Nogomet

Dinamo bježi ostatku lige, "ljepotica" na Kantridi

Piše:Vedran Babić • srijeda, 11.12.2013.
Dinamo bježi ostatku lige, "ljepotica" na Kantridi
Foto: Kristijan Komarica

19. kolo MAXtv Prve lige donijelo je novo odvajanje vodećeg Dinama u odnosu na ostatak konkurencije. Modri su na svom terenu lako porazili Osijek, dok je Hajduk posrnuo u Zadru. U Rijeci je odigrana "ljepotica" kola...

Dinamo je bez većih problema apsolvirao Osijek. Najlošijoj obrani lige Modri su zabili četiri gola, primili jedan i pobjegli Hajduku na tri boda. Bili uz to imaju utakmicu više. Fernandes je u devetoj minuti načeo Osječane, koji su neočekivano došli do izjednačenja u 17. minuti. Zeleniki je lopta neobjašnjivo ispala točno u noge Dugandžiću, kojemu nije bilo teško s par metara pogoditi mrežu.

No bilo je to sve od Osječana. Pretposljednja momčad lige otpor je pružala još 16 minuta. Točnije, u 33. Brozović pogađa za 2:1. Početkom nastavka Beqiraj je povisio na 3:1. Dinamo je potom rutinski privodio utakmicu kraju, a u nadoknadi je Fernandes svojim drugim golom postavio konačan rezultat.

Zadar i Hajduk nisu ponudili bogzna što u remiju na Stanovima (1:1). Puno prekršaja, 13 žutih kartona, jedan odlazak na hitnu pomoć, malo šansi. Pa ipak, pala su dva gola. Hajduk je poveo preko Mikanovića i u toj se akciji ozlijedio Zadrov vratar Matković, kojemu izgleda ipak nije napuklo rebro. Hrgović je zabio svom bivšem klubu 15 minuta prije kraja za bod domaćih. Bliži su pobjedi u završnici bili Zadrani, no Kalinić je na vratima Hajduka izvukao nekoliko kapitalnih obrana.

Na Kantridi su Rijeka i Istra gledateljima priredili pravu poslasticu. Šest golova, hat-trick, obranjeni jedanaesterac, dramatični razvoj rezultata. Bilo je svega. U izostanku najboljeg strijelca prvenstva Benka (kartoni) Rijeku je vukao Kramarić, vlasnik spomenutog hat-tricka. Bivši igrač Dinama zabio je dvaput unutar prvih osam minuta. Bilo je to dovoljno za vodstvo Rijeke 2:1 jer je u međuvremenu Batarelo privremeno izjednačio. Dakle u prvih osam minuta pala su već tri gola.

Do kraja poluvremena Franjić je ponovno doveo Istru u egal, da bi u 71. minuti Ježina obranio kazneni udarac Kramariću. U 83. minuti Babić je doveo Puljane u vodstvo, no ono je trajalo samo minutu jer je Kramarić stigao do svog trećeg gola.

Zagrebački derbi između Hrvatskog dragovoljca i Lokomotive pripao je "papirnatim" gostima, 3:1. Sigećani su se ponovno predstavili u dobrom svjetlu, ali su ponovno, po tko zna koji put, ostali praznih ruku. Dvostruki je strijelac bio Pjaca, koji je zabio prvi i posljednji gol svoje momčadi. Zlatar je početkom drugog dijela poravnao za domaćina, no nekoliko minuta kasnije Šovšić je vratio prednost momčadi s Kajzerice. Lokosi su ovom pobjedom ponovno osvanuli na četvrtoj poziciji ljestvice preskočivši Split.

Momčad iz Parka mladeži kod kuće je odigrala 0:0 sa Slavenom. Šansi je bilo dovoljno i na jednoj i na drugoj strani, no vratari Zagorac i Pelin obranili su sve suparničke pokušaje. Najbolje šanse za Split imao je Erceg, a za Slaven Glavica i Rak. Ovim rezultatom Split već osam uzastopnih utakmica ne zna za poraz, dok je Slaven šestu u nizu bez pobjede.

Igrač kola

Andrej Kramarić još je jednom pokazao svoju kvalitetu. Istri je utrpao tri gola, a mogao je i više da je u 71. minuti realizirao jedanaesterac. 22-godišnji Zagrepčanin odigrao je 12 utakmica za Rijeku otkako je stigao iz Dinama i već je zabio 15 pogodaka. Doduše, osam ih je ukrcao Zmaju iz Blata u Kup-utakmici, no od osam ligaških dvoboja u njih četiri se upisivao u strijelce. Čak i ako Benko u zimskom prijelaznom roku napusti Kantridu, Riječani ne trebaju previše brinuti.

Tragičar(i) kola

Jedan od najboljih pojedinaca Rijeke ove sezone, vratar Ivan Vargić, u nedjelju je protiv Istre napravio za sebe neuobičajeni kiks. U 24. minuti, pri rezultatu 2:1 za Rijeku, Vargić je primio povratnu loptu od Datkovića, previše oklijevao pri izbijanju lopte pa mu je Franjić ušao u blok. Lopta se od Franjića odbila u vratnicu i vratila mu se u povoljnu poziciju. Franjiću je preostalo zakucati loptu u praznu mrežu.

No nije samo Vargić jedini napravio kardinalnu pogrešku u ovom kolu. U negativnom se smislu iskazao i Dinamov čuvar mreže Oliver Zelenika.

Pogodak kola

Lokomotiva je u vodstvo protiv Hrvatskog dragovoljca stigla pogotkom Pjace, ali nakon sjajnog dodavanja Šituma koji je izbacio cijelu obranu Sigećana iz igre.

Izjava kola

Nakon remija sa Slavenom Splitov trener Stanko Mršić u sljedećoj je izjavi najbolje sažeo svoju trenersku filozofiju.

"Kada sve zbrojiš i oduzmeš, najpametnije ne izgubiti."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.12.2013. u 14:53
    objektivno i realno,dinamo je još uvijek za klasu ispred svih klubova u hrv.
    Obrisan korisnik