Rukomet

Hrvatska na krilima Horvata i Čupića slavila u drugom pripremnom dvoboju s Tunisom

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 06.01.2014.
Hrvatska na krilima Horvata i Čupića slavila u drugom pripremnom dvoboju s Tunisom
Foto: Marlon Janiček

Hrvatski rukometaši u svojoj su drugoj pripremnoj utakmici, doduše, nešto teže no dan ranije, upisali novo sigurno slavlje nad reprezentacijom Tunisa. Na krilima Horvata i Čupića te predvođeni vratarima Hrvati su slavili 24:20 te se sada okreću posljednjim uigravanjima uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Danskoj.

Hrvatska – Tunis 24:20 (14:11)

Prijateljski pripremni dvoboj
UMAG - Gradska dvorana, Gledatelja: 1.500
Suci: Jurinović i Mrvica (Hrvatska)

Hrvatska: Alilović (6 obrana), Losert (5 obrana), Ivić (3 obrane); Lacković, Kopljar 2, Vori, Gojun, Horvat 6 (1), Vuković, Bičanić, Buntić 1, J. Valčić 2, Mandalinić 1, Štrlek 3, Čupić 5 (2), Musa 3, Ninčević, Slišković 1
Izbornik: Slavko Goluža

Tunis: Hlel (11 obrana), Hamza; Sussi, Hedoui 3, Toumi, Gharbi, Touati 3 (1), Bannour 2, Alouini 5, Jallouz 2, Mahmoudi, Sanai 5, Hmida, Bouhammi, Hosni, Hammed, Marouen
Izbornik: Sead Hasanefendić

Sedmerci: Hrvatska: 3/5; Tunis: 1/1
Isključenja: Hrvatska: 6 min.; Tunis: 2 min.

Rukometna reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak je zaigrala u svom drugom pripremnom dvoboju uoči Europskog prvenstva koje za svega šest dana počinje u Danskoj. Protivnik Hrvatima u Umagu, kao i prethodnoga dana, bila je reprezentacija Tunisa koja je ponovno upisala poraz te se sada okreće Afričkom prvenstvu na kojem brani naslov prvaka.

Hrvatskoj, pak, preostaje još nekoliko dana uigravanja, testiranja spreme, kao i konačan odabir 16 putnika koji će zajedno s izbornikom Slavkom Golužom i stručnim stožerom otputovati na europsku smotru gdje u Kopenhagenu u sklopu skupine D čekaju reprezentacije Bjelorusije, Crne Gore i Švedske.

Nakon što je dan ranije Hrvatska bila itekako uvjerljiva protiv Tunisa te je ostvarila pobjedu 31:24, u ponedjeljak su reprezentativci Tunisa svladani nešto teže od očekivanog. Pred oko tisuću i pol gledatelja u Gradskoj dvorani u Umagu izbornik Goluža priliku je dao i igračima koji se prvoga dana nisu našli u zapisniku, točnije, vrataru Filipu Iviću te lijevom vanjskom Ivanu Sliškoviću.

Zanimljivo je bilo od prve minute dvoboja u Umagu u susretu u kojem se Tunis Seada Hasanefendića pokazao u nešto boljem izdanju, no to nije spriječilo Hrvate da na predah odu sa sigurnom prednošću od tri pogotka (14:11). Borbeno je bilo i u nastavku dvoboja u kojem domaćin čuva stečenu prednost te na koncu upisuje slavlje 24:20.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Zlatko Horvat sa šest postignutih pogodaka, dok je njih pet dodalo drugo hrvatsko desno krilo, Ivan Čupić. Po tri gola dodali su, pak, Manuel Štrlek i Željko Musa. Hrvatski vratari sakupili su ukupno 14 obrana, Mirko Alilović obranio je šest lopti, Venio Losert pet, dok je Filip Ivić zaustavio tri udarca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10809.01.2014. u 15:07
    Lac :-( brzi oporavak želim
    narada108
  • Obrisan korisnik07.01.2014. u 23:05
    :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.01.2014. u 21:58
    Svašta, sad kad je Lac povrijeđen, treba uzeti Sliškovića i ne izmišljati toplu vodu, kakav Mandalinić, čovjek igra toplo hladno i nema konstante za takva natjecanja. Još bi uzeo na srednjem Batinovića ili Karačića i to bi bila pristojna ekipa, naravno pod uvjetom da se kao drugi golman ne vodi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.01.2014. u 15:20
    Al je Slafko zauzdao Mandalinića strašno.. pa taj dečko mora ići u Dansku! nema koga na LV osim njega i Bičanića..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.01.2014. u 22:25
    Ako te ne zanima naš najtrofejniji sport, onda jednostavno nemoj čitat vijesti o tome
    Obrisan korisnik