Nogomet

Milan zadržao Barcelonu na neodlučenom, Celticu slavlje protiv Ajaxa

Matej Milanović • utorak, 22.10.2013.
Milan zadržao Barcelonu na neodlučenom, Celticu slavlje protiv Ajaxa
Foto: EPA

U trećem kolu skupine H nogometne Lige prvaka Milan je uspio odigrati neodlučeno s Barcelonom, dok je u drugoj utakmici Celtic na svom terenu bio bolji od Ajaxa.

Milan - Barcelona 1:1 (9. Robinho/23. Messi)

Veliki okršaj skupine H igrao se u Milanu, između domaćina i Barcelone. Domaćin je krenuo opasnije i u osmoj minuti je Sulleyu Muntariju poništen gol zbog zaleđa. Samo minutu kasnije Milan je ponovno zabio, ovaj put regularan pogodak za 1:0. Robinho i Kaka su odigrali dupli pas i na koncu je Robinho svladao Victora Valdesa.

Nakon primljenog gola Barcelona je odlučno krenula po izjednačenje, koje je i stiglo u 23. minuti. Andres Iniesta je dodao Leu Messiju, a Argentinac je preskočio Philippea Mexesa i svladao Marca Ameliju za 1:1. Do kraja prvog poluvremena opasnija je bila Barcelona, koja je u par navrata bila blizu pogotka s Neymarom, no ozbiljnu priliku imao je i Mexes s druge strane, ali je glavom pucao pored vratiju.

U nastavku utakmice Robinho i Muntari bili su opasni pred španjolskim golom, a kod Barcelone je najopasniji bio Iniesta, čiji je pokušaj u 54. minuti s visine točke jedanaesterca dobro zaustavio Amelia. Barcelona je dominirala i po broju šuteva (17:6, 6:2 u okvir) i naravno po posjedu lopte (72%:28%), no Milan se dobro postavio i uspio zadržati 1:1 do kraja utakmice i osvojiti važan bod u lovu na osminu finala. Barcelona je i dalje na vrhu skupine sa sedam bodova, dok Milan ima dva boda manje i dva boda prednosti pred trećeplasiranim Celticom.

Celtic - Ajax 2:1 (43. Forrest (11m), 54. Kayal/ 94. Schone)

Celtic je u domaću utakmicu s Ajaxom ušao bez bodova, a Ajax s bodom. Nizozemci su htjeli pobjedu kojom zadržati šanse u borbi za osminu finala, dok su Škoti na domaćem terenu htjeli poraziti i preći Ajax na trećem mjestu, koje omogućava nastavak natjecanja u Europa ligi.

Gosti su u prvom poluvremenu više držali loptu, no pokušaja je bilo s obje strane, a do prednosti je došao Celtic. U 43. minuti Stefano Denswil je srušio Anthonyja Stokesa i uzrokovao jedanaesterac, kojeg je realizirao James Forrest. Denswil je bio tragičar i početkom nastavka. U 54. minuti je skrenuo udarac Berama Kayala i lopta je po drugi put završila u mreži gostiju, 2:0 za Celtic.

U 88. minuti Celticov Nir Biton je zaradio isključenje zbog prekršaja nad Thulanijem Sererom, no bilo je prekasno da bi to ozbiljnije promijenilo tijek susreta. Ajax je uspio tek smanjiti na konačnih 2:1. 94. minuti s ruba šesnaesterca zabio je Lasse Schone.

Celtic je ovom pobjedom preskočio Ajax i zauzeo treću poziciju na ljestvici s tri boda. Za Ajax, koji i dalje ima samo jedan bod, postaje ključna uzvratna utakmica, koja će se igrati u idućem kolu. Novi poraz bi Nizozemce praktički zakovao za dno skupine, a otvorio Škotima, u najgorem slučaju, vrata Europa lige.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Celtic2:1Ajax
Milan1:1Barcelona
1Barcelona 616:5+1113
2Milan 68:5+39
3Ajax 65:8-38
4Celtic 63:14-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.10.2013. u 01:16
    Kaka je jos virtuoz... steta sta nema podrske nikakve u toj momcadi. I jos mi ne ide u glavu da su u Madridu zadrzali Di Mariu i prodali Kaku...
    Obrisan korisnik