Nogomet

Hajduk brani, Dinamo napada kup u prvom četvrtfinalnom okršaju u Maksimiru

Bernard Jurišić, Ante Dubravac • srijeda, 04.12.2013.
Hajduk brani, Dinamo napada kup u prvom četvrtfinalnom okršaju u Maksimiru
Foto: Duje Bonačić

Drugi put u samo četiri dana na Maksimiru gostuje Hajduk. Nakon što su u sklopu MAXtv Prve lige odigrali bez pobjednika najveći rivali sastat će se danas u 18 sati prvom susretu četvrtfinala Kupa u Zagrebu...

Činjenica da je Dinamo u nedjelju vodio sve do sudačke nadoknade i na kraju ostao bez tri boda jasno sugerira da Modri novi dvoboj s Hajdukom ne dočekuju u najboljem raspoloženju.

Međutim sportski direktor/trener Zoran Mamić vjeruje da je njegova momčad bolja i da će to pokazati: "Čeka nas prvo poluvrijeme Kup utakmica protiv Hajduka, a očekujemo vrlo sličnu utakmicu onoj prije par dana."

Mamić ne vjeruje da su moguće neke velike promijene i iznenađenja u odnosu na prvenstveni dvoboj: "Rekao sam već kako se momčadi predobro poznaju da bi bilo velikih taktičkih iznenađenja. Inspiracija, kvaliteta i ponekada sreća u ovakvim utakmicama igraju važne uloge."

Dinamov strateg bio je zadovoljan s reakcijom igrača nakon neodlučenog rezultata: "Žao mi je što su moji igrači došli u stanje da su imali razloga biti razočarani, ali s druge strane mi je drago što su pokazali da imaju emociju i da im je stalo."

Iako nije konkretno govorio o igračkom kadru koji planira poslati na teren Mamić želi ponoviti napadačku igru, ali od svoje momčadi traži veću efikasnost: "Naša želja je biti još agresivniji, ubojitiji i na svim dijelovima terena dominantna momčad. To je naš cilj i zahtjev koji ćemo staviti pred igrače," zaključio je.

Splićani se nakon prvenstvenog derbija nisu vraćali u Split želeći energiju koju bi potrošili na putovanja preusmjeriti na koncentraciju za kup-okršaj. Za razliku od prvenstva gdje je Hajduk "lovac", a Dinamo "lovina", ovdje su uloge izmijenjene:

"Otkad sam ja trener nikad nismo kalkulirali pa nećemo ni sad. Mi smo Hajduk, uvijek i svugdje idemo na pobjedu i nikada nećemo gajiti zatvoreni stil igre. Malo je momčadi koje mogu otvoreno igrati protiv boljih od sebe i na to sam ponosan", kazao je trener Bilih Igor Tudor između dva derbija.

Tudor će u srijedu biti bez Antona Maglice, strijelca izjednačujućeg pogotka u nedjelju, koji se priključio Andrijaševiću, Bencunu i Caktašu na listi ozlijeđenih. No, Hajdukov adut ionako nije individualna, nego momčadska kvaliteta:

"Dinamo je favorit za prolazak dalje i to ne treba skrivati. Klub koji toliko uloži i najavi kako ima najbolju momčad u zadnjih 10 godina svakako zaslužuje ulogu favorita. Nama je to samo dodatni motiv, to je drža sporta, ne pobjeđuje uvijek favorit."

Navijača Hajduka će i ovog puta u Maksimiru biti puno: "To je naša snaga i dodatni adut. Gdje god igramo osjećamo se kao kod kuće, naši navijači su uvijek uz nas i to je lijep osjećaj", zaključio je Tudor.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Hrvatski nogometni kup

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • maxi04.12.2013. u 17:17
    ako te ne zanima sta imas onda komentirat?
    maxi
  • Obrisan korisnik04.12.2013. u 15:03
    koga jos zanima ta hrvatska lakrdija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.12.2013. u 14:32
    NIKO KAO HAJDUK IZ SPLITA!
    Obrisan korisnik