Nogomet

Video: United autogolom do pobjede, Srna skrivio kazneni udarac u debaklu Šahtara

Sportnet • srijeda, 23.10.2013.
Video: United autogolom do pobjede, Srna skrivio kazneni udarac u debaklu Šahtara
Foto: EPA

Manchester United je u vrlo atraktivnoj utakmici izborio minimalnu pobjedu nad Real Sociedadom i barem nakratko se oslobodio kritika zbog slabog ulaza u prvenstvenu sezonu. Darijo Srna odigrao je 90 minuta i skrivio kazneni udarac na gostovanju Šahtara u Leverkusenu, gdje je Bayer slavio s glatkih 4:0.

Nogometaši Manchester Uniteda izborili su drugu pobjedu u skupini A Lige prvaka, na prepunom Old Traffordu svladali su Real Sociedad s minimalnih 1:0. Rezultat u ovom slučaju definitivno vara jer bio je to susret prepun prigoda s jedne i druge strane, uz čak četiri pogođene grede ili vratnice.

Sjajnu utakmicu ponovno je odigrao Wayne Rooney, koji je zbog ozljede Robina van Persieja u napadu zaigrao s Jaiverom Hernandezom. Upravo je Rooney već u drugoj minuti slalomom prošao kroz obranu Reala, pogodi vratnicu, a lopta se potom odbila od Iniga Martineza i završila u gostujućoj mreži.

Bio je to i jedini pogodak na utakmici, premda ih je moglo biti daleko više i s jedne i druge strane. Alberto de la Bella i Antoine Grizmann pogađali su okvir Unitedova gola, prilike su sijevale s jedne i druge strane u posebno aktivnom drugom poluvremenu, no ovoga puta Unitedu se nije "dogodio Southampton" i utakmicu u uspješno priveli kraju.

U drugom susretu skupine A ukrajinski prvak Šahtar teško je poražen na gostovanju u Leverkusenu. Bayer je posve zasluženo slavio s visokih 4:0, nakon što je na poluvremenu imao minimalnu prednost pogotkom Stefana Kiesslinga.

Već u petoj minuti nastavka nestala je svaka nada gostiju u povratak, Darijo Srna je prekršajem u šesnaestercu zaustavio Kiesslinga, a sudac pokazao na bijelu točku i hrvatskog kapetana "počastio" žutim kartonom. Kazneni udarac sigurno je izveo Simon Rolfes.

Već u 57. minuti Sidney Sam povisio je na 3:0, a 18 minuta prije kraja svojim drugim pogotkom na utakmici Kiessling zapečatio sudbinu Šahtara.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bayer Leverkusen4:0Šahtar
Manchester United1:0Real Sociedad
1Manchester United 612:3+914
2Bayer Leverkusen 69:10-110
3Šahtar 67:6+18
4Real Sociedad 61:10-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor24.10.2013. u 14:58
    Srnina karijera je u silaznoj putanjii ako ovako nastavi Šahtar će ga se sigurno riješitinaš mnogo veći problem je taj što mi u reprezentaciji nismo našli desnog bekakoji bi trebao biti budućnost reprezentacijeustvari mi nikad nismo ni imali pravog desnog beka Ćiro je to krpao sa Jurčevićem i... [više na forumu]
    qvestor
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 12:25
    Srna je u lošoj formi, kumovo je kod dva gola, iako nije bio penal, snosi dio krivnje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 11:50
    Kriv je za još jedan gol jer je zbog njega propala ofsajd zamka, a čak nije bio ni blizu akcije.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 09:57
    Zao mi je srne kad vidim do cega je dosao, ali buduci da si je sam kriv pitam se treba li ga uopce zalit!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 00:33
    srna ima super reputaciju zbog glumatanja
    Obrisan korisnik