Tenis

Amerikanka Davis zaustavila Anu Konjuh u drugom kolu turnira u Aucklandu

Branimir Korać • srijeda, 01.01.2014.
Amerikanka Davis zaustavila Anu Konjuh u drugom kolu turnira u Aucklandu
Foto: FaH

Nakon velike pobjede u prvom kolu protiv prve nositeljice turnira u Aucklandu Roberte Vinci, Ana Konjuh nije uspjela svladati Lauren Davis. Amerikanka je kaznila Anine pogreške u drugom i trećem setu te je stigla do pobjede 2:6, 6:2, 6:2...

Ana Konjuh nije uspjela ući u svoje prvo četvrtfinale na WTA Touru. U drugom kolu turnira u Aucklandu svladala ju je Lauren Davis, 70. igračica svijeta, s 2:6, 6:2, 6:2.

U dvosatnom meču Konjuh je sjajno krenula, uzela prvi set nadigravši Amerikanku, ali u nastavku susreta igralo se upravo onako kako Davis najviše odgovara, Konjuh je povećala broj pogrešaka i to je platila porazom.

Meč je počeo po željama Konjuh koja je odmah stigla do dvostrukog breaka i Davis stavila u probleme. Iako je Amerikanka vratila jedan izgubljeni servis, Ana je potpuno kontrolirala igru i nije se činilo da bi mogla izgubiti ovaj set.

U završnici je uspjela još jednom oduzeti servis protivnici i nakon problema na servisu za set, napokon je realizirala drugu set loptu za 6:2. U tom gemu je spasila četiri break prilike Amerikanke.

Na početku drugog seta se nastavilo u sličnom ritmu, Ana je i dalje održavala dobru razinu igre, ali sredinom seta je ipak počela padati. Nešto je više griješila nego dotad, s druge strane Davis je bila vrlo strpljiva i nemilosrdno je kažnjavala svaku pogrešku. Uspjela je oduzeti Konjuh servis, naša igračica je imala priliku za povratak kod 4:2, ali nije to iskoristila i zatim je ponovno izgubila servis i set.

Nakon gubitka drugog seta činilo se da će se stvari ponovno okrenuti na stranu Konjuh kada je napravila pritisak već u prvom gemu i stigla do tri break lopte, ali kada to nije iskoristila, uslijedila je kazna. Izgubila je dva servisa u nizu, Davis je pobjegla na 5:1 i nije bilo snage za potpuni preokret. Amerikanka je proslavila pobjedu 2:6, 6:2, 6:2.

Bez obzira na ovaj poraz, Auckland će zauvijek ostati u pamćenju Ane Konjuh koja je ovdje kročila u seniorski tenis i to velikom pobjedom protiv Top 20 igračice Roberte Vinci.

WTA Auckland, drugo kolo:
Lauren Davis - Ana Konjuh (Hrvatska, WC) 2:6, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.01.2014. u 10:47
    To što je Majoli partjanerica ne znači da nije dobra pomoć mladim tenisačicama jer, kakva god bila, iza sebe ima iskustvo i rezultate. A što se Ane tiče, od nje očekujem velike stvari jer njezin je talent nedvojben.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.01.2014. u 22:07
    U cijeloj priči oko dviju nada hrvatskog ženskog tenisa (Vekić i Konjuh) mi se namjanje sviđa što se ova partijanerica Iva Majoli previše mota oko njih....od nje imaju koristi kao da ih trenira recimo Paris Hilton :-)Nadam se da su roditelji te djece u blizini i da kontroliraju suituaciju
    Obrisan korisnik
  • najludji klub u gradu01.01.2014. u 17:09
    nema veze... onaj koji nije osjetio poraz ne zna cijeniti pobjedu. Ubrzo ces ti ovakve kao ova amerikanka jesti za dorucak
    najludji klub u gradu
  • Josippo01.01.2014. u 12:00
    u prvom setu je pokazala opet sav svoj talenat. Ali poslije nije mogla odrzati tu razinu, sto nije ni lako protiv igracice kao Davis, koja ne poklanja bodove, mnogo je bolja nego sto joj ranking kaze. Ali Ana ce za koju godinu lako sa njom. Na dobrom je putu. Bez sumlje.
    Josippo