Nogomet

Rijeka želi iznenaditi Lyon, Francuzi još uvijek traže formu

Filip Han • četvrtak, 24.10.2013.
Rijeka želi iznenaditi Lyon, Francuzi još uvijek traže formu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši Rijeke u sklopu 3. kola Europske lige gostuju kod Lyona. Ovo je prvi put u povijesti kluba da igrači Rijeke igraju u Francuskoj, a nakon osvojenog boda kod kuće, Riječani se nadaju kako mogu nešto napraviti i u gostima protiv Francuza koji u posljednje vrijeme nikako ne mogu uhvatiti pravu formu...

Nakon uvjerljive pobjede protiv Zadra u posljednjem kolu domaćeg prvenstva Rijeku čeka mnogo teža utakmica u obliku gostovanja kod velikog Lyona. Trener Matjaž Kek uoči utakmice je izjavio kako želi da njegova momčad liči na onu s početka sezone: "Moramo biti hrabri, odlučni, agresivni i pokazati što možemo. Htio bih da budemo opet kao na ljeto kad smo bili jedno od pozitivnih iznenađenja u europskom nogometu."

Težak poraz protiv Vitorije na prošlom europskom gostovanju ne zabrinjava previše stratega Rijeke, te smatra da se njegova ekipa ima čemu nadati u današnjoj utakmici: "Odigrali smo protiv Vitorie ispod svojih mogućnosti, a tada nam je i nedostajalo puno igrača, ali Rijeka je već protiv Betisa pokazala što može. Nismo favoriti, ali sigurno ćemo do kraja još nekom zagorčati život", prenijela je njegove riječi službena stranica kluba.

Rijeka na Gerland može istrčati neopterećena, većina igrača spremna je za nastup, u Francusku nisu otputovali Lešković, Tomečak, Zlomislić i Okechukwu. Ako pristup bude jednak onome iz utakmice s Betisom, Rijeka bi mogla uhvatiti Lyon na krivoj nozi.

Momčad Remija Gardea muči se ove sezone, u posljednjih pet utakmica nisu uspjeli pobijediti, bilo da je riječ o francuskom prvenstvu ili Europskoj ligi. Trenutno su 11. momčad na tablici u Francuskoj, a imaju i probleme s ozljedama nekih igrača, tako da ni sastav još nije siguran.

Garde ipak smatra da Rijeku ne treba podcijeniti: "Ovoj utakmici ćemo prići s dosta želje, pobjeda bi nas stavila u sjajnu situaciju uoči nastavka natjecanja. Moramo početi ponovno pobjeđivati, ova pobjeda bi mogla pokrenuti našu pozitivnu seriju. Igramo na domaćem terenu i moramo uzeti bodove, to je vrlo važno za naše samopouzdanje."

Početak utakmice na rasporedu je u 19 sati.

Europska liga, skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Lyon1:0Rijeka
Real Betis1:0Vitória Guimarães
1Lyon 66:3+312
2Real Betis 63:2+19
3Vitória Guimarães 66:5+15
4Rijeka 62:7-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 20:04
    BENKOOOO PA MAJKOOO STA PROMASI GLAVOM!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 16:10
    odigrano xD hehehe
    Obrisan korisnik
  • Captain Tsubasa24.10.2013. u 16:01
    Hrvatska bi inače mogla biti svjetski izvoznik formi, jer sve momčadi koje traže formu, u Hrvatskoj, ili protiv hrvatskih ekipa je najčešće i pronađu
    Captain Tsubasa
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 15:32
    Redovno kupujem Svjetiljke.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2013. u 15:03
    iz gušta gledaj utakmicu onda bez klađenja.. a klađenje je za novac.. bolje daj 30kn invalidu na ulici nego glupoj kladionici
    Obrisan korisnik