Nogomet

PSG i Monaco i dalje u utrci, Bayer stiže u Wolfsburg

Sportnet • petak, 21.02.2014.
PSG i Monaco i dalje u utrci, Bayer stiže u Wolfsburg
Foto: EPA

Ljubiteljima nogometa nakon Lige prvaka i Europske lige, daljnja nogometna uzbuđenja nude standardna nacionalna prvenstva u pet najjačih liga...

Pred Bundesligašima je 22. kolo uz nekoliko zanimljivih dvoboja, pogotovo za hrvatske nogometaše. Derbi kola igra se u Wolfsburgu, gdje nakon potopa od PSG-a u Ligi prvaka dolazi Bayer iz Leverkusena. Ivica Olić mogao bi propustiti ovaj dvoboj zbog bolova u potkoljenici, no, zato će od prve minute na travnjak Ivan Perišić. Vukovi imaju dvije pobjede u nizu i s tri boda protiv 'ranjenih' Apotekara nastavili bi svoju borbu za četvrtu poziciju.

Pred HSV-om je novo iskušenje, jer im u goste stiže dortmundska Borussija, protiv koje teško mogu računati na povoljan rezultat i nagovještaj izlaska iz jedne od najvećih kriza u povijesti kluba. Hamburg jedini od osnutka Bundeslige ima prvoligaša i bila bi stvarno šteta kada bi ova generacija, zajedno s Milanom Badeljom i Ivom Iličevićem prekinula tu polustoljetnu tradiciju.

Kao spasitelj je proteklog tjedna stigao Mirko Slomka pa će biti zanimljivo kakvu će ulogu namijeniti Iličeviću, kada već na Badelja zbog ozljede ne može računati. Sve simpatizere Crno-žutih obradovat će povratak u kadar sjajnog braniča Matsa Hummelsa, koji je sve bliže potpunom oporavku. Bayern je uspješno protutnjao Londonom i gostovanje u Hannoveru Bavarcima ne bi trebalo predstavljati veći problem. Guardiola je najavio kako će napraviti nekoliko rotacija u momčadi pa je pitanje hoće li Mandžukić zaigrati od prve minute.

Novo kolo talijanskog prvenstva otvaraju subotnjom utakmicom Bologna i Roma. Rimljani ne bi smjeli imati problema u ovoj utakmici, te nakon uvjerljivog slavlja protiv Sampdorije u prošlom kolu, i u ovoj bi utakmici moglo uslijediti nova visoka pobjeda.

Roma još zaostaje devet bodova za prvoplasiranim Juventusom koji će u subotu igrati protiv Torina. Nakon što je bio uvjerljiv u prošlome kolu protiv Verone, Torino će imati puno teži zadatak izvući bodove iz ove utakmice, no bilo što osim poraza dobro će doći u hvatanju prvih pet momčadi lige. Inter je na petom mjestu lige, u prošlom kolu pobijedio je Fiorentinu koja mu bježi za pet bodova, a pobjedu će u ovom kolu tražiti kod kuće protiv Cagliarija.

Fiorentina će pak gostovati kod Parme koja se također želi priključiti vrhu lige, trenutno je na šetom mjestu. Napoli zatvara kolo u ponedjeljak protiv Genoe i pokušat će nastaviti niz od dvije pobjede kako bi i dalje ostao blizu Rome kojoj trenutno gleda u leđa. U ostalim susretima Milan će gostovati kod Sampdorije, momčadi sa sredine tablice Udinese i Atalanta odmjerit će snage međusobno, a Chievo i Catania pokušat će u svom susretu pobjeći iz opasne zone.

Borba PSG-a i Monaca za vrh francuske tablice nastavlja se i u ovom kolu. Parižani još uvijek imaju pet bodova prednosti, a ako žele da situacija takva i ostane, u ovom će kolu morati pobijediti Toulouse u gostima. Monaco će otvoriti kolo na domaćem travnjaku protiv Reimsa koji je u mini-seriji od dvije pobjede.

Lile je treća momčad lige s osam bodova zaostatka za Monacom, a ovo će im kolo donijeti susret protiv Lyon koji je trenutno šesti. "Lavovi"imaju jednak broj bodova kao i Marseille koji će igrati s Lorientom, a obje momčadi hvataju Saint-Etienne koji ima dva boda prednosti. Les Verts će u ovom kolu igrati protiv Bastije u gostima.

Montpellier bi trebao popraviti svoje bodovno stanje u domaćoj utakmici protiv Ajaccioa, iako je u posljednja dva susreta izvukao samo dva boda. Valenciennes će se pokušati maknuti iz "crvene" zone protiv Sochauxa koji mu gleda u leđa, a u slučaju da pobijedi izjednačit će se s Valenciennesom na tablici. U ostalim utakmicama igrat će momčadi sa sredine ljestvice, Guingamp protiv Nice, te Nantes protiv Rennesa.

Nakon što su preko tjedna Barcelona i Atletico Madrid slavili na gostovanjima u prvim susretima osmine finala Lige prvaka i time došli na korak od plasmana u četvrtfinale tog natjecanja španjolska nogometna javnost okreće se susretima 25. kola Primere u kojima vodeći trojac ne bi trebao imati preteške zadatke.

Najviše problema mogli bi imati aktualni prvaci igrači Barcelone koji će nove bodove tražiti na gostovanju kod Real Sociedada. Po mnogima Sociedad je trenutno najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Domaćini se trenutno nalaze na šestoj poziciji, a predvodi ih Griezmann koji je već postigao 14 pogodaka. Prije devet dana isti su se suparnici sastali u Kupu kralja i susret je završio bez pobjednika 1:1.

Real Madrid iako bez Cristiana Ronalda i Luke Modrića očekuje sigurnu pobjedu protiv Elchea, dok će Atletico Madrid gostovati kod Osasune. Ivan Rakitić sa svojom Sevillom gostuje kod Rayo Vallecana, a 25. kolo će u ponedjeljak zaključiti Espanyol i Villarreal.

Premierligaši tijekom ovog vikenda odradit će 27. kolo. Borba za naslov prvaka, europske pozicije i opstanak u društvu najboljih se zahuktava i pred nama je kolo s jednim dvobojem momčadi iz vrha dok u ostalim susretima oni koji pretendiraju na visoki plasman, jednostavno ne smiju upisati kiks jer bi on mogao biti preskup.

Derbi kola igra se u Londonu gdje će Chelsea ugostiti Everton i tražiti pobjedu za očuvanje prvog mjesta na ljestvici. S druge strane Evertonu su bodovi iznimno važni zbog borbe za Europu i s velikim motivom dolazi na Stamford Bridge. Obje momčadi su u prošlom kolu ostale bez pobjede, Chelsea je remizirao kod WBA, a Everton je poražen od Tottenhama koji je tako momčadi iz Liverpoola odmaknuo na pet bodova, ali s utakmicom više.

Arsenal, Manchester City, Tottenham i Manchester United igraju protiv momčadi koje se ne nalaze u najboljoj poziciji i traže bodove u borbi za opstanak. U najtežoj poziciji je Manchester United koji u posljednja tri kola nije ostvario pobjedu i zaostaje za Tottenhamom velikih osam bodova te jednostavno mora početi pobjeđivati. Seriju bi morao započeti na gostovanju kod Crystal Palacea iako to neće biti nimalo lako jer je domaćin počeo igrati bolje i u zadnje četiri utakmice je upisao tri pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido22.02.2014. u 13:44
    HSV ce poceti dizanje u ovom kolu :-)
    nido
  • Obrisan korisnik21.02.2014. u 21:35
    Wolfsburg ce pobjediti uglavnom :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.02.2014. u 19:59
    Vidjet ćemo sad kako će stajati Tottenham i Swansea nakon Europske lige...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.02.2014. u 19:25
    Nije da vrijedam nekoga, ali stvarno ko je spominjo da je bundesliga najbolja i najzanimljivija... daj se pokrijte po glavi. dosada od lige.
    Obrisan korisnik