Nogomet

Video: Diego Costa vodio Atlético Madrid do pobjede, Keržakov za tri boda Zenita

Ivan Pavić • utorak, 22.10.2013.
Video: Diego Costa vodio Atlético Madrid do pobjede, Keržakov za tri boda Zenita
Foto: EPA

U trećem kolu skupine G Lige prvaka Porto je gotovo cijelu utakmicu izdržao s igračem manje, ali pred kraj utakmice ipak je ostao bez jednog boda. Atlético Madrid upisao je rutinsku pobjedu na gostovanju kod Austrije iz Beča, a dvostruki strijelac za goste bio je Diego Costa...

Porto - Zenit 0:1 (0:0)

Utakmica portugalske i ruske ekipe počela je veoma neuobičajeno. Veznjak domaćih Herrera u petoj je minuti srušio napadača Zenita Hulka na dvadeset metara od gola. Hulk je izveo slobodan udarac, a Herrera je prerano istrčao iz živog zida i dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Tako je Porto morao od šeste minute igrati s igračem manje na terenu.

U prvom poluvremenu nije se previše osjetio igrač manje u redovima domaćih, a i najbolje priliku u prvom poluvremenu imao je veznjak Porta Lucho González pogodivši gredu Zenita. Na poluvrijeme se otišlo s početnih 0:0.

U drugom dijelu nastavila se slična igra, otvorena s obje strane, Porto je bio i konkretniji, ali se sreća na kraju osmjehnula Zenitu. U 86. minuti strijelac pogotka vrijednog tri boda bio je Keržakov.

Austria Beč - Atlético Madrid 0:3 (0:2)

U drugom susretu skupine nije bilo toliko neizvjesnosti. Atlético Madrid došao je u goste kod Austrije Beč s ciljem da osvoji sva tri boda, a to je i učinio.

Praktički je momčad Diega Simeonea sve riješila u prvih 20 minuta utakmice.

Prvi pogodak došao je nakon lijepe akcije u osmoj minuti kada je Koke lijepim dodavanjem izbacio kompletnu obranu gostiju, a Raul Garcia postiže pogodak za vodstvo 0:1. Asistirao je Filipe Luis.

U 20. minuti Diego Costa povukao je loptu prema protivničkim vratima i laganim driblingom izbacio Ortlechnera iz ravnoteže te lagano poslao loptu u mrežu za 0:2.

Konačnih 0:3, u 53. minuti postavlja opet sjajni Diego Costa, ovaj put iz blizine, neometan nakon asistencije Insue s lijeve strane.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Porto0:1Zenit
Austria Beč0:3Atlético Madrid
1Atlético Madrid 615:3+1216
2Zenit 65:9-46
3Porto 64:7-35
4Austria Beč 65:10-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • valderrama23.10.2013. u 10:38
    Diego Costa
    valderrama
  • Obrisan korisnik22.10.2013. u 23:47
    bravo atletico!!
    Obrisan korisnik