Europska liga, skupina B, 3. kolo, 24.10.2013, 21:05 h, Zagreb, Stadion u Maksimiru, gledatelja: -
Suci: Pawel Gil (Poljska), Piotr Sadczuk (Poljska), Marcin Borkowski (Poljska)
Dinamo
Dinamo
0:0(0:0) PSV Eindhoven
PSV Eindhoven

Video: Probuđeni Dinamo pokazao da može, no PSV iz Zagreba odlazi neporažen

Branimir Korać • četvrtak, 24.10.2013.
Video: Probuđeni Dinamo pokazao da može, no PSV iz Zagreba odlazi neporažen
Foto: Kristijan Komarica

Nakon serije vrlo loših predstava, Dinamo je napokon odigrao dobru utakmicu i to protiv vrlo uglednog protivnika. U Zagrebu je nadigrao PSV, stvorio je dosta prigoda, ali lopta nije htjela u gol i završeno je bez pogodaka...

PSV Eindhoven
Dinamo
PSV Eindhoven
13
(do 81')
10
(do 53')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić
1
Przemyslaw Tyton
5
Jeffrey Bruma
13
Santiago Arias
15
Jetro Willems
(do 58')
29
Jorrit Hendrix
6
Adam Maher
(do 86')
8
Stijn Schaars
7
Ola Toivonen
11
Jürgen Locadia
(do 75')
14
Florian Jozefzoon
22
Memphis Depay
Pričuvni igrači
38
Abel Tamata
58'
9
Tim Matavž
75'
27
Oscar Hiljemark
86'
Trener
Philip Cocu

Nitko nije znao kakva će biti reakcija Dinamove momčadi. Hoće li nova promjena trenera biti pozitivan ili negativan šok, hoće li se momčad skupiti i ujediniti, međutim vrlo brzo je postalo jasno da su igrači barem odlučni pokazati kako vrijede.

Tako su Modri odigrali odlično prvo poluvrijeme, posebno prvih 35 minuta za vrijeme kojih je kreirao niz prilika i morao je barem jednu okruniti. PSV je bio neprepoznatljiv, izgubio je bitku na sredini terena, obrana je bila nesigurna i samo zahvaljujući nepreciznosti Dinamovih igrača na odmor se otišlo bez pogodaka.

Već u prvih desetak minuta Modri su u nekoliko navrata zaprijetili, a prva smislena akcija stigla je nakon kornera kada je poslije lijepe kombinacije Soudani pucao, ali neprecizno.

Soudani je u nekoliko navrata bio u dobrim situacijama, ali neće ga pogodak, a najveću priliku propustio je u 31. minuti kada su Modri s četvoricom igrača ušli u završnicu na samo dvojicu PSV-ovih, ali pokušaj Alžirca obranio je poljski vratar Tyton.

Svakako treba istaknuti i pokušaje vrlo dobrih Brozovića i Antolića, Sammir nema u nogama puno snage, međutim podijelio je nekoliko jako dobrih lopti.

Na drugoj strani PSV je vrlo malo prijetio, Zelenika gotovo da i nije imao posla, jednako kao i Dinamova obrana s obzirom da je većinu lopti oduzeo domaći vezni red na čelu s Ademijem koji je naizgled bio neprimjetan, no odradio je veliki dio posla.

I u drugi dio Dinamo je krenuo dobro, odmah je zaprijetio nakon kornera glavom Fernandes u dobro postavljenog Tytona.

Vrlo brzo Zoran Mamić je morao povući prvu izmjenu i poslati na klupu Sammira koji je zaradio udarac još u prvom poluvremenu, pokušao je nastaviti, ali nije išlo. Kako bi nastavio s pritiskom na PSV, poslao je na teren Duju Čopa.

Prvu pravu veliku priliku PSV je imao iz prekida u 54. minuti, Pivarić je napravio prekršaj točno na 16 metara, no pokušaj Schaarsa iz slobodnog udarca završio je u rukama Zelenike.

Tu se polako rasplamsala igra, PSV je krenuo malo odlučnije prema naprijed, a Dinamo je i dalje bio opasan s raspoloženim veznim redom. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, sve se više činilo da Dinamova snaga lagano kopni, PSV je u prvih 20 minuta drugog dijela bio značajno opasniji nego u cijelih prvih 45 minuta.

Na ulasku u zadnjih 20 minuta još jednom je Dinamo opasno zaprijetio nakon prave pomutnje u gostujućih 16 metara, pokušavali su Fernandes, Čop i Pivarić, najbliže pogotku bio je Čop kojem je u blok na nesreću ušao Ademi i nije bilo ništa niti u ovoj obećavajućoj situaciji.

Do kraja susreta PSV je bio sve ambiciozniji, prijetio je ponajviše neugodni Depay snažnim udarcima iz daljine, međutim Zelenika je ostao nesavladan. U samoj završnici Ademi je mogao donijeti Dinamu pobjedu, odlično je pucao s dvadesetak metara, ali Tyton je još bolje obranio.

Modri su odigrali dobru utakmicu, protiv jake momčadi PSV-a pokazali su da mogu, međutim realizacija je zakazala. Bez obzira na to, ova predstava može ohrabriti novi stručni stožer.

Europska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Čornomorec Odesa0:1Ludogorec Razgrad
Dinamo0:0PSV Eindhoven
1Ludogorec Razgrad 611:2+916
2Čornomorec Odesa 66:6010
3PSV Eindhoven 64:5-17
4Dinamo 63:11-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir25.10.2013. u 12:55
    Vrlo dobro odigrana utakmica od strane dinama i prava je šteta da nisu pobijedili. Konačno je jedna naša momčad odigrala jedan moderan napadački nogomet sa puno trke, protoka lopte, pritiska, puno oduzetih lopti, utrčavanja. No sve to nije bilo dovoljno jer realizacija je opet zakazala i nema je na... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 10:55
    mogo bi Niko zvat već sada Brozovića i Ademija u reprezentaciju, zaslužili su
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 10:54
    U zadnje vrijeme možda i u najboljoj formi od svih dinamovih igrača. Pokazao to i u mladoj reprezentaciji!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 10:52
    @ZooM zašto nije realno? Tko je nedostajao PSV-u sinoć? Dinamu je igrao nespreman Sammir, nije bilo Husejinovića i Pamića, ozlijedio se Addy i opet je nadigrao PSV-a! U Eindhovenu očekujem još više od Dinama, tj. da pokupi sva tri boda koja je zaslužio još sinoć!
    Obrisan korisnik
  • Sensation25.10.2013. u 10:46
    drago mi je sto se ademi digao, odigrao je dosta dobro.. a vec sam negdje napisao, brozovic je sve bolj i bolji, ima jako inteligentna rjesenja, taj igrac mi se nekako najvise svida trenutno u dinamu.. gledam ga kao igraca s velikim potencijalom.. malo mi se cini podcjenjen..
    Sensation