Nogomet

Video: Dramatične pobjede PSG-a i Benfice, drugi putnik u osminu finala još nije poznat

Josip Tolić • srijeda, 27.11.2013.
Video: Dramatične pobjede PSG-a i Benfice, drugi putnik u osminu finala još nije poznat
Foto: EPA

Ogledi petog kola u skupini C Lige prvaka išli su prema neodlučenom ishodu sve do same završnice kada je Rodrigo Benfici donio trijumf kod Anderlechta 2:3 za nastavak nadanja o osmini finala, a isto je na Parku prinčeva za PSG u ogledu protiv Olympiacosa (2:1) učinio Edinson Cavani.

Paris Saint-Germain - Olympiacos 2:1 (1:0)

Momčad PSG-a osigurala je prolazak u osminu finala te prvo mjesto u skupini C Lige prvaka kolo prije kraja slavljem nad nogometašima Olympiacosa 2:1. Poslije samo sedam minuta ogleda na Parku prinčeva domaćin je poveo zahvaljujući ubačaju Van der Wiela i sjajnoj reakciji Zlatana Ibrahimovića na vrhu peterca. Šveđanin je na najbolji način proslavio 100. nastup u najelitnijem europskom natjecanju.

Dobro raspoloženje u redovima izabranika Laurenta Blanca pokvario je sam početak nastavka kada je Veratti dobio drugi žuti karton. Grci priliku nisu propustili iskoristiti te su deset minuta prije kraja poravnali rezultat zahvaljujući snalažljivosti Manolasa poslije obrane Sirigua.

Bodovi su, međutim, ipak ostali u Parizu. Za to se pobrinuo Edinson Cavani zabivši svoj drugi pogodak Olympiacosu nakon onog u Pireju. Nanišanio je Urugvajac s ruba kaznenog prostora Robertova vrata i precizno pogodio za konačnih 2:1.

Anderlecht - Benfica 2:3 (1:1)

Sličan je scenarij viđen i na stadionu Constanta Vanden Stocka u Bruxellesu, gdje je otpisani Anderlecht dočekao Benficu. Portugalci su teškom mukom uspjeli doći do pobjede 2:3 koja im daje nadu da mogu proći među 16 najboljih momčadi u natjecanju. Za to im treba pobjeda nad PSG-om u posljednjem kolu, a Olympiacos ne smije svladati Anderlecht, što je ipak teško ostvariv scenarij.

Za šok u Bruxellesu pobrinuo se Chancel Mbemba u 18. minuti postigavši prvi ovosezonski domaći gol Anderlechta u Ligi prvaka. Do poluvremena su stvari vraćene na početak jer je Nemanja Matić glavom poentirao nakon slobodnog udarca Péreza.

Junak Mbemba nakon sedam minuta drugog dijela postao je tragičar prevarivši vratara Prota nakon udarca Nicolasa Gaitána, no to nije obeshrabrilo domaćina. Bruno je 13 minuta prije kraja vratio šanse Anderlechtu za osvajanje drugog boda ove sezone, no malu senzaciju srušio je Rodrigo svojim prvim pogotkom u Ligi prvaka na dodavanje Sulejmanija.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Anderlecht2:3Benfica
PSG2:1Olympiakos
1PSG 616:5+1113
2Olympiakos 610:8+210
3Benfica 68:8010
4Anderlecht 64:17-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 15:26
    PSG igra koliko mu treba. Nakon uvjerljivih pobjeda u prva tri kola nije trebalo očekivati neku raskošnu igru od njih. U Lisabonu u zadnjem kolu bi mogao zaigrati tko zna kakav sastav.
    Obrisan korisnik
  • ZEEBANCIA28.11.2013. u 09:29
    Otkako su nakon prva 3 kola vidjeli da su u grupi puno bolji od ostalih (pobjede 4:1, 3:0, 5:0) ovaj PSG se počeo zajebavati...... U prošlom kolu jedva kući izvuku 1:1 s Anderlechtom kojeg su u gostima rasturili 5:0, sad u zadnjoj minuti jedva iščupaju pobjedu protiv Olympiakosa kojeg su u gostima... [više na forumu]
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 03:53
    cavani care!!
    Obrisan korisnik