Nogomet

Ludogorecu neugodni poraz u bugarskom derbiju, Litex uvjerljiv u Razgradu

Ivor Krapac • nedjelja, 20.10.2013.
Ludogorecu neugodni poraz u bugarskom derbiju, Litex uvjerljiv u Razgradu
Foto: EPA

Nogometaši Ludogoreca, suparnici zagrebačkog Dinama u skupini B Europske lige, pretrpjeli su poraz u derbiju 13. kola bugarskog prvenstva. Ludogorec je na domaćem terenu izgubio od Litexa iz Loveča, koji je prošao Razgradom s 4:2...

S odlukom već u prvom poluvremenu, Litex iz Loveča došao je do gostujućih 4:2 protiv Ludogoreca u najzanimljivijoj utakmici 13. kola bugarskog prvenstva. Litex se ovom pobjedom poravnao s Ludogorecom na vrhu prvenstvene ljestvice, s po 28 bodova za svaku momčad u dosadašnjem tijeku lige.

Suparnici zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi su poslije prvih 45 minuta bili u velikom i teško dostižnom minusu. Litex je u Razgradu došao do 3:0 pogocima Miroslava Manolova u 18., Nikolaja Georgieva Bodurova u 22. i Jürgena Gjasule iz 11-erca u 31. minuti.

U drugom dijelu pala su još tri pogotka. Virgil Misidjan je u 51. minuti smanjio na 3:1, Simeon Slavčev se u 80. pobrinuo za 4:1 za Litex, a Svetoslav Djakov je u 86. iz kaznenog udarca postavio konačni rezultat utakmice.

U posljednjim trenucima susreta dogodila su se dva isključenja. Juninho Quixada je zbog drugog žutog kartona morao iz igre kod domaćina, a Nikolaj Georgiev Bodurov zaradio je crveni karton u dresu gostiju iz Loveča.

Bugarsko prvenstvo, 13. kolo:
Ludogorec Razgrad - Litex Loveč 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!