Košarka

Andrija Žižić karijeru nastavlja u Kazahstanu

Bernard Jurišić • subota, 04.01.2014.
Andrija Žižić karijeru nastavlja u Kazahstanu

Iako su se u Ciboni nadali kako bi mogli "privoljeti" Andriju Žižića na povratak u njihov dres, 33-godišnji Omišanin pronašao je novi inozemni angažman. Žižić će do kraja sezone igrati u Kazahstanu...

Mjesec dana nakon što je raskinuo ugovor s Cibonom, Andrija Žižić postigao je dogovor s kazahstankim klubom Astana. Iako su informacije govorile kako bi mogao završiti u Njemačkoj, 33-godišnji centar odabrao je puno dalju destinaciju.

Riječ je o klubu koji nastupa u VTB ligi, koja okuplja klubove iz država bivšeg SSSR-a, te Poljske i Češke. Astana je jedini predstavnik Kazahstana i natječe se u Skupini B u kojoj su između ostalih i CSKA i Himki.

Trener kazahstanke momčadi je srbijanski trener Aleksandar Trifunović, a Žižića će u svlačionici dočekati između ostalih Pat Calathes, David Simon, Janis Blums. Astana je trenutno na osmom mjestu skupine B VTB lige s omjerom 3-6, a prvi naredni susret igraju u nedjelju na gostovanju kod moskovskog Triumpha.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina04.01.2014. u 16:02
    vremena se mijenjaju. danas su kazahstanski klubovi profesionalniji od hrvatskih.
    pikepiletina
  • raz_bojnik04.01.2014. u 15:16
    Žena i djeca tamo sigurno neće, zar mu miško nije mogao naći nešto bolje...
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik04.01.2014. u 15:05
    na stranu ova situacija s Cibonom gdje je odluka razumljiva..al Žižić je oduvijek bio placenik..ipak je svojevremeno i repku odkanto radi zelembaća
    Obrisan korisnik