Nogomet

Tudor ljut na igrače: "Osim 20 minuta drugog dijela, ovo nije Hajduk koji želim"

S Poljuda:Vedran Babić • petak, 14.02.2014.
Tudor ljut na igrače: "Osim 20 minuta drugog dijela, ovo nije Hajduk koji želim"
Foto: Duje Bonačić

Iako je njegova momčad slavila protiv Hrvatskog dragovoljca (2:1), trener Hajduka Igor Tudor bio je sve samo ne zadovoljan na konferenciji za medije nakon utakmice. Štoviše, bio je ljut i bijesan kazavši kako ovo nije Hajduk kojeg želi...

Hajduk je proslavio 103. rođendan porazivši na Poljudu Hrvatski dragovoljac 2:1, no trener Bilih Igor Tudor bio je izuzetno ljut izvedbom svojih igrača. Zadovoljan je, kaže, samo s prvih 20 minuta drugog poluvremena. S preostalih 70 minuta nije zadovoljan.

"Puno me toga smetalo, ali ne bih o detaljima. To sam ostavio za u svlačionicu i već smo imali jednu debatu dolje. Ovo nije Hajduk koji ja želim, osim tih 20 minuta. To sam im i rekao. Ponovila se ona stara naša priča kako je nama isto igrati protiv Hrvatskog dragovoljca ili Dinama ako nismo maksimalno angažirani u oba pravca. Mogu shvatiti da netko ima manji motiv protiv Hrvatskog dragovoljca, ali ne mogu shvatiti da nisu upoznali mene kao trenera i da je svaka utakmica kvalifikacijska te da sami sebe stavljaju u momčad i izbacuju. Tko može, može, a tko ne može, ne može i neće ga biti dok sam ja ovdje", "rigao" je vatru Tudor.

Jedna od stvari s kojom Tudor posebno nije zadovoljan je sebičnost pojedinih igrača.

"Dosta igrača gleda samo sebe. U prvom dijelu toga nije bilo, ali počinjem to primjećivati i na meni je da to iskorijenim. Frajeri koji gledaju kako sebi namjestiti priliku i koji ne razmišljaju o momčadi neće egzistirati. Takvi igrači moraju imati respekt prema četvorici u obrani i zadnjem veznom koji igraju samo obranu. Moraju imati respekt prema njima i prema ekipi. Nogomet se ne igra samo u jednom pravcu."

Jučer je na treningu Tudor bio zadovoljan angažmanom svojih igrača i zbog toga ga čudi večerašnja izvedba.

"Jučer na dva gola igramo i to puca da ne može jače. Onda danas dođe utakmica i ne mogu pojmiti da nisu na takvom nivou. Meni je to nepojmljivo, za to nema opravdanja."

Iako nije htio izdvajati imena, kazao je kako je vrlo zadovoljan igrom Antona Maglice.

"On je već dvije utakmice jedan od naših najboljih na terenu i pokazuje pristup kakav želim i tražim. Čudili su me zvižduci upućeni njemu prilikom napuštanja igre."

Nekoliko dana nakon potpisivanja profesionalnog ugovora, Arlind Basha debitirao je u bijelom dresu. Na poluvremenu je zamijenio Franka Andrijaševića i prema Tudorovim riječima nije ispunio očekivanja.

"Imam povjerenja u njega, ali danas ga nije opravdao. Bez obzira imao on 18 ili 19 godina, ovdje je borba za goli život, ovo je rat i može se imati malo popusta, ali ne previše. Danas nije dao za ekipu ono što je trebao dati. Prva mu je utakmica i radi se o velikom potencijalu. Uvjeren sam da će u budućnosti biti samo bolji."

U utorak Hajduk na Poljudu ugošćuje Udinese u prijateljskoj utakmici povodom 103. rođendana. Tudor je najavio kako će priliku dati "onima kojima treba utakmica."

Trener Hrvatskog dragovoljca Davor Mladina čestitao je Hajduku na, kako je rekao, zasluženoj pobjedi.

"Očito nismo znali iskoristiti neke polukontre i kontre, pogotovo u prvom poluvremenu. Falio nam je zadnji pas, šut, da bismo eventualno poveli i mislim da bi nas to vodstvo držalo u boljem psihičkom stanju nego neriješeni rezultat. Hajduk je na nivou odigrao 20 minuta drugog dijela i napravio razliku. Mi smo opet, po tko zna koji put, 'počastili' protivnika. U pitanju je očito kvaliteta, a u nju spada i koncentracija. Imali smo šansu čak i za izjednačenje, ali mogao je i Hajduk povisiti prednost. Očito moji momci ne mogu biti u glavi dovoljno jaki da pod pritiskom igraju Prvu ligu, barem neki od njih. Hoće li to stati i kada, i hoće li stati sa mnom, ne znam."

Sigećanima predstoji teška borba za ostanak, no Mladina vjeruje kako će njegova momčad zadržati prvoligaški status.

"Mislim da Osijek nije bolji od nas. Pokazali smo to i u međusobnim susretima. Moramo pobjeđivati momčadi iznad nas, pokušat ćemo maksimalno odigrati protiv izravnih konkurenata i vidjeti gdje smo s rezultatom. Potencijal imamo, to svi vi govorite i čestitam vam na realnim procjenama bez obzira na trenutno stanje na tablici."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2014. u 10:41
    hajduk ima sreće da prvo poluvrijeme nisu dobili gol.na početku drugog dijela hajduk daje gol i dragovoljac neshvatljivo pada u igri(nisu uopće loši kako izgleda tablica)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2014. u 03:21
    eto da je dinamu jedan takav trener osvajali bi bodove u LP ko austria beč. samo što je tudor prepametan da ima posla s dinamom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2014. u 21:32
    Tudoru svaka čast, osim odnosa prema sucima i povremene bahatosti na press konferencijama (što će ga valjda proći s godinama), trener kakvog se samo poželjeti može u HNL-u.
    Obrisan korisnik
  • sportoz14.02.2014. u 21:29
    Pa dobro Igore, igrači vjerojatno nisu bili dovoljno motivirani s obzirom da će se ovi bodovi i ovako i onako brisati... :D
    sportoz