Nogomet

Lagerbäck: "Moji igrači su bili sjajni, još uvijek možemo na Svjetsko prvenstvo"

Bernard Jurišić • subota, 16.11.2013.
Lagerbäck: "Moji igrači su bili sjajni, još uvijek možemo na Svjetsko prvenstvo"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Islanđani su zadovoljni napustili travnjak nakon 0:0 u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. S igračem manje uspjeli su sačuvati nulu i vjeru u plasman na SP sele u Zagreb...

Hrvatska je još 90 minuta udaljena od plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, ali jednako toliko i Island dijeli od povijesnog uspjeha. Nikad ta država sa sjevera Europe nije bila na velikom natjecanju i nikad nije došla ovako blizu.

Izbornik Lars Lagerbäck bio je oduševljen prezentacijom i borbenošću svoje momčadi u prvoj utakmici: "Moji igrači bili su sjajni. U prvom poluvremenu bili smo ravnopravni, imali smo i svoje šanse, ali nakon isključenja smo se povukli u obranu i odlično branili svoj gol. Hrvatska nije stvorila ni jednu veliku šansu".

Šveđanin je već dvije reprezentacije vodio na svjetsku smotru, Švedsku i Nigeriju, a ako to napravi s Islandom kreirat će jednu od najvećih senzacija ovih kvalifikacija na svim kontintentima.

"Najavljivao sam prije utakmice da možemo igrati protiv Hrvatske i da ih možemo izbaciti. Isto tvrdim i sad, još uvijek možemo na Svjetsko prvenstvo i to ćemo u Zagrebu pokušati i ostvariti."

Lagerbäck je imao i primjedbe na suđenje Španjolca Undiana Mallenca, iako nije htio detaljno secirati odluke za koje smatra da su pogrešne:

"Sudac je donio puno čudnih odluka. Mislim da je imao loš dan, ali događa se. I ja ponekad imam loš dan kao trener."

SP 2014., dodatne kvalifikacije

19.11.2013.
Švedska2:3Portugal
Hrvatska2:0Island
Rumunjska1:1Grčka
15.11.2013.
Portugal1:0Švedska
Ukrajina2:0Francuska
Grčka3:1Rumunjska
Island0:0Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.11.2013. u 06:30
    jezeroselo123 obriši se s foruma
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2013. u 22:43
    sudio nam je španjolac protiv islanda i odradio je to korektno ma šta oni pričali, čak su me iznenadili koliko su simulirali, no da nam je sudio islanđanin protiv španjolaca vjerojatno bi nas satrao
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2013. u 20:32
    kod nas se nista ni ne radi osim prica o nogometu;luki modriđu i mariju mandzukelicu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2013. u 19:39
    Lagerbäck: "Moji igrači su bili sjajni, još uvijek možemo na Svjetsko prvenstvo" Naravno gospodine Lagerback ali kao turisti !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2013. u 18:55
    Pa nisam nikad vidio suca da sudi poštenije. Sve je dosudio možda je imao dvije pogrešne manje i nevažne situacije. I hvala mu što nije dopustio da nas islanđani nagazu...
    Obrisan korisnik