Nogomet

Video: Real i Juventus remizirali, Kobenhavn pobijedio Galatasaray

Ivan Pavić • utorak, 05.11.2013.
Video: Real i Juventus remizirali, Kobenhavn pobijedio Galatasaray
Foto: EPA

U skupini B Lige prvaka, u derbiju večeri Juventus i Real Madrid odigrali su susret bez pobjednika, a to je iskoristio Kobenhavn koji je pobjedom na domaćem terenu preskočio talijansku momčad i Galatasaray.

Juventus - Real Madrid

U Torinu Juventus je dočekao Real Madrid i tražio bitne bodove za nastavak europskog puta. Bila je to utakmica s puno pokušaja na vrata suparničke momčadi, Bale je priprijetio u 13. minuti nakon driblinga u 16 metara domaćih.

Juventus je bio opasan kada je Pogba pet minuta kasnije s vrha pucao s vrha 16-erca, ali Real se ipak obranio. I u 30. minuti dobra prilika za domaće, kombinacija Tevez - Llorente donijela je šut Llorentea glavom, ali Casillas uspijeva odbiti u korner.

U 40. minuti Juventus dolazi u priliku postići vodeći pogodak. Varane u svom 16-ercu ruši odličnog Pogbu, a sudac pokazuje na bijelu točku. Strijelac za domaće bio je Vidal. S rezultatom 1:0 otišle su momčadi na odmor.

U drugom poluvremenu preokret Reala u režiji dva najskuplja igrača u povijesti. U 52. minuti Caceres je neoprezan i gubi loptu na svojoj polovici, Benzema dolazi do lopte koju šalje za Ronalda, a Portugalac nije imao težak posao s lijeve strane poslati loptu u Buffonovu mrežu. Osam minuta kasnije Real dolazi i do vodstva. Bale se našao na vrhu 16-erca i snažnim udarcem postigao pogodak za vodstvo gostiju 1:2.

Juventus ipak uspijeva doći do boda u 65. minuti pogotkom Llorentea glavom nakon ubačaja Caceresa s desne strane.

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu za Real. U 35. minuti dobio je žuti karton.

Kobenhavn - Galatasaray

Nekako u sjeni torinskog susreta ostao je drugi dvoboj između danske i turske momčadi. Iako ni blizu tako atraktivan kao drugi dvoboj iz skupine, krajnji rezultat doveo je do iznenađujućeg stanja na tablici nakon četiri kola.

Kobenhavn je uspio upisati pobjedu na svom terenu i tako skočiti na mjesto koje vodi u posljednjih 16 Lige prvaka. Naravno, do kraja ima još dva kola, ali navijačima danskog kluba bit će drago pogledati kako se nalaze iznad Juventusa.

U samoj utakmici najvažniji detalj dogodio se već u šestoj minuti.

Nakon lijepe akcije kojom su izbacili samog Gislasona na desnoj strani koji je zatim ubacio na peterac gostiju, do lopte je prvi došao Braaten koji majstorski petom šalje loptu u mrežu Galatasaraya.

Do kraja utakmice gosti nisu uspjeli postići pogodak, a blizu su bili u 33. minuti kada je Felipe Melo glavom pogodio okvir vratiju. Također, treba naglasiti da je u 20. minuti Galatasarayu poništen pogodak zbog zaleđa.

Ovom pobjedom Danci su trenutno drugi u skupini s četiri boda, jednako kao i Galatasaray na trećem mjestu. Bod manje ima Juventus na začelju.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Juventus2:2Real Madrid
København1:0Galatasaray
1Real Madrid 620:5+1516
2Galatasaray 68:14-67
3Juventus 69:906
4København 64:13-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2013. u 08:36
    '98-'99 i prošao kao prvi, bile tri ekipe 8 bodova
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 17:24
    Joj kad se sjetim te sezone... Bili smo glatko drugi :(. A kao za vraga, odmah iduće godine su prolazile prve 2 momčadi iz skupine. Nas baš prati neko prokletstvo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 15:12
    To se dogodilo u sezoni 98.-99. kada je Juventus nanizao 5 remija u prvih pet kola u skupini s Galatasarayem, Rosenborgom i Athletic Bilbaom i u zadnjem kolu su na domaćem terenu pobijedili Rosenborg sa 2:0 i prošli dalje kao prvi u grupi sa 8 bodova i samo jednom pobjedom. Tada je još Liga prvaka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 12:45
    Remi do remija... Tako Juveovski. I naravno da će proći.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 10:00
    a Juve prolazi 100% pa još su dvi utakice u igri i obe će dobit, dobro igraju, Reala je Casillas sinoć spašavo, koje obrane je čovik imo
    Obrisan korisnik