Rukomet

Onesta umjesto Omeyera pozvao 23-godišnjeg vratara Fenixa Pardina

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.10.2013.
Onesta umjesto Omeyera pozvao 23-godišnjeg vratara Fenixa Pardina
Foto: Kristijan Komarica

Francuska rukometna reprezentacija na Zlatnoj ligi početkom idućeg mjeseca, koja se održava u norveškom Oslu, bit će bez svog prvog vratara Thierryja Omeyera. Dodatni poziv da se priključi pripremama dobio je tako mladi Wesley Pardin...

Vratar Montpelliera na jednom je trening proteklog tjedna ozlijedio lakat lijeve ruke te je odmah i operiran uz prognoze da će van terena biti najmanje tri mjeseca. S obzirom na to da je riječ o poziciji u momčadi u kojoj se dovoljno nezaliječena ozljeda može najlakše ponoviti, francuski izbornik Claude Onesta potvrdio je da neće biti forsiranja Omeyera kako bi bio spreman za Europsko prvenstvo u Danskoj.

"Ozljeda Omeyera nakon koje je potreban dugotrajan i pravilan oporavak dala mi je priliku da u sastav A momčadi pozovem još jedno novo lice uz već isprobanog Vincenta Gerarda te Cyrila Dumoulina koji se također našao na prvotnom popisu", izjavio je Onesta na posljednjoj konferenciji za medije te otkrio o kojem se čuvaru mreže radi:

"Odluka je pala na 23-godišnjeg Wesleya Pardina, koji je bio stalni član mlađih selekcija Francuske. Poziv njemu je još jedan put prema obnovi momčadi i ulaganju u budućnost. Na kraju ove reprezentativne akcije donijet ću konačnu odluku o pripremama za Europsko prvenstvo."

Pardin je vratar Fenixa iz Toulousea i u dosadašnjih je šest kola skupio manju minutažu u odnosu na kolegu Španjolca Gonzala Pereza De Vargasa. U šest kola 23-godišnji Pardin skupio je 20 obrana, no u susretu Liga kupa u kojem je dobio punu minutažu pružio je vrlo dobru predstavu zaustavivši 16 protivničkih pokušaja.

Francuski izbornik ovom je odlukom iznenadio tamošnje medije koji su u prvi plan nakon saznanja o ozbiljnoj Omeyerovoj ozljedi u prvi plan gurali vratara PSG-a, 34-godišnjeg Patricea Annonaya.

Francuzi će s pripremama za prvu fazu Zlatne lige započeti 28. listopada, a na okupljanje će osim spomenutog trojca vratara stići i Jérôme Fernandez, Xavier Barachet, Bertrand Gille, Igor Anić, Daniel Narcisse, Guillaume Joli, Kévynn Nyokas, Samuel Honrubia, Nikola Karabatić, Kentin Mahé, Mathieu Grébille, Timothey N’Guessan, William Accambray, Luc Abalo, Cédric Sorhaindo, Benjamin Afgour, Michaël Guigou, Luka Karabatić i Valentin Porte.

Uvodna faza Zlatne lige na rasporedu je od 1. do 3. studenog ove godine u Oslu i tamo će osim Danske, Norveške i Francuske nastupiti i Hrvatska. Prvog dana natjecanja norveškog dijela turnira, 1. studenog, na teren će u Oslu izaći Danska protiv Francuske i domaćin protiv Hrvatske, drugog dana parove će činiti Hrvatska i Danske, odnosno Norveška i Francuska, dok će se u posljednjem sastati Norveška i Danska te Francuska i Hrvatska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.10.2013. u 12:56
    francuzi i dalje jaki, iako bez omeyera, g.gillea i dinarta. ali kada odu (a vrlo brzo će) fernandez i b.gille, to će već biti gubitak. jer čini mi se da mlađa ekipa (acambray, barachet, mahe, porte, nyokas, n'guessan) nije baš na tom nivou, kao neki 'senatori'. jesu izvrsni igrači i fizički su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik