Nogomet

Kek: "Šteta što nismo zaokružili utakmicu pobjedom, bili smo bliže po šansama"

Ivor Krapac • četvrtak, 28.11.2013.
Kek: "Šteta što nismo zaokružili utakmicu pobjedom, bili smo bliže po šansama"
Foto: Davor Sajko

Nogometaši Rijeke su i u posljednjem ovosezonskom domaćem nastupu u skupini I Europske lige odigrali bez pobjednika. Ogled s Vitorijom Guimaraes okončan je bez pogodaka, a poslije susreta, Matjaž Kek nije imao puno zamjerki na nastup svoje momčadi. Trener Riječana žalio je jedino što rezultat nije bio bolji...

Poslije osvojenog po jednog boda kod kuće protiv Real Betisa i Lyona, Rijeka je odigrala bez pobjednika i u susretu s Vitorijom Guimaraes na Kantridi. Ogled pretposljednjeg kola skupine I Europske lige završen je bez golova, a Riječani su svoju najbolju priliku za drugačiji ishod imali u 82. minuti, kada je Leon Benko previše oklijevao i propustio ozbiljnije zaprijetiti suparničkom vrataru Douglasu u povoljnoj poziciji u kaznenom prostoru.

Ivan Vargić: "Maltene nam nisu stvorili šansu za pogodak, mi smo bili bliže postizanju pogotka, ali nismo uspjeli. Oprostili smo se za ovu sezonu, ostala nam je još ta utakmica u Sevilli, borit ćemo se tamo za pobjedu, pa što bude. Hvala publici, došli su po ovoj hladnoći i svaka im čast."

"Bila je ovo prava europska utakmica, puna tempa. Šteta da je nismo zaokružili pobjedom, mislim da smo bili bliže po šansama", opisao je Rijekin trener Matjaž Kek u razgovoru za Hrvatsku televiziju poslije utakmice: "Dočekali smo njihovu grešku 10 minuta do kraja i propustili zicer, a onda se teško dolazi do pobjede. No, to se događa. Čestitao sam momcima, ovo je veliki podstrek za dalje."

"Mislim da smo osobito u prvom poluvremenu do 35. minute odigrali u strašnom tempu", dodao je Kek: "Svi ti pozitivni rezultati ostavljaju i malo gorčine jer želiš dobiti."

Sveukupno, slovenski trener na Rijekinoj klupi bio je zadovoljan onime što je njegova momčad pokazala u ovosezonskim europskim nastupima, od početka protiv Prestatyna i protiv svih suparnika koji su slijedili: "Europa je škola kako se treba ponašati i kako treba igrati."

Mate Maleš: "Prije svega, hvala dragom Bogu na svemu. Ušli smo dobro u utakmicu, dobro smo otvorili i prvo i drugo poluvrijeme. Bio je stvarno jak ritam, šteta je jer mislim da smo zaslužili pobjedu."

"Mi želimo nešto napraviti u Europi, a mislim da nešto i jesmo napravili. Idemo se dobro pripremiti i prije Seville."

Protiv gostiju iz Portugala nije nedostajalo puno, na što se Kek još jednom vratio u osvrtu na utakmicu, prisjećajući se Benkove prilike: "Oni su se zaletjeli, mi smo to čekali, u tom trenutku odigrali smo dobro u dubinu, već smo pripremili 'mat'. No, to su špice, ja mu ne zamjeram ništa, to su takve situacije kada se gol daje ili ne daje."

Rijekin trener osobito je pohvalio svoju obranu i vratara Ivana Vargića, ističući da su odigrali bez većih padova, a manji "minus" zaradilo je samo završno razdoblje utakmice: "Jedino sam malo nezadovoljan da nismo bili malo hrabriji i odlučniji krenuti u kontru kada su u zadnjih 15 minuta otvorili vrata. No, možda bi bilo malo previše to tražiti."

Riječani će sada usmjeriti svu pozornost na nastupe u MAXtv Prvoj ligi, s ciljem da i iduće sezone budu u Europi. "Nama je sada problem hrvatska liga, sada trebamo očistiti glave, nama je veliki privilegij da ovo možemo imati i da igramo tu Europu. Nismo se osramotili, pokazali smo da se u Hrvatskoj igra dobar nogomet", zaključio je Matjaž Kek.

Europska liga, skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Lyon1:0Real Betis
Rijeka0:0Vitória Guimarães
1Lyon 66:3+312
2Real Betis 63:2+19
3Vitória Guimarães 66:5+15
4Rijeka 62:7-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren29.11.2013. u 09:39
    valjda šampion Kvarnera
    Zdren
  • Obrisan korisnik29.11.2013. u 01:33
    čega šampion?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.11.2013. u 00:23
    bravo rijekaa!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.11.2013. u 21:56
    hvala na svemu!!! ovoliko radosti i ponosa u 3 mjeseca nisam osjetio 3 godine...steta za zicer Benka,ali nismo bili bruka kao neki svih ovih godina...ima jedan mali stadion,na kojem igra šampion,daj ga zabij za sve nas ARMADA RIJEKA UVIJEK UZ VAS
    Obrisan korisnik