Rukomet

Onesta i Wilbek objavili popise igrača za Zlatnu ligu

Mihaela Bradovski • petak, 11.10.2013.
Onesta i Wilbek objavili popise igrača za Zlatnu ligu
Foto: Bruno Karadža

Francuski i danski izbornici, Claude Onesta i Ulrik Wilbek, objavili su popise igrača koje će povesti u Norvešku na novoosnovani međunarodni turnir Zlatna liga. Osim domaćina, Francuske i Danske na njemu će se od 1. do 3. studenog za što bolji rezultat boriti i Hrvatska...

Zlatna liga je novo natjecanje koje je pokrenuto na inicijativu rukometnih Saveza Danske, Norveške i Francuske, a zamišljeno je kao natjecanje u tri faze. Ove tri reprezentacije nastupit će u sve tri faze, dok će se posljednji sudionik mijenjati kroz njih.

Cilj je stvoriti renomirani reprezentativni turnir koji će popuniti praznine u rasporedu tijekom natjecateljske godine.

Prva faza Zlatne lige na rasporedu je od 1. do 3. studenog ove godine u Oslu i tamo će osim Danske, Norveške i Francuske nastupiti i Hrvatska. U drugoj fazi, koja će ujedno poslužiti i kao priprema za Europsko prvenstvo u Danskoj (4.-7. siječnja), Hrvatsku će zamijeniti Katar, dok će u trećoj (4.-6. travnja) kao četvrta reprezentacija zaigrati Slovenija.

Norveški Oslo bit će domaćin prvog dijela turnira, drugi će se odigrati u Parizu, a u trećem Francuska, Norveška i Slovenija putuju u Dansku. Grad domaćin tek treba biti definiran.

Prvog dana natjecanja norveškog dijela turnira, 1. studenog, na teren će u Oslu izaći Danska protiv Francuske i domaćin protiv Hrvatske, drugog dana parove će činiti Hrvatska i Danske, odnosno Norveška i Francuska, dok će se u posljednjem sastati Norveška i Danska te Francuska i Hrvatska.

Poznat francuski i danski popis, Onesta pozvao pet pivota

U četvrtak su plan priprema kao i popis igrača za ovo premijerno izdanje objavili Francuzi. Olimpijski pobjednici za skorašnju, prvu fazu Zlatne lige s pripremama će započeti 28. listopada, a Claude Onesta na svoj je popis uvrstio 22 igrača, od čega čak pet pivota.

Jedan od njih je povratnik Bertrand Gille koji je kvalifikacijske dvoboje propustio zbog ozljede, a na popisu se našlo i jedno novo ime. Riječ je o 22-godišnjem pivotu Benjaminu Afgouru, članu francuskog predstavnika u Ligi prvaka Dunkerquea.

"Ovo ćemo reprezentativno okupljanje iskoristiti za rekonstrukciju. Zbog toga sam pozvao veću grupu igrača, a najviše pažnje posvetit ćemo promjenama u obrambenoj pazi igre", najavio je francuski izbornik plan svog stručnog stožera čiji je član od ovoga ljeta i Didier Dinart zbog čijeg odlaska u igračku mirovinu i nastupaju sve ove promjene.

Francuski popis za Zlatnu ligu:
Thierry Omeyer, Cyril Dumoulin, Vincent Gérard, Jérôme Fernandez, Xavier Barachet, Bertrand Gille, Igor Anić, Daniel Narcisse, Guillaume Joli, Kévynn Nyokas, Samuel Honrubia, Nikola Karabatić, Kentin Mahé, Mathieu Grébille, Timothey N’Guessan, William Accambray, Luc Abalo, Cédric Sorhaindo, Benjamin Afgour, Michaël Guigou, Luka Karabatić, Valentin Porte

Baš kao i Onestin kadar i onaj danski će s pripremama započeti 28. listopada. Ulrik Wilbek na svoj je prvotni popis uvrstio 20 igrača, no nekoliko dana kasnije odlučio se pozvati i Boa Spellerberga.

"Vjerujem da je pozvani kadar dovoljno širok, a osim toga i forma mojih igrača je na vrlo visokoj razini. Stoga će biti vrlo zanimljivo odmjeriti snage s jedinim od najjačih protivnika protiv kojih u ovom trenutku možemo igrati", tim je riječima Zlatnu ligu najavio danski strateg.

Danski popis za Zlatnu ligu:
Niklas Landin, Soren Rasmussen, Marcus Cleverly, Hans Lindberg, Lasse Svan Hansen, Anders Eggert, Casper Ulrich Mortensen, Jesper Noddesbo, Rene Toft Hansen, Michael V. Knudsen, Kasper Sondergaard, Mads Christiansen, Thomas Mogensen, Rasmus Lauge Schmidt, Mads Mensah Larsen, Nikolaj Markussen, Mikkel Hansen, Klaus Thomsen, Kasper Nielsen, Henrik Mollgaard, Bo Spellerberg

Raspored turnira u Norveškoj:

1. kolo:
Danska - Francuska (17:00)
Norveška - Hrvatska (19:10)

2. kolo:
Hrvatska - Danska (14:30)
Norveška - Francuska (16:45)

3. kolo:
Norveška - Danska (16:15)
Francuska - Hrvatska (19:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!