Nogomet

Video: Tottenham upisao i petu pobjedu, Lazio u Varšavi osigurao prolaz skupine

Josip Piršljin • četvrtak, 28.11.2013.
Video: Tottenham upisao i petu pobjedu, Lazio u Varšavi osigurao prolaz skupine
Foto: EPA

Londonski Tottenham ostao je stopostotan u Europskoj ligi nakon što je u Norveškoj pobijedio Tromso, a u toj skupini prolaz je osigurao i Anži. Lazio je bio uspješan u Varšavi protiv Legije i također se plasirao među 32 najbolja, kao i Trabzonspor, te PAOK i AZ.

Skupina J

Trabzonspor je riješio pitanje prolaska u drugi krug domaćom pobjedom protiv Apollona. U Trabzonu je bilo 4:2 za domaće, a junak pobjede bio je Adin koji je zabio tri pogotka. Još je jedan dodao Aydogdu, dok su za Ciprane zabijali Gneki i Sangoy iz jedanaesterca.

Lazio je kolo prije kraja natjecanja u Europskoj ligi osigurao plasman dalje, a to mu je omogućilo slavlje u Poljskoj protiv Legije. U glavnom gradu Lazio je pobijedio 2:0 i otišao na nedostižnih sedam bodova od Apollona. Legia je, pak, upisala peti poraz u istom broju utakmica. Za Rimljane su zabili Perea i Felipe Anderson. Ivica Vrdoljak je odradio svih 90 minuta za Poljake.

Trabzonspor - Apollon 4:2
Legia - Lazio 0:2

Skupina K

Anži nije pobijedio Šerif, no usprkos tome osigurao je prolaz među 32 najbolje momčadi u Europskoj ligi. Gosti iz Moldavije su poveli početkom drugog poluvremena preko Ise, ali ruski je sastav ubrzo izjednačio golom Epureanua. Hrvatski vratar Vjekoslav Tomić odradio je cijelu utakmicu za ekipu iz Tiraspola.

Tottenham je upisao i petu pobjedu u skupini i ostao maksimalan, dok je Tromso ostao na samo jednom osvojenom bodu. Iako je u redovima engleske momčadi bilo dosta igrača koji nisu standardni, Tottenham je bez većih poteškoća slavio 2:0, a strijelci su bili Chiriches i Dembele.

Anži - Šerif 1:1
Tromso - Tottenham 0:2

Skupina L

PAOK je ostao neporažen i u petom kolu skupine L. Gostovao je u Kazahstanu kod Šahtera gdje je pobijedio 2:0, te osigurao prolaz dalje u šesnaestinu finala. Grci su poveli u 54. minuti autogolom bosanskohercegovačkog igrača Džidića, a pitanje pobjednika bilo je riješeno u sudačkoj nadoknadi kada je Kitsiou zabio za konačnih 2:0.

AZ je, uz PAOK, drugi putnik u šesnaestinu finala iz ove skupine. Nizozemci su na svom terenu ugostili Maccabi iz Haife i rutinski slavili 2:0. Dovoljan im je bio po jedan pogodak u svakom poluvremenu, a u strijelce su se upisali Nemanja Gudelj i Gudmundsson. Izraelska momčad ostaje na dva osvojena boda dosad.

Šahter Karagandy - PAOK 0:2
AZ - Maccabi Haifa 2:0

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Trabzonspor4:2Apollon Limassol
Legia Varšava0:2Lazio
1Trabzonspor 513:6+713
2Lazio 58:4+411
3Apollon Limassol 55:8-34
4Legia Varšava 50:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!