Nogomet

Frančić: "Hrvatski kup bi se trebao igrati po uzoru na FA Cup"

Ivana Strahija, Ivan Pavić • srijeda, 27.11.2013.
Frančić: "Hrvatski kup bi se trebao igrati po uzoru na FA Cup"
Foto: Ivana Strahija

U srijedu se igra druga ovotjedna utakmica četvrtfinala Kupa, a u Koprivnici Slaven Belupo dočekuje Inter. Želja trenera domaćina jest da mu svi igrači ostanu zdravi i nakon još jedne "kažnjeničke" utakmice na teškom terenu...

Iako je u susretu protiv Zadra u petak, na teškom i kišom natopljenom terenu, izbjegnute ozljede igrača Slaven Belupa, jasno je da oni koji su igrali osjećaju posljedice. "Naši su fizioterapeuti odradili fantastični posao, no protiv onakvog terena ne pomaže baš ništa", kazao je otvoreno Mladen Frančić, trener Farmaceuta.

Zbog toga je za susret protiv Intera u srijedu, u četvrtfinalu Kupa, najavio temeljite promjene u sastavu, naglasivši kako je velikim zalaganjem kako liječničke službe Kluba, tako i samih igrača, iz redova ozlijeđenih u redove zdravih i spremnih, prešlo osam igrača: "Samo nam dvojica ostaju out, a popunjeni nam broj igrača u konkurenciji daje priliku da budemo pametni i doziramo igrače u pet utakmica koje nam slijede."

"Svi koji su tu ravnopravno konkuriraju, a minutažu ćemo rasporediti. Kod Delića, recimo, moramo biti jako oprezni, liječnici savjetovali da ga ne koristimo punih 90 minuta. Najgore smo spriječili protiv Hajduka, kad smo ga na vrijeme izvadili i preduhitrili puknuće mišića", dodao je Frančić. To su dobre vijesti za sve one koji nestrpljivo čekaju ulazak u utakmicu, poput Novinića ili pak Glavine. "Siguran sam da će nam svježi igraći dati sasvim novu dimenziju."

No, ni u srijedu teren neće biti ništa lakši, osim što će temperature biti niže no prošlog petka. "Čeka nas tvrda utakmica, najveći problem će nam biti teren, koji onemogućuje kombinatornu pas igru, na kojoj ću ja insistirati dok budem trener. Sigurno ćemo nastojati kroz ofanzivan način igre i disciplinu u obrani postići dobar rezultat, a plan nam je ne primiti pogodak. No, ta je utakmica tek prvo poluvrijeme, tome ćemo prilagoditi momčad i igru", najavio je Frančić.

Što se protivnika tiče, trener Slaven Belupa i opet ima veliko poštovanje: "Inter je najozbiljniji kandidat za osvajanje prvog mjesta u 2. HNL, ima velike ambicije i želje u Kupu. No, naša je kvaliteta i motivacija daleko veća. Zaprešićani su napravili psihološki šok, sad je trener Damir Mužek, moj bivši igrač. On poznaje Slaven Belupo jako dobro. No, i mi znamo Inter - u špici je Majstorovski, makedonski reprezentativac, u sredini terena je Blažević, pa naš bivši igrač Maras u zadnjoj liniji, koji ima izvanredan prekid... Imaju Zaprešićani plejadu odličnih igrača, a da je Liga 16 sigurno bi u njoj igrali."

Najzanimljiviji možda u cijeloj Interovoj postavi za Slaven Belupo jest upravo trener Mužek, koji je nosio dres Farmaceuta, no s klubom se nije rastao na najbolji način. Novinare je interesiralo, hoće li to zaprešićkom strategu biti motiv više: "Poznavajući Damira, njemu je najveći motiv da bude trener Intera i da se dokaže. On je bio potentni veznjak koji razumije i osjeća igru. U trenerski posao je krenuo na pošteni način i siguran sam da je pred njim budućnost."

Na koncu, kakva su očekivanja od Kupa za Slaven? "Kup je uvijek neizvjestan, vidjeli smo to i protiv Lučkog. No, mislim da bi se i kod nas trebala igrati samo jedna utakmica od početka do kraja, kao u engleskom FA Cupu. Time bi se dobilo na zanimljivosti, u Engleskoj četvrtoligaš stigne do finala."

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lovro-ZG28.11.2013. u 01:18
    Svaki savez ima svoj Kup po jedinstvenim pravilima tak da se on ne bi trebo dirat već bi se trebalo osnovat neki liga-kup u kojem bi se igrala sam jedna tekma.
    Lovro-ZG
  • ivos27.11.2013. u 14:44
    @cameosis - ne smiješ dirnuti proklete Engleze oni su ovdje svete krave, zato ovoliki minusi
    ivos
  • labrador240127.11.2013. u 13:08
    No, i mi znamo Inter - u špici je Majstorovski, makedonski reprezentativac Koliko debilizama u jednoj rečenici, nit je Majstorovski, nit je makedonski reprezentativac.
    labrador2401
  • cameosis27.11.2013. u 13:04
    misli po uzoru na njemački pehar, tamo se igra isto samo jedna utakmica, mnogo kvalitetnije natjecanje od engleza.
    cameosis