Rukomet

Najbolji strijelac Kiril Lazarov, Francuzi opaki sa sedam metara

Ivana Strahija • subota, 18.01.2014.
Najbolji strijelac Kiril Lazarov, Francuzi opaki sa sedam metara
Foto: EPA

Nakon prvog dijela Eura, vrijedi pogledati statistiku strijelaca i golmana, te se posebno osvrnuti na prve hrvatske protivnike, Francuze.

Nakon tri utakmice, najbolji na listi strijelaca je Barcelonin Kiril Lazarov, koji je zabio 27 golova iz 51 pokušaja. Drugi je Filip Jicha, lijevi vanjski Kiela, koji je zabio 23 pogotka iz 46 pokušaja, no njegova je Češka svejedno otputovala kući.

Treći na tablici najboljih strijelaca jest bjeloruski as Sjarhej Rutenka, koji je postigao 21 pogodak iz 33 šuta. Prvi Hrvat na tablici jest Ivan Čupić, s 14 golova iz 24 šuta, na 13. mjestu.

Što se izvođenja sedmeraca tiče, Čupić je tu boljeplasirani na šestom mjestu sa sedam od devet realiziranih penala, dok je prvi opet makedonski reprezentativac Kiril Lazarov s 14 od 16 realiziranih penala.

Po broju realiziranih šuteva izvana, najbolji je Islanđanin Aron Palmarsson, koji je zabio 18 od 30, dok Hrvatsku na listi predstavlja Domagoj Duvnjak, na 14. mjestu, s 13/22.

Prvo mjesto Hrvatska drži po broju blokova koje je izveo Jakov Gojun, koji je u obrani blokirao osam šuteva protivnika. Idući je, na osmom mjestu, Željko Musa, s četiri bloka.

Kod golmana, najbolji učinak ima Magnus Dahl, koji je obranio 17/36 odnosno 47 posto šuteva, no njegova je Norveška otišla kući. Mirko Alilović je osmi, s 34/91 obrana odnosno uspješnosti od 37%. No, Mirko je mnogo bolje plasiran na tablici obrana sedmeraca, jer je do sada obranio četiri penala protivnika od njih devet te je time došao do trećeg mjesta ljestvice.

Prvi hrvatski protivnici u drugom dijelu natjecanja na više ljestvica imaju jednog asa, Nikolu Karabatića. Barcelonin igrač je osmi po ukupnom broju postignutih pogodaka (17/22), a pošto je sve postigao izvana, četvrti je na toj tablici, a uspješnost mu je sjajnih 77%.

Francuz Guillaume Joli je do sada imao odličan učinak sa sedam metara, pogodio je deset puta iz 11 sedmeraca. Vratar Francuske Cyril Dumoulin obranio je, kao i Alilović, 34 šuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • damac19.01.2014. u 02:04
    joli uopće ne igra. samo penale izvodi
    damac
  • Obrisan korisnik18.01.2014. u 22:12
    Šta je sa Abaloom?'Vidim da je Joli puno igra a i zabija,nije valjda da je Abalo ozlijeđen!?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.01.2014. u 18:10
    Vrijedi spomenuti i briljantan napadački učinak (14/14) Švedskog pivota Andreasa Nilssona....
    Obrisan korisnik