Nogomet

Bez pogodaka u Donecku i San Sebastianu, Robin van Persie promašio kazneni udarac

Sportnet • utorak, 05.11.2013.
Bez pogodaka u Donecku i San Sebastianu, Robin van Persie promašio kazneni udarac
Foto: EPA

U dva susreta skupine A Lige prvaka gledatelji večeras nisu imali prigode vidjeti nijedan pogodak. Strijelci nisu bili raspoloženi u San Sebastianu, gdje su Real Sociedad i Manchester United podijelili bodove, a niti u Donecku gdje su neodlučeno odigrali Šahtar i Bayer.

Real Sociedad nije uspio značajnije zaprijetiti Manchester Unitedu u susretu u kojemu je morao izboriti pobjedu kako bi probudio nadu u plasman među 16 najboljih. Gosti iz Engleske bili su bolja momčad, promašili i jedanaesterac i bit će manje zadovoljni s konačnih 0:0.

Iz slabog prvog poluvremena valja izdvojiti tek njegovu završnicu i pokušaje Javiera Hernandeza i Alberta De La Belle, a Meksikanac u redovima Uniteda zatim je i početkom nastavka sa samo nekoliko metara uspio promašiti prazna vrata.

Ulaskom Robina van Persieja i prelaskom Shinjija Kagawe na mjesto "desetke" gosti su oživjeli i u 65. minuti Nizozemac iz neposredne blizine gađa vratnicu. Pet minuta kasnije srušen je Ashley Young, sudac je pokazao na bijelu točku, a Van Persie ponovno pogodio okvir gola.

Usprkos dominaciji Crvenih vragova, rezultat se do kraja nije mijenjao, a u posljednjoj minuti gosti su ostali i bez Marouanea Fellainija. Belgijac je bespotrebno zaradio drugi žuti karton i samog sebe suspendirao iz sljedeće utakmice.

Niti u drugom susretu skupine A u Donecku nije bilo pogodaka. Šahtar je s Bayerom iz Leverkusena podijelio bodove identičnim rezultatom i ostao na trećem mjestu, pa će prolaz u osminu finala morati tražiti u posljednja dva kola.

Darijo Srna odigrao je vrlo dobrih 90 minuta, a Šahtar propustio niz prigoda u susretu iz kojega su mogli i morali izvući više od jednoga boda. Bayer može zahvaliti svojem vrataru Berndu Lenou, koji je u više navrata spašavao svoja vrata, a u završnici su mogli i "ukrasti" bodove da je precizan s desetak metara bio Sidney Sam.

Nakon trećeg kola u skupini A vodeći je i dalje Manchester United s osam bodova, bod manje ima Bayer, a Šahtar i dalje s pet bodova ima svako pravo nadati se plasmanu u drugi krug. Real Sociedad s tek prvim osvojenim bodom teško će i do plasmana u Europsku ligu.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Šahtar0:0Bayer Leverkusen
Real Sociedad0:0Manchester United
1Manchester United 612:3+914
2Bayer Leverkusen 69:10-110
3Šahtar 67:6+18
4Real Sociedad 61:10-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 12:08
    to ti je ta "objektivnost" navijača mancehstera
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 11:23
    To ti je kad gledaš sažetke od 2 minute i statistiku WhoScoreda...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 10:17
    kako vidim u ovim sažecima, najveća opasnost je dolazila sa Srnine strane i njegovim ubačajima, nadam se da diže formu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 09:35
    United puno bolji u utakmici ne baš visokog tempa, promašili 3 mrtve šanse, za 11-erac mi nije žao što je završio na stativi jer je Young opet napravio sranje, domaćin je imao 1 veliku šansu, ono kad je Vela ramenom skrenuo udarac. Ovaj komentar o krumpiranju nema veze sa stvarnošću, trebali smo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 00:17
    Kako se krumpira ovaj Manchester pa to je nevjerojatno,jedinu poštenu utakmicu su odigrali u prvom kolu protiv Leverkusena,a vjerojatno ni sami ne znaju odakle im 8 bodova...na kraju budu na guzove prošli dalje,al samo zato jer su manje loši od Šahtara i Sociedada :D
    Obrisan korisnik