Nogomet

Video: Fiorentina izvukla pobjedu u zadnjim minutama, Lakić strijelac u porazu Eintrachta

Josip Piršljin • četvrtak, 07.11.2013.
Video: Fiorentina izvukla pobjedu u zadnjim minutama, Lakić strijelac u porazu Eintrachta
Foto: EPA

Srđan Lakić se upisao u strijelce za Eintracht Frankfurt, no njegova je momčad doživjela poraz u Izraelu. U skupini E Fiorentina se provukla u Rumunjskoj, dok je Maribor izgubio od Zulte Waregema i propustio sjesti na drugo mjesto.

Skupina D

Rubin je na svom terenu u kazanu dočekao engleskog drugoligaša Wigan i pobijedio ga 1:0. Time je ruska momčad došla do desetog boda u skupini D i osigurala je plasman među najboljih 32. Jedini gol na utakmici djelo je Kuzmina u 22. minuti.

Zulte Waregem je uzvratio Mariboru za poraz u prošlom kolu. Belgijanci su na Ljudskom vrtu slavili 1:0 i ponovno su u igri za drugo mjesto, kao i Slovenci, te Wigan. Gosti su jedini gol postigli u 29. minuti iz jedanaesterca, precizan s bijele točke bio je Thorgan Hazard. Dejan Mezga je igrao za Maribor do 78. minute.

Rubin - Wigan 1:0
Maribor - Zulte Waregem 0:1

Skupina E

Dnipro je učinio veliki korak prema plasmanu u šesnaestinu finala Europske lige. Ukrajinska je ekipa pred svojom publikom s 2:0 svladala Pacos de Ferreiru i time došla do devet bodova. Pred kraj prvog poluvremena Matheus Nascimento je doveo domaće u vodstvo, a u 66. minuti Konopljanka je postavio konačni rezultat. Kalinić je igrao cijelu utakmicu, a Strinić nije nastupio.

Rumunjski Pandurii ostao je na jednom bodu u Europskoj ligi ove sezone. Na Cluj Areni gostovala je Fiorentina koja je dugo gubila, od 32. minute pogotkom Erica de Oliveire, ali je na kraju pobijedila. Domaći su vodili do 86. minute kada je Matos poravnao na asistenciju Cuadrada, a u sudačkoj nadoknadi sva tri boda gostima donio je Borja Valero. Rebić nije konkurirao za Viole.

Dnipro - Pacos de Ferreira 2:0
Pandurii - Fiorentina 1:2

Skupina F

Maccabi iz Tel-Aviva je pomalo iznenađujuće pobijedio Eintracht iz Frankfurta na svom Bloomfield stadionu. Izraelci su poveli 3:0 već do 35. minute nakon golova Zahavija i dva puta Itzhakija. No, Nijemci su se vratili u igru u četiri minute sredinom drugog poluvremena. Najprije je smanjio hrvatski napadač Srđan Lakić, a potom je iz penala bio precizan Meier. Zahavi je potvrdio pobjedu u 94. minuti također s bijele točke.

APOEL se vratio u igru za prolaz dalje nakon što je na svom travnjaku pobijedio Bordeaux 2:1. Već u 14. minuti Ciprani su došli do prednosti poslije gola Alexandroua, a u sudačkoj nadoknadi prvog dijela izjednačio je Sane. No, pobjeda je ostala na Strovolosu zahvaljujući pogotku Moraisa iz 55. minute.

APOEL - Bordeaux 2:1
Maccabi Tel-Aviv - Eintracht Frankfurt 4:2

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Rubin Kazan1:0Wigan
Maribor0:1Zulte Waregem
1Rubin Kazan 614:4+1014
2Maribor 69:12-37
3Zulte Waregem 64:10-67
4Wigan 66:7-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!