Liga prvakinja - Grupa D, 5. kolo, 10.11.2013, 18:00 h
Podravka Vegeta
Podravka Vegeta 19:24 Larvik HK
Larvik HK

Podravka bila na korak od senzacije, pobjeda ipak ide u Norvešku

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • nedjelja, 10.11.2013.
Podravka bila na korak od senzacije, pobjeda ipak ide u Norvešku
Foto: Ivana Strahija

Kokice su u Koprivnici pokazale sjajni rukomet i odličnu obranu, nisu se štedjele ni minute, te su protiv finalistkinja Lige prvakinja imale i +3, no na koncu nisu uspjele napraviti iznenađenje.

Kokice su, nakon teškog rezultata u četvrtom kolu Lige prvakinja i najvećeg poraza u povijesti, pred sobom imale još jedan teški zadatak. Utakmicu protiv Larvika, ekipe koja u svojim redovima ima gro norveške reprezentacije, homogena skupina u kojoj je jedina strankinja Dankinja Lene Rantala, vratarka. Pobjednice, pa prošle sezone finalistkinje Lige prvakinja, u Koprivnicu su došle, po riječima trenera Podravke Gorana Mrđena, odigrati u jedinoj "brzini" koju znaju, na najjače, iako su svakako već riješile svoj nastup u idućoj fazi natjecanja.

Utakmicu su domaće rukometašice shvatile kako najbolju pripremu za Bera Beru, gostovanje u Španjolskoj, na kojem će odlučivati o svojoj europskoj sudbini. No, i one su u susret ušle snažno, pa iako imaju problema u napadu, gdje pogađaju u spomenutu Dankinju na golu Larvika, Kokice igraju fantastičnu obranu, agresivnu i beskompromisnu, a sjajna je i Mirjana Milenković na golu (sedam obrana u prvom dijelu) te Norvežanke jako teško dolaze do gola.

20 godina Europe

Najvjerniji navijači Kokica, Kronikusi, u 20. minuti susreta, prisjetili su se 20 godina svoje omiljene ekipe u Europi. Prvu su svoju utakmicu Kokice u Ligi prvakinja igrale 25. rujna u Poljskoj protiv Piotrokovije, u 1/16 finala, i pobijedile s 28:18.

U desetoj je minuti dakle1:2, no tada je najiskusnija u redovima Koprivničanki Vesna Milanović Litre, izborila sedmerac, a hladnokrvno ga je realizirala Jelena Trifunović. Potonja odmah potom topovski šutira i iz igre te je na semaforu 3:2, prvo vodstvo Kokica. Kad je potom Dina Havić zabila za +2, norveški se predstavnik našao u "neobranom grožđu".

U jednakom stilu, jakoj i agresivnoj obrani, u kojoj se ne štedi energija, Poravke nastavljaju nadmetanje s Norvežankama, a na odmor se ide s izjednačenih 8:8, nakon što je uslijedila serija isključenja za domaće. Ukupno deset minuta su Kokice provele u kazni, trećinu poluvremena su igrale s igračicom manje, no i unatoč tome nisu dopustile norveškoj rukometnoj mašini da napravi razliku.

Još bolje Kokice ulaze u drugi dio susreta, iako ih sutkinje iz Litve često časte isključenjima, one uspijevaju doći do +3, svoje najveće prednosti do taka, zahvaljujući agilnoj Trifunović i Andreji Čović, koja u 37. minuti zabija za 13:10.

Gostujući je trener van sebe, frcaju iskre između domaće i gostujuće klupe, no minuta odmora koju je zatražio Ole Gustav Gjekstad ipak je pomogla njegovim rukometašicama te one na 15:15 sustižu Podravku, a na 17:18 preuzimaju vodstvo, a onda dižu na +2 (18:20).

Nema međutim predaje, zahtijeva puna dvorana koja nije ni jedne sekunde prestala bodriti domaće rukometašice. Dižu se domaće, nalaze dodatne rezerve snage te su opet srčane u obrani, ali ih ne ide u napadu, gdje jedna za drugom Podravke tresu vratnice.

Iako su se Kokice lavovski borile do poslednje sekunde, nisu više uspjele dostići Norvežanke te pobjeda ide Larviku, no domaće publika nikako ne može biti nezadovoljna prikazanim ove nedjelje u dvorani Fran Galović u Koprivnici.

Liga prvakinja - Grupa D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Vardar SCBT30:20Balonmano BB
Podravka Vegeta19:24Larvik HK
1Vardar SCBT 6185:138+4711
2Larvik HK 6170:133+379
3Podravka Vegeta 6128:178-502
4Balonmano BB 6123:157-342

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Komandant Mark10.11.2013. u 22:17
    apsolutno podržavam takav scenarij
    Komandant Mark
  • babalu5510.11.2013. u 21:38
    Odjebite polovne nogoloptače i s tom lovom imate klub među top tri u Europi.
    babalu55
  • Komandant Mark10.11.2013. u 21:05
    bravo cure.. došla su vremena dok moramo biti zadovoljni i s ovakvim porazima, ali nadam se da su ljudi i uprave i sponori vidjeli kolko gradu i navijačima znači ovaj klub i da će stvari krenuti na bolje
    Komandant Mark