Rukomet

Metalurg na drugom mjestu tablice, Wisla za gol prekratka u Danskoj

Ivana Strahija • ponedjeljak, 21.10.2013.
Metalurg na drugom mjestu tablice, Wisla za gol prekratka u Danskoj
Foto: EPA

Metalurg se sasvim dobro oporavio od prošlotjednog poraza i na domaćem parketu svladao Bjeloruse, dok je PSG morao skinuti kapu Barceloni, koja je odnijela bodove iz Francuske...

PSG Handball - Barcelona 29:33 (17:17)

Nakon okršaja s Barcelonom u Parizu, PSG ostaje na tri do sad osvojena boda. jer su Španjolci kući odnijeli puni plijen. No, početak je, s 5:1 za domaće, mirisao na iznenađenje, ali od njega nije bilo ničega. Parižani nisu uspjeli nadograditi na tu prednost i na odmor se otišlo sa 17:17.

U drugom poluvremenu dodatni je problem za domaće redove stigao u obliku crvenog kartona za obrambenog specijalista Jakova Gojuna, koji je nakon tri isključenja bio prisiljen propustiti ostatak susreta, a to mu je već druga utakmica s crvenim kartonom za redom.

Barceloni je bilo utoliko lakše doći do značajnije prednosti, imali su gosti i +6, a na koncu je četiri gola prednosti bilo dovoljno za dva boda. Pobjedom je posebno zadovoljan bio Nikola Karabatić, koji je u dresu Barcelone zabio pet golova: "Igrali smo posebno dobro večeras, uvijek je lijepo vratiti se u Francusku a ja sam za utakmicu imao posebnu motivaciju. Pobjedu smo zaslužili, igrali smo protiv nekolicine ponajboljih rukometaša na svijetu, koji su odradili dobro prvo poluvrijeme, no u drugom nisu imali dobar šuterski učinak."

Marko Kopljar je zabio četiri gola, Igor Vori dva.

KIF Kolding Kobenhavn - Orlen Wisla Plock 23:22 (13:11)

Wisla Marina Šege doživjela je i treći poraz u Ligi prvaka i to natjecanje trenutno ne izgleda predobro za predstavnike iz Poljske te ga na poziciji za napredovanje drži samo činjenica da ima i lošijih u grupi. No, imperativ je za Naftaše da mjesec dana odmora od Lige prvaka iskoriste kako bi popravili stvari koje ne valjaju, ukoliko žele proći u drugu fazu natjecanja.

Gostovanje u Danskoj nije dakle prošlo dobro, iako nije tako trebalo biti. Domaći rukometaši su u utakmicu krenuli sjajno i imali +4, no gosti su zahvaljujući tada raspoloženom Adamu Wisniewskom došli do 9:9 i ostali u minimalnom zaostatku. U drugom se poluvremenu bila velika bitka za svaki gol. Na 18:18 je Wisla imala dosta prilika za povesti, no s druge je strane mrežu čuvao fantastični Kasper Hvidt, koji je utakmicu završio s 41 posto obrana (15 obrana), i koji je otvorio svom klupskom kolegi, Larsu Jörgensenu, put do konačnih 23:22.

Marin Šego imao je svega dvije obrane.

Metalurg - Dinamo Minsk 33:29 (19:17)

Do treće pobjede u Ligi prvaka došao je Metalurg Line Červara, koji je svladao i Dinamo iz Bjelorusije te tako sjeo na drugo mjesto tablice. Također je pobjeda bila važna skopskim rukometnim zvijezdama za vraćanje samopouzdanja nakon rukometne lekcije koju im je tjedan dana ranije održala Barcelona (35:17).

U prvom dijelu utakmice se međutim vidio još grč kod skopskih rukometaša, pa je Dinamo često bio u prednosti, da bi se domaći ipak uspjeli koncentrirati kako valja te su na odmor otišli s +2. Tu utakmica još nije bila riješena, jer se Bjelorusi vraćaju na 25:25, ali je domaća momčad uspjela ponovno stvoriti razliku i konačno pobijediti.

Iako srpski internacionalac Darko Stanić na golu nije imao svoj uobičajeni učinak, napad Metalurga iznio je teret susreta. Najbolji je strijelac bio Naumče Mojsovski sa sedam golova, isto je imao i Dzianis Rutenka u redovima Dinama. Nikola Kedžo nije se upisao u strijelce.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Wacker Thun24:37Vardar Skoplje
Paris Saint-Germain29:33Barcelona
Metalurg Skoplje33:29Dinamo Minsk
1Barcelona 10348:256+9217
2Paris Saint-Germain 10315:288+2713
3Metalurg Skoplje 10256:265-912
4Vardar Skoplje 10269:263+610
5Dinamo Minsk 10266:295-297
6Wacker Thun 10242:329-871

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.10.2013. u 10:41
    Barcelona ima najbolji roster na svim mjestima, posebno golmani,inače Kopljar je uz četiri iznuđena sedmerca i igru u obrani zabio 5 golova što na kraju utakmice na snimci i u listi strelaca i piše, ali je EHF statistika standardno zakazala...
    Obrisan korisnik