Nogomet

Video: Juventus i dalje bez pobjede, Ronaldo s dva pogotka riješio utakmicu

Josip Piršljin • srijeda, 23.10.2013.
Video: Juventus i dalje bez pobjede, Ronaldo s dva pogotka riješio utakmicu
Foto: EPA

Real Madrid je pred svojom publikom pobijedio Juventus 2:1 u trećem kolu skupine B Lige prvaka. Ronaldo je šestim i sedmim ovosezonskim golom srušio Staru damu i ostavio je u problemima uoči zadnja tri kola. Galatasaray je očekivano svladao Kobenhavn i preuzeo drugu poziciju koja vodi u drugi krug.

Real Madrid - Juventus 2:1

Na Santiago Bernabeu su snage odmjerili Real Madrid i Juventus, a nakon 90 zanimljivih minuta slavili su Los Blancosi. Real je pobjedom 2:1 ostao maksimalan u skupini B, dok Staroj dami preostaje žestoka borba za prolaz u osminu finala jer ima samo dva boda nakon tri kola. Čovjek odluke ponovno je bio Ronaldo, a hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao je cijeli susret.

Kraljevski je klub na najbolji mogući način otvorio utakmicu. Već u četvrtoj minuti došao je u vodstvo kada je odličan potez napravio Di Maria lijepo izbacivši Ronalda pred Buffona. Portugalac je zaobišao talijanskog vratara i plasirao loptu u mrežu za 1:0.

Juventus je nakon tog pogotka ipak počeo igrati ozbiljnije i ofenzivnije, a nakon nekoliko dobrih prilika i pokušaja izjednačenje je uslijedilo u 22. minuti. Pogba je iz vrlo teške pozicije uspio glavom pucati prema Casillasu, no iako je vratar Reala to skinuo, lopta je došla do Llorentea koji odlično reagira i zabija.

Rezultat 1:1 na semaforu je stajao samo šest minuta jer je tada Real dobio jedanaesterac. Modrić je iz slobodnjaka ubacio pred Buffona gdje je Chiellini srušio Ramosa, a sudac Gräfe iz Njemačke okarakterizirao je to prekršajem za kazneni udarac. Izvođač je, naravno, bio Ronaldo koji je i ovog puta bio precizan i to je bio njegov već sedmi gol u tri utakmice Lige prvaka ove sezone.

Na početku nastavka Juventus je doživio novi udarac jer je ostao bez jednog igrača na terenu. Chiellini je u duelu s Ronaldom zahvatio Portugalca rukom po licu, a njemački sudac ponovno nije imao milosti za Talijane i odlučio je braniču pokazati izravan crveni karton što je izazvalo nevjericu među igračima i stručnim stožerom Stare dame.

Do kraja utakmice više nije bilo pogodaka premda je na obje strane bilo prilika. Juve je pokušao doći barem do boda, no nije imao dovoljno snage. Ancelotti je sredinom utakmice odlučio dati priliku Baleu kojeg se očekuje u prvoj postavi Reala u nadolazećem El Clasicu protiv Barcelone.

Galatasaray - Kobenhavn 3:1

U drugoj utakmici ove skupine Galatasaray je na svojoj Turk Telekom Areni uvjerljivo pobijedio danskog prvaka Kobenhavn. Turci su slavili s 3:1 i na taj način izbili na drugo mjesto tablice ispred Juventusa i svog današnjeg protivnika. U Istanbulu je sve bilo riješeno već do kraja prvog poluvremena.

Momčad Roberta Mancinija do početnog je pogotka došla već u desetoj mnuti kada je mrežu Wilanda "načeo" Felipe Melo. Sastav iz Kopenhagena izdržao je do 38. minute da ne primi novi gol, no tada je zabio Sneijder kome je asistirao Eboue, kao i Drogbi koji je zabio u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. U 88. minuti gosti su tek smanjili preko Claudemira.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Real Madrid2:1Juventus
Galatasaray3:1København
1Real Madrid 620:5+1516
2Galatasaray 68:14-67
3Juventus 69:906
4Kobenhavn 64:13-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 04:12
    Upravo tako tko o cemu kurva o poštenju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 04:02
    Udari je on njega po ramenu i po licu, al nije to bio bas nekakav strasan udarac. Slazem se da je prestrogo za crvenog al isto nije njegova ruka imala sta radit na Ronaldovom licu. Kakvo govno, onda su svi nogometasi govna ne možeš to tako gledat jer se svi bacaju na pod cim ih malo dirnes po... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 01:56
    jalova igra reala koji ni ove sezone ne izgleda dobro. zapravo igraju istu igru kao i pod mourinhom. žalosno da za ovakve predstave potroše 200 milijuna svake sezone,a rezultat izostaje. makar sam madridista od 94., sve više mi se gadi politika reala!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 18:23
    Bas mi je bilo zal kaj Juve nije izjednacil,bili su daleko bolja momcad nakon crvenog kartona. Real totalno anemican-ko da su oni dobili crveni a ne obratno. Ja osobno onaj penal ne bi sudil jer takvih kontakta ima bar desetak na utakmici-vjerovatno to postoji u pravilima ali zanimljivo je da se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 15:10
    moja greška, otkako ga znam igra na desnoj strani pa sam tako i zaključio, ali opet ostaje činjenica da ga je premjestio na lijevu stranu, a Balea na desnu koje im nisu prirodne
    Obrisan korisnik