Rukomet

Rumunjska odličnom igrom u drugom dijelu slomila Mađarsku

Jelena Bagarić • četvrtak, 12.12.2013.
Rumunjska odličnom igrom u drugom dijelu slomila Mađarsku
Foto: EPA

Skupine A i B imale su slobodan dan, no utakmice pretposljednjeg kola grupnog dijela natjecanja igrale su skupine C i D. U skupini C jasno je da će Norveška u osminu finala s prvog mjesta nakon što je slavila protiv Angole. Španjolska je odradila lakši trening protiv Paragvaja, a identičan posao odradila je Poljska protiv Argentine. U skupini D Rumunjska je odličnom igrom u drugom poluvremenu slavila protiv Mađarske i time nanijela Mađaricama prvi poraz. Stopostotne u skupini D ostale su Njemice koje su bile bolje od Tunisa.

Skupina C – Zrenjanin (Kristalna dvorana)

Paragvaj – Španjolska 9:29 (0:14); Poljska – Argentina 31:17 (14:9); Angola – Norveška 21:26 (9:12)

Još jedan težak poraz pretrpjele su Paragvajke od iskusnih Španjolki. U prvom poluvremenu nisu čak uspjele ni pogodak postići, no u nastavku je ipak obrana Španjolske malo popustila pa su uspjele postići devet pogodaka. Macarena Aguilar i Marta Lopez postigle su po četiri pogotka za Španjolsku, a za Paragvaj je jednako toliko postigla Marizza Faria

Jednako lak posao imala je i Poljska protiv Argentine. Poljakinje su uvjerljivo slavile pred sutrašnji ogled s aktualnim svjetskim prvakinjama. U redovima Poljske istakla se Alina Wojtas koja je postigla osam pogodaka, a za Argentinu šest je upisala Luciana Mendoza.

Pomalo uspavana Norveška slavila je protiv Angole u zadnjem susretu četvrtog kola u Zrenjaninu. Norvežanke su vodile kroz cijeli susret, no u prvom dijelu Angola im je bila „iza leđa“ te je konstantno prijetila. Međutim, iskustvo Norveške došlo je do izražaja u drugom dijelu kada su serijom pogodaka povećale svoju prednost i mirno privele utakmicu kraju. Norvešku su do pobjede sa po pet pogodaka vodile Anja Hammerseng – Edin, Tonje Nostvold i Heidi Loke. Najbolja u redovima Angole bila je Marcelina Kiala sa šest postignutih pogodaka.

Skupina D – Novi Sad (Spens)

Australija – Češka 10:34 (4:15); Njemačka – Tunis 26:20 (10:11); Rumunjska – Mađarska 21:17 (8:10).

Australija bez svoje ponajbolje igračice Sally Potocki nije nikako mogla konkurirati protiv Češke. U ovoj utakmici zabile su samo deset pogodaka, za razliku od prijašnjih susreta kada su postizale više. Martina Crhova bila je stopostotna s osam pogodaka, a čak 23 obrane imala je Lucie Satrapova. Tri pogotka za Australiju postigla je Rosalie Boyd.

Nakon što je loše ušla u utakmicu, Njemačka je ipak uspjela doći do pobjede protiv neugodnog Tunisa. Tunižanke su vodile veći dio prvog poluvremena, ali dobrom igrom na startu drugog dijela Njemice su anulirale prednost te u konačnici uvjerljivo slavile. Šest pogodaka za Njemačku zabila je Anna Loerper, a isto toliko za Tunis zabila je Mouna Chebbah.

Odličnom igrom u drugom poluvremenu Rumunjska je došla do pobjede nad favoriziranom Mađarskom. Iako su Mađarice bile bolje u prvom dijelu, nastavak susreta u potpunosti je pripao Rumunjkama koje su nakon izjednačenja povele i do kraja zadržale svoju prednost. Rumunjke je predvodila Cristina Georgiana Neagu koja je postigla četiri pogotka, a kod Mađarske se istakla Anita Görbitz sa sedam postignutih pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!