Tenis

Ćorićev četvrtfinalni meč Yokohame prekinut pri 4:4 u trećem setu, nastavak u subotu

Vedran Babić • petak, 15.11.2013.
Ćorićev četvrtfinalni meč Yokohame prekinut pri 4:4 u trećem setu, nastavak u subotu
Foto: EPA

Hrvatski tenisač Borna Ćorić još je u igri za plasman u polufinale Challengera u Yokohami. Njegov četvrtfinalni meč protiv Pierre-Huguesa Herberta prekinut je zbog kiše pri rezultatu 4:4 u trećem setu...

Odličnu je partiju pružio Borna Ćorić u dosadašnjem dijelu četvrtfinalnog meča Yokohame protiv šestog nositelja Pierre-Huguesa Herberta.

Osvojio je prvi set 6:2, pa izgubio drugi 6:3, da bi kod 4:4 u trećoj dionici kiša zaustavila konačni rasplet. Nastavak se očekuje u subotu, nakon čega će pobjednik susreta imati kratki odmor prije polufinalnog susreta s Japancem Goom Soedom.

U svom prvom nastupu na Challengeru Ćorić je već plasmanom u četvrtfinale izborio napredak od 30-ak pozicija na ATP ljestvici. Trenutno je 396., a od ponedjeljka bi trebao "osvanuti" na otprilike 364. mjestu, što će mu biti najbolji renking karijere.

Ukoliko bi porazio Herberta, 162. tenisača svijeta, "skočio" bi do negdje 326. mjesta. Eventualno finale 17-godišnjem bi Zagrepčaninu donijelo 307. mjesto, a naslov 253.

ATP Challenger Yokohama, četvrtfinale:
Ćorić (Hrvatska, WC) - Herbert (Francuska, 6) 6:2, 3:6, 4:4, prekid zbog kiše

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Josippo15.11.2013. u 16:50
    Taj Herbert je prije tjedan dana pobjedio 25tog igraca svijeta i imao set loptu protiv Djokovica i dobio glatko prva dva meca na tom turniru. Mislio sam da ce ipak biti prejak za Bornu, pa vidi ti kako taj mali se ne da. A tako mlad. Ocito napreduje sa velikim koracima. Samo tako!
    Josippo