Nogomet

Video: Trabzonspor i PAOK putuju s prvog mjesta u drugi krug, Tottenham uvjerljiv protiv Anžija

Kristijan Musa • petak, 13.12.2013.
Video: Trabzonspor i PAOK putuju s prvog mjesta u drugi krug, Tottenham uvjerljiv protiv Anžija
Foto: EPA

U skupinama J, K i L bilo je i prije posljednjeg kola sve jasno, tko će se plasirati u šesnaestinu finala, dok su jedine sumnje bile oko toga, tko će biti pobjednik skupina J i L. Lazio i Trabzonsporu odigrali su bez golova na Olimpicu, što je odgovaralo Turcima, koji će dalje proći s čelne pozicije, dok je PAOK pogotkom u posljednjim trenucima susreta stigao do boda protiv Alkmaara, a samim time i do prvog mjesta na ljestvici.

Skupina J

Trabzonspor je pred gostovanje kod rimskog Lazija imao dva boda prednosti te bi im bilo koji rezultat osim poraza odgovarao za ostanak na prvom mjestu i nakon posljednjeg kola. Nebeskoplavi su bili nešto konkretnija i ofenzivnija momčad, ali ipak nisu svoje prilike pretvorili u pogodak. Utakmica je okončana neodlučenim ishodom bez pogodaka, što je rezultat, koji apsolutno odgovara turskoj momčadi.

U drugom susretu skupine poljska Legia je stigla do svojih prvih bodova u Europskoj ligi slavljem na gostovanju u ciparskom Limassolu kod domaćeg Apollona, u utakmici bez nekog rezultatskog značaja. Tomasz Jodlowecz pogodio je za vodstvo gostiju nakon samo osam minuta igre, dok je konačnih 2:0 za Poljake postavio Tomasz Brzyski u 63. minuti susreta.

Samo šest minuta kasnije nakon gužve na travnjaku isključeni su domaći Gaston Sangoy te Legijin Bartosz Bereszynski. Osim što je Legia stigla do svojih prvih bodova, u ovoj utakmici su stigli i do svojih pogodaka u skupini J nogometne Europske lige.

Skupina K

Tottenham je uvjerljivom pobjedom na svom White Hart Laneu protiv ruskog Anžija od 4:1 stigao do stopostotnog učinka nakon prve faze natjecanja, do pothvata s kojim se može pohvaliti još samo Salzburg. Nakon 16 minuta igre domaći su već vodili s 2:0 dvama pogocima Roberta Soldada. Ewerton je minutu prije kraja prvog dijela smanjio rezultat te produžio nadu Anžiju u povoljan konačni rezultat.

No, u nastavku je Lucas Holtby najprije pogodio za novo vodstvo Tottenhama od dva pogotka razlike, dok je na konačnih 4:1 s bijele točke postavio još jednom Roberto Soldado, kompletiravši svoj hat-trick. Unatoč visokom porazu i lošem plasmanu u vlastitom prvenstvu Anži je svejedno prošao u šesnaestinu finala Europske lige s osam prikupljenih bodova.

Prvak Moldavije, Šerif iz Tiraspola je pak na svome travnjaku dočekao norveški Tromso, u još jednoj od utakmica bez kojekakvog rezultatskog značaja. Cadu je pogodio već u četvrtoj minuti utakmice za vodstvo Šerifa, dok je devet minuta prije kraja prvog dijela Ismail Isa postavio na 2:0, rezultat koji se naposljetku uspostavio i kao konačni. Hrvatski vratar Vjekoslav Tomić odradio je 61 minutu za moldavsku momčad, da bi ga potom zamijenio Dumitru Stajila.

Skupina L

Vrlo zanimljivo je bilo u skupini L, gdje su se za prvo mjesto skupine borili PAOK i AZ Alkmaar. Nizozemci su u Solunu krenuli po sva tri boda, jedini ishod koji bi ih s prvog mjesta skupine promovirao u naredni krug. Thomas Lam je nakon pola sata igre pogodio za goste, dok je samo šest minuta poslije PAOK izjednačio preciznim udarcem Lucasa Pereza s bijele točke.

U nastavku je Donny Gorter uspješno realizirao jedanaesterac za Alkmaar te su u reodvima nizozemskog predstavnika već slavili plasma u knock-out fazu natjecanja s prve pozicije. No, u četvrtoj minuti nadoknade izgubljenog vremena domaći su pogodili za 2:2 te su oni postali „čelnici“ skupine L. Strijelac „pobjedonosnog“ pogotka bio je mladi Stelios Pozoglou, koji je 20 minuta prije ušao u igru.

U drugoj utakmici skupine je Maccabi Haifa preokretom stigla do tri boda u domaćoj predstavi protiv kazahstanskog Šahtera iz Karagandyja. Gosti su poveli pred sami kraj prvih 45 minuta pogotkom Rogera Canasa, koji je samo četiri minute prije toga ušao u igru. Zbog problema s rasvjetom utakmica je kasnila nešto manje od desetak minuta za ostatkom programa, dok su u nastavku domaći u osam minuta preokrenuli susret i pobjedom završili i svoju, ali i protivničku europsku „avanturu“. Za pobjedu Maccabija od 2:1 pogodili su Shoval Gozlan i Shimon Abuhatzira.

Europska liga, skupina K

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Šerif Tiraspol2:0Tromsø
Tottenham4:1Anži Mahačkala
1Tottenham 615:2+1318
2Anži Mahačkala 64:7-38
3Šerif Tiraspol 65:6-16
4Tromsø 61:10-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dalmoš13.12.2013. u 08:46
    meni se čini da ove jače ekipe kad igraju s malo volje razvale u skupinama EL.. evo primjera Tottenhama, a proše sezone se sramotija s rezervama..
    dalmoš
  • Obrisan korisnik13.12.2013. u 01:49
    Neznam bas dali je taj gol PAOK-a nesto promijenio,meni se cini da je AZ prvi a PAOK drugi na racun gol razlike u medjusobnim duelima,1-1 u Alkmaaru i 2-2 danas.
    Obrisan korisnik