Nogomet

Paris Saint-Germainu tek remi protiv Anderlechta, Olympiacos na "grčki način" svladao Benficu

Igor Šestak • utorak, 05.11.2013.
Paris Saint-Germainu tek remi protiv Anderlechta, Olympiacos na "grčki način" svladao Benficu
Foto: EPA

U četvrtom kolu Lige prvaka strijelci u skupini C nisu imali svoju večer. U dvije utakmice igrane na Parku prinčeva i u Pireju postignuta su tek tri pogotka. Golijada se očekivala u dvoboju Paris Saint-Germaina i Anderlechta, no Francuzi su razočarali i odigrali tek neriješeno s klubom koji je nakon prve tri utakmice imao gol-razliku 0:10. Veliki korak prema prolasku skupine napravio je grčki Olympiacos domaćom pobjedom nad Benficom. Jedini pogodak na toj utakmici postigao je Manolas, a Portugalci mogu žaliti za brojnim prilikama koje su propustili.

Paris Saint-Germain - Anderlecht 1:1 (0:0)

Nakon što su u trećem kolu napunili mrežu Anderlechta usred Bruxellesa, nogometaši Paris Saint-Germaina u četvrtom su kolu tražili potvrdu plasmana u drugi krug Lige prvaka. Očekivao se lagani posao za njih, no Belgijci su ovoga puta pružili daleko jači otpor. Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Parižana, ali jalovoj. Imali su posjed lopte veći od 60 posto, no prave su šanse izostale. Na početku utakmice dvaput je zaprijetio Lavezzi, Ibrahimović je bio gotovo nevidljiv, a kako se bližilo poluvrijeme gosti su sve opasnije prijetili.

Na odmor se otišlo s početnim rezultatom, a PSG je u nastavku nešto odlučnije krenuo po bodove. U prvih desetak minuta prijetili su Lucas i dvaput Ibrahimović, no promjena rezultata nije bilo, sve do 68. minute kad su gosti šokirali Park prinčeva. Kljestan je pred vratima Sirigua pronašao De Zeeuwa koji je s desetak metara pronašao put do mreže za prvi ovosezonski pogodak Anderlechta u Ligi prvaka.

Taj pogodak kao da je trgnuo Parižane, na čiji se odgovor čekalo tek dvije minute. U prilici se našao Ibrahimović, njegov je udarac obranio Kaminski, ali lopta se od vratnice odbila Zlatanu koji iz drugog pokušaja nije pogriješio. Bio je to njegov sedmi ovosezonski pogodak u Ligi prvaka. U posljednjih 20 minuta Francuzi su jurnuli po sva tri boda, na ruku im je išlo i isključenje Kljestana kojem je u 83. minuti hrvatski sudac Mario Strahonja pokazao drugi žuti karton, ali rezultat se nije mijenjao pa će na potvrdu prolaska skupine morati još malo pričekati. Trenutačno imaju šest bodova više od trećeplasirane Benfice i samo ih matematika dijeli od proljeća u elitnom europskom natjecanju.

Olympiacos - Benfica 1:0 (1:0)

Međusobni okršaj u četvrtom kolu Lige prvaka Olympiacos i Benfica dočekali su s četiri boda na kontu, a njihova prva utakmica završila je bez pobjednika, rezultatom 1:1. Dvoboj u Pireju počeo je žestoko. U uvodnim su minutama obje momčadi stvorile nekoliko dobrih situacija, a do pogotka su stigli domaćini. Asistenciju Holebasa glavom je u 1:0 pretvorio Manolas. Portugalci su u prvih 45 minuta bili bolja momčad, stvorili su tri odlične prilike, ali realizacija u njihovim redovima je zakazala pa su na poluvrijeme otišli sa zaostatkom.

Nastavak nije donio promjene. Benfica je nastavila dominirati i nizati prilike, a na domaćim vratima briljirao je Roberto. Uspješno je zaustavljao sve pokušaje gostiju i čuvao svoju mrežu sve do posljednjeg sučevog zvižduka. Benfica je utakmicu završila s 13 udaraca prema vratima, od toga devet u okvir, ali Roberto je bio nesavladiv. S druge strane, Olympiacos je imao tek dva udarca u okvir gostujućih vrata, a jedan je pogodio mrežu i gurnuo Grke u vrlo dobru poziciju kad je prolazak skupine u pitanju.

U petom kolu koje se igra 27. studenoga Olympiacos će gostovati na Parku prinčeva, dok Benfica putuje u Bruxelles.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

PSG1:1Anderlecht
Olympiakos1:0Benfica
1PSG 616:5+1113
2Olympiakos 610:8+210
3Benfica 68:8010
4Anderlecht 64:17-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 09:19
    Ibra ka dabra
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG06.11.2013. u 01:24
    Božee PSG, a igrali su u skoro pa punom sastavu...
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 00:26
    Slučajno gledao utakmicu Olympiakosa i Benfice na Balkansportu,nije vip pa se nije plaćalo...Mislio sam da Olympiakos neće igrati kao repka jer tu je ipak više stranaca,imaju Argentince,Španjolce,Brazilce pa čovjek očekuje pošten nogomet. Nije to bilo klasično parkiranje autobusa, ali je Benfica... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 00:14
    Biti će zanimljivo gledati kako ćete ju osvojiti vi, za onih 50 godina kad ponovno dođete do LP-a ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 00:12
    Ovi grčki žohari se uvijek izvuku, kako u repki tako i klupski. Nevjerojatno! A što se Ibre tiče, ne volim ga kao čovjeka, dapače, gadi mi se, ali 7 golova u 4 tekme u LP-u... Kapa dolje. Treba provjeriti koliko ljudi je imalo takav učinak.
    Obrisan korisnik