Nogomet

Tudor: "Bencun je uvijek bio konstantno dobar, ali sada smo dočekali i ono nešto"

S Poljuda:Vedran Babić • subota, 26.10.2013.
Tudor: "Bencun je uvijek bio konstantno dobar, ali sada smo dočekali i ono nešto"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon pobjede Hajduka nad Lokomotivom treneri dvaju momčadi bili su složni u razmišljanju da je utakmica odigrana na vrhunskom nivou i da su odlično ispunjene tribine poljudskog stadiona mogle uživati...

Hajduk je pobjedom nad Lokomotivom 3:1 zadržao vodeće mjesto na ljestvici. Trener Bilih Igor Tudor izrazio je svoje zadovoljstvo slavljem kojim je upotpunjen 63. rođendan Torcide.

"Osvojili smo tri boda i nastavili naš dobar period igara i rezultata. Drago mi je da su gledatelji mogli uživati u dobroj utakmici ekipa koje igraju ponajbolji nogomet u ligi. Dobro je da gledatelji dobru utakmicu mogu pogledati i subotom i nedjeljom, a ne samo utorkom i srijedom", kazao je Tudor, potom krenuvši s čestitkama.

"Čestitam svojim igračima, ali i Lokomotivi na otvorenoj igri. Čestitam i sucu. Rekao sam u najavi da sam uvjeren da će odraditi dobar posao i tako je i bilo. Nije mu bilo lako."

U drugom poluvremenu Lokomotiva je preuzela inicijativu nakon ulazaka Mišića i Pjace.

"To su dva ponajbolja mlada igrača u državi. Volio bih ih imati u svojoj momčadi", pohvalio je Lokomotivin duo Tudor. "U prvome smo dijelu dominirali. U drugom su oni možda imali nekakav posjed, ali mi smo imali više šansi u cijeloj utakmici i naša je pobjeda zaslužena."

Treći pogodak, koji je stigao nakon Hajdukove kontre pet na nula, bio je poseban.

"Bio je to prekrasan momenat. Nikada u životu to nisam vidio."

Hajduk je ovom pobjedom osigurao prvo mjesto i nakon ovog kola. Stvara li to kod Tudorovih igrača pritisak?

"Već sam više puta rekao da je pritisak igraču na svakom treningu, na svakoj prijateljskoj, na Kup-utakmici...To je normalno. Svoju igru temelje na treningu. Tko nema pritisak na svom poslu? Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti dokle ćemo stići."

Marko Bencun posebna je priča. Na posljednje dvije utakmice zabio je četiri od Hajdukovih pet golova.

"On je konstantno bio dobar, ali stalno smo čekali još ono nešto, asistenciju i gol. To je došlo u one dvije utakmice i nadam se da će se nastaviti. On ima sve potrebne kvalitete."

Tudor je kazao kako je ovo, iz momčadske perspektive, bila jedna od njihovih najboljih izvedbi. "Igrači imaju pravi mentalitet koji im ja zajedno s Harijem i Juricom nastojim ugraditi. Najavljivao sam da ćemo protiv svakoga skupo prodati kožu. Kad taj mentalitet ugradiš u sebe, onda sa svojom kvalitetom pojedinaca teško gubiš utakmice."

Unatoč pobjedi nad Lokomotivom, izostaje učinak ostalih napadača.

"Možda je kod tih napadača sada prisutan psihološki blok. Možda će se to nekim golom u budućnosti odblokirati. Fale nam ti laki golovi. Teško zabijamo, ali mislim da se mora i to okrenuti. Ne možemo reći da to nisu kvalitetni igrači. To je samo period koji, doduše, traje malo duže, ali doći će i period kada će ulaziti ovo što sada ne ulazi."

Osim Bencuna, Tudor je pohvalio Sušića i Bradarića.

"Sušić je odigrao dobru, pravu utakmicu i drago mi je zbog njega. Sa svojom fizičkom moći on je jedan od naših najvažnijih igrača. Imao je kvalitetnu tehničko-taktičku izvedbu, što nije uvijek bio slučaj. Bradarić je koji put forsirao dugu loptu, ali to je bilo i na moju odgovornost jer on je naš najbolji igrač na tom području. Ako stalno igramo pas-igru, onda nas se lako čita. Da bismo to izbjegli, ponekad je potrebno odigrati i dugu dijagonalu. Ima slobodu da to učini. U obrani je bio taktički fantastičan i uložio je veliku količinu trke."

Hajdukov trener kazao je da je bio prekrasan osjećaj na kraju utakmice čuti skandiranje Torcide "Tudore, Tudore!" te se okrenuo sljedećim utakmicama.

"Imamo sada Kup, to je vrlo važna utakmica. Ne smijemo podcijeniti protivnika. To je jedna utakmica. Neće biti lako. Nakon toga imamo Belupo, koji igra sve bolje. Dižu se i sada su odigrali fantastično."

Trener Lokomotive Tomislav Ivković prvo je čestitao Hajduku na pobjedi, a zatim nastavio:

"Otvorili smo loše, tek smo od 20. minute počeli malo igrati i uspostavljati našu prepoznatljivu pas-igru. Kad smo manje-više uspostavili kontrolu, primili smo gol. Hajduk je u prvom poluvremenu bio bolji. Pritiskao nas je i igrao je dobro. U drugom dijelu nogomet je bio vrhunski, barem meni. Obje su momčadi stvarale akcije i šanse i mislim da je ova utakmica vratila vjeru u hrvatski nogomet. Bilo je više od deset, ako ne i 15 reprezentativaca raznih kategorija. Bio je užitak biti dijelom ove predstave."

O suđenju Ivković nije htio puno.

"Suđenje nikad ne komentiram, ali zadovoljan sam da nije bilo problem bez obzira na sve što se događalo ovog tjedna. Treneri, igrači i suci ostali su imuni na sve to. Pokazali smo profesionalizam i olakšali sucu posao."

Ulaskom Mišića i Pjace u drugom dijelu napad Lokomotive postao je puno opasniji. Zašto obojica nisu igrala od prve minute?

"Pjaca je preko mjesec dana bio povrijeđen, a Mišić preko tri tjedna. Nisu bili fizički spremni za svih 90 minuta", pojasnio je Ivković, koji je posebno pohvalio Hajdukova veznjaka Sušića. "Sušić se očito prakticirao na Lokomotivu. Svaku utakmicu protiv nas odigra vrhunski."

Ivković je upitan može li se ovakav Hajduk suprotstaviti Dinamu u borbi za naslov prvaka.

"Ako bude igrao ovako i imao dozu sreće, naravno da može biti konkurent Dinamu jer igraju i pobjeđuju. Dinamo je odigrao dobro sad protiv PSV-a. Imaju najkvalitetnije igrače u Hrvatskoj i to nije sporno. Ako se budu digli, oni su prvi favoriti. No sigurno nas veseli da su i Hajduk i Rijeka i Split u vrhu. Borit ćemo se za Europu. Nitko sretniji od nas da budemo sudionici zanimljivog prvenstva."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.10.2013. u 12:31
    Al Lettieri je dobro rekao. A svima koji su na spočitavali prije derbija što ne uživamo u tome da smo prvi na ljestvici, bi sad vratio istom mjerom: pustite nas da uživamo u tome.Da je Marić do sad sudio ovako kao sinoć, ne bi se dogodilo ono spominjanje prije utakmice. Nek' nastavi sudit normalno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2013. u 11:08
    evo je hajduk sto smo cekali godinama.nije toliko zbog rezultata nego zbog pristupa,svi ginu od pocetka do kraja utakmice.HŽV
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2013. u 10:49
    Nije li sam Brbić rekao da vjeruje da će Marić sudit odlično? Ali je, po meni, s pravom, rekao i to da je postavljanje ovoga sudačkoga para u ovako važnoj utakmici, i to - slučajno ili ne - baš kad je Hajduk konačno izbio na prvo mjesto, svojevrsna provokacija, u kojoj se stvara nepotreban... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Hektor33327.10.2013. u 08:08
    Bencun je Hajdukov igrač mijeseca
    Hektor333
  • Obrisan korisnik27.10.2013. u 07:36
    bravo bencun
    Obrisan korisnik