Nogomet

Video: Sevilli samo remi protiv Estorila, Freiburg ostao na životu

Branimir Korać • četvrtak, 28.11.2013.
Video: Sevilli samo remi protiv Estorila, Freiburg ostao na životu
Foto: EPA

Odigrano je peto kolo Europske lige u skupinama G, H i I, a putnici u drugu fazu natjecanja poznati su iz skupina G i I. U skupini H Sevilla je osigurala prolaz dok će o drugom putniku odlučiti Freiburg i Liberec...

Skupina G

Genk je osigurao prvo mjesto u skupini domaćom pobjedom protiv kijevskog Dynama. Belgijci su pobjedu osigurali u prvih 45 minuta kada su pala sva četiri gola.

Početak susreta protekao je u znaku Dynama koji je već u devetoj minuti stigao do vodstva golom Yarmolenka, ali nakon toga je domaćin napravio preokret. Osam minuta kasnije Genk je poravnao nakon što je Kumordzi rušen u 16 metara, dosuđen je kazneni udarac, a Jelle Vossen ga je pretvorio u pogodak.

Mogli su Kijevljani ubrzo ponovno povesti, ali volej Miguela Velosa je odsjeo na gredi, a u završnici prvog dijela Genk je postigao dva pogotka. Prvo je Kumordzi zabio iz blizine, a zatim je De Ceulaer pomalo sretno povisio na 3:1.

U gostujućem sastavu Ognjen Vukojević i Domagoj Vida proveli su svih 90 minuta na klupi.

Iz igre za prolazak otpao je Thun koji je poražen na gostovanju u Beču kod Rapida 2:1. Ovom pobjedom Rapid i dalje ima šanse za prolaz, a o drugom mjestu odlučivat će dvoboj Dynama i Rapida u Kijevu gdje je Ukrajincima dovoljan i bod.

Rapid je do pobjede protiv Thuna stigao uz bolju igru, a do vodstva je došao već u 17. minuti kada je Terrence Boyd iskoristio pogrešku vratara Guillaumea Faivrea i poslao loptu u mrežu. U 62. minuti Thun je poravnao golom Berata Sadika, ali bolja domaća momčad brzo je vratila prednost na svoju stranu golom Branka Boškovića.

Skupina H

Iako nije stigla do pobjede, Sevilla je i s remijem 1:1 na domaćem terenu protiv Estorila osigurala prolazak u sljedeću rundu. Portugalci su u Sevilli hvatali zadnji vlak za ostanak u igri, trebala im je pobjeda, ali je nisu ostvarili i oni neće ići dalje.

Već u sedmoj minuti Kevin Gameiro je doveo Sevillu do prednosti i sve do 90. minute domaćin je bio u vodstvu, a onda je Fernandez donio gostima bod što je spriječilo Sevillu da ujedno osigura i prvu poziciju.

Ivan Rakitić je odradio svih 90 minuta, ponovno je bio među najboljim pojedincima na terenu te ga je u nekoliko navrata gostujući vratar Vagner sjajnim intervencijama spriječio da se upiše među strijelce.

Slovan je na domaćem terenu odigrao dobru utakmicu protiv Freiburga, ali je na kraju ipak upisao poraz 2:1 čime je značajno umanjio šanse za prolaz. Nijemci u posljednjem kolu dočekuju Sevillu i ukoliko upišu pobjedu, Liberec će biti eliminiran.

Freiburg je do vodstva stigao u 23. minuti nakon kornera kada je dobro loptu pratio Ginter i pogodio mrežu. Michael Rabusic je stigao blizu poravnanja kada je dobro pucao, ali pogodio gredu i kada nije on uspio zabiti, uspjeli su gosti. Francis Coquelin je iskoristio odličan ubačaj Günthera i pogodio za 2:0, a domaćin je uspio tek smanjiti na 2:1 golom Serhiya Rybalke u 81. minuti.

Renato Kelić odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.

Skupina I

Remi Rijeke i Vitorije uz pobjedu Lyona značio je kako su iz skupine I prolaz osigurali Lyon i Betis. Lyon je na Gerlandu slavio s minimalnih 1:0 zahvaljujući golu Bafetimbija Gomisa iz 66. minute susreta.

Francuzi su bili bolji protivnik i na kraju su zasluženo slavili iako je Betis neposredno prije Gomisovog gola imao priliku utakmice, ali Chuli je pogodio vratnicu.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Genk3:1Dynamo Kijev
Rapid Beč2:1Thun
1Genk 610:5+514
2Dynamo Kijev 611:7+410
3Rapid Beč 68:10-26
4Thun 63:10-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!