Nogomet

Video: Chelsea potopio Schalke uz dva gola Eto'oa, Baselu tek bod kod kuće protiv Steaue

Josip Tolić • srijeda, 06.11.2013.
Video: Chelsea potopio Schalke uz dva gola Eto'oa, Baselu tek bod kod kuće protiv Steaue
Foto: EPA

Odigrano je četvrto kolo Lige prvaka u skupini E. Chelsea je na Stamford Bridgeu po drugi put u dva tjedna zabio tri gola Schalkeu i slavio 3:0, dok je u drugom susretu momčad Basela teškom mukom došla do boda na St. Jakob-Parku u ogledu protiv Steaue (1:1).

Chelsea - Schalke 04 3:0 (1:0)

Unatoč neuvjerljivom startu u ovu sezonu Lige prvaka, Chelsea Joséa Mourinha nakon ogleda četvrtog kola sigurno brodi prema osmini finala najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Na Stamford Bridgeu gostovao je Schalke koji je prije dva tjedna visoko poražen u Gelsenkirchenu, a istovjetan rezultat (3:0) na semaforu je stajao i u Londonu.

Dugo su Nijemci pružali otpor plavima i tko zna u kojem bi utakmica išla smjeru da gostujući vratar Timo Hildebrand nije napravio početničku grešku pogodivši Samuela Eto'oa pri ispucavanju lopte koja je od noge Kamerunca završila u mrežu za 1:0.

Bio je to prvi pogodak za Eto'oa u Ligi prvaka otkad je u Chelseaju, što mu je već četvrta momčad za koju se upisao u strijelce u ovom natjecanju. Noć za pamćenje Eto'o je upotpunio drugim svojim i Chelseajevim pogotkom u devetoj minuti nastavka nakon što je više od pola posla napravio Willian, a priču je zaključio Demba Ba atraktivnim volejom sedam minuta prije kraja.

Basel - Steaua 1:1 (0:1)

Iz drugog plana lov na drugi krug vrebali su Basel i Steaua, a nakon njihova međusobnog sraza trebalo je biti jasnije tko će biti bliže tome cilju. Gotovo čitavu utakmicu izgledalo je da će to biti rumunjski prvak, no na kraju je iz Švicarske morao otići samo s bodom u džepu.

Steaua je došla do iznenađujućeg vodstva u 17. minuti dvoboja na St. Jakob-Parku. Łukasz Szukała uputio je sjajnu dubinsku loptu iz svoje polovice prema Federicu Piovaccariju, a talijanski napadač smireno pogodio za 0:1.

Nadmoć u posjedu lopte i udarcima prema vratima domaćinu se isplatila tek u prvoj minuti sudačke nadoknade vremena. Stocker je uposlio Sija na rubu kaznenog prostora, a 24-godišnjak bez zadrške sjajno pogađa za izjednačenje i erupciju oduševljenja na tribinama. Basel je tako zadržao nade za nastavak natjecanja u Ligi prvaka odnosno Europskoj ligi, dok su Rumunji praktično izgubili svaku šansu.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Basel1:1FCSB
Chelsea3:0Schalke 04
1Chelsea 612:3+912
2Schalke 04 66:6010
3Basel 65:6-18
4FCSB 62:10-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2013. u 10:20
    neće mu ovo više past na pamet
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2013. u 00:00
    chelsea odličan!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 23:48
    žao mi je golmana,inače odličan bio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 23:29
    Hildebrande...
    Obrisan korisnik