Nogomet

Atletico sigurno prvi, Zenit ipak ostao u prednosti u lovu na drugo mjesto

Matej Milanović • srijeda, 06.11.2013.
Atletico sigurno prvi, Zenit ipak ostao u prednosti u lovu na drugo mjesto
Foto: EPA

U četvrtom kolu skupine G nogometne Lige prvaka Atletico Madrid je uvjerljivo pobijedio protiv Austrije Beč i uz pomoć remija Zenita i Porta osigurao prvo mjesto u skupini. Zenit je, pak, ostao na drugom mjestu, bod ispred Porta, što mu daje veliku prednost u lovu na osminu finala Lige prvaka.

Zenit - Porto 1:1 (28. Hulk/23. Lucho Gonzalez)

Zenit je mogao praktički riješiti lov na drugo mjesto u skupini G pobjedom protiv Porta, dok su Portugalci pobjedom mogli preskočiti Zenit na ljestvici i staviti se u povlaštenu poziciju. Do prednosti su došli gosti. Danilo je ubacio loptu s desnog krila, a Lucho Gonzalez ju je pretvorio u pogodak za gostujućih 1:0.

Slavlje Porta bilo je kratkotrajno. U šesnaesterac je u 28. minuti stigla naizgled bezazlena lopta, no Nicolas Otamendi, Eliaquim Mangala i vratar Helton nisu se uspjeli dogovoriti oko toga tko će je uzeti i na koncu je do nje stigao Hulk, koji je zabio za Zenit i izjednačio na 1:1. Tako je Porto usprkos boljoj igri u prvom poluvremenu na odmor otišao pri egalu.

Početkom nastavka Zenit je imao meč loptu. Otamendi je igrao rukom i sudac je domaćima dao jedanaesterac. Na bijelu točku je došao Hulk, ali je Helton obranio njegov pokušaj i zadržao rezultat na 1:1. Pri kraju utakmice je opasniji bio domaćin, iako je kroz čitav susret inicijativa bila na strani gostiju, ali se rezultat ipak nije više mijenjao.

Zenit je propustio priliku pobjeći na četiri razlike od Porta, no i ovako ostaje u prednosti. Ima bod više od Portugalaca i dovoljno mu je u preostala dva susreta, Austrija Beč i Atletico Madrid, osvojiti isti broj bodova kao i Portugalci da bi došao do osmine finala. Uz to, Rusi s Atletico Madridom, koji je slavio u svim dosadašnjim utakmicama, igraju doma, dok će Porto s Atleticom morati tražiti gostujuću pobjedu.

Atletico Madrid - Austrija Beč 4:0 (11. Miranda, 25. Raul Garcia, 45. Filipe Luis, 82. Diego Costa)

Remi Zenita i Porta otvorio je Atleticu iz Madrida ne samo priliku da osigura osminu finala, što bi imao i ovako, već da uz to matematički osigura i prvo mjesto u skupini. Španjolci su s Austrijom Beč rutinski odradili posao. U 11. minuti Miranda je zatresao mrežu gostiju za 1:0. U 25. minuti Raul Garcia je glavom povisio na 2:0. Pri kraju poluvremena stigao je i treći pogodak domaćih. Heinz Lindner je obranio pokušaj Adriana Lopeza, a na odbijanac je prvi stigao Filipe Luis, 3:0 u 45. minuti.

U 75. minuti Manuel Ortlechtner je skrivio jedanaesterac prekršajem nad Cristianom Rodriguezom, ali je Lindner obranio najstrožu kaznu, koju je izveo Diego Costa. Iskupljenje Diega Coste stiglo je u 82. minuti kada je zabio na asistenciju Raula Garcie, za konačnih 4:0.

Ovom pobjedom Atletico Madrid se popeo na 12 bodova, četiri pobjede u četiri utakmice, gol razlika 12:2 i osigurano prvo mjesto. To znači i da po potrebi može u preostala dva kola odmoriti najbitnije igrače. S druge strane, Austrija Beč još ima šansi domoći se mjesta u Europa ligi, no za to mora uzeti barem bod na gostovanju kod Porta, iako bi im pobjeda dodatno povećala šanse.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Zenit1:1Porto
Atlético Madrid4:0Austria Beč
1Atlético Madrid 615:3+1216
2Zenit 65:9-46
3Porto 64:7-35
4Austria Beč 65:10-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2013. u 10:21
    Atletiko dominirao ovom dosta jakom grupom, svaka im čast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2013. u 06:16
    Sto bi volio da u osmini izvuku chelsea pa da im uzmu mjeru!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2013. u 00:35
    Šteta za Portugalce, Porto je bolja momčad od Zenita, što su pokazali u obje ove utakmice, isto tako Benfica je bolja momčad od Olympiacosa, a kako sada stvari stoje izgleda da će Portugalci zapeti već u svojim grupama, a dalje će proći slabije ekipe, ali koje su bolje iskoristile ove dvoboje u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2013. u 00:29
    Athletico Madrid je dark horse lige prvaka....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.11.2013. u 23:55
    svaka čast!!
    Obrisan korisnik

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Zenit1:1Porto
Atlético Madrid4:0Austria Beč
1Atlético Madrid 615:3+1216
2Zenit 65:9-46
3Porto 64:7-35
4Austria Beč 65:10-55

Izdvojeno