Nogomet

Video: Basel i Schalke u međusobnom susretu odlučivat će o drugom mjestu u skupini

Ivan Pavić • utorak, 26.11.2013.
Video: Basel i Schalke u međusobnom susretu odlučivat će o drugom mjestu u skupini
Foto: EPA

U petom kolu skupine E Lige prvaka Basel je došao do sva tri boda protiv Chelseaja u posljednjim minutama utakmice, a susret Steaue i Schalkea završio je bez pogodaka. Iako poražena, Mourinhova ekipa osigurala je prolazak u osminu finala ovogodišnje Lige prvaka...

Basel - Chelsea 1:0 (0:0)

Basel je u potpunosti nadigrao engleskog predstavnika iako krajnji rezultat to ne pokazuje. Basel je uputio 16 udaraca prema vratima Čecha, od toga deset u okvir vrata. Chelsea je uputio jedan udarac prema vratima domaćih, ali ni taj udarac nije išao u okvir vrata.

Prvo poluvrijeme Chelsea je uspio završiti bez primljenog pogotka, a bolja igra Basela nastavila se i u nastavku, ali lopta nije htjela ući u Čechovu mrežu sve do 87. minute.

Dugu loptu, poslanu iz obrane Basela primio je najbolji igrač švicarske momčadi Sallah, i lijepim pogotkom, podigavši loptu kada je Čech bio u padu osigurao svojoj momčadi tri velika boda.

Basel je preskočio Schalke na drugom mjestu i u posljednjem kolu i neodlučen rezultat odgovara mu za prolazak skupine.

Steaua - Schalke 04 0:0 (0:0)

Bila je to utakmica koja se neće dugo pamtiti, utakmica u kojoj nijedna momčad nije postigla pogodak, iako je Schalke bio malo konkretniji, nije to bilo dovoljno za više od boda.

U prvom poluvremenu Schalke je bio bolji, stvarao je prilike preko Farfana i Aoga, ali nije uspio okruniti to pogotkom prije odlaska na odmor.

U drugom dijelu i rumunjski predstavnik se pomalo otvorio, krenuo po tri boda, ali Schalke je znao zaustaviti nalete domaćih. U 84. minuti treba izdvojiti kontranapad Steaue, ali svoju mrežu spasio je Fährmann dobrom obranom.

Ovim rezultatom Steaua je ispala iz europskih natjecanja ove sezone jer prije posljednjeg kola zaostaje četiri boda za trećeplasiranim Schalkeom.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

FCSB0:0Schalke 04
Basel1:0Chelsea
1Chelsea 612:3+912
2Schalke 04 66:6010
3Basel 65:6-18
4FCSB 62:10-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2013. u 11:32
    A dobro što sad, porazi se događaju svim momčadima u svim natjecanjima, ništa panično. Na kraju sezone se gledaju pobjednici i poraženi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2013. u 09:06
    Basel je crna mačka za Chelsea
    Obrisan korisnik
  • penetrisac27.11.2013. u 05:29
    Chelzi je kanta za napucavanje , drago mi je zbog svicaraca , pa nek neko kaze da igra samo lova
    penetrisac
  • The Phantom27.11.2013. u 01:21
    Čuj,Chelsea se malo digao ,a ukupno 0 udaraca u okvir i 1 izvan okvira
    The Phantom
  • Obrisan korisnik26.11.2013. u 23:33
    bravo Basel! Strli su Chelsi u prvom poluvremenu, mogli zabit 2 gola ziher. U drugom se Chelsi malo digao ulaskom Torresa i Hazarda,ali Basel je na kraju zasluženo pobjedio. Ovaj Sallah čuda radi,brz,dribler,pravi igrač nema šta
    Obrisan korisnik