Nogomet

Zoran Mamić: "Svi moramo poraditi na tome da se Kup shvaća ozbiljnije"

Ivana Strahija • četvrtak, 13.03.2014.
Zoran Mamić: "Svi moramo poraditi na tome da se Kup shvaća ozbiljnije"
Foto: Ivana Strahija

U srijedu su Slaven Belupo i Dinamo odigrali prvu utakmicu polufinala Kupa, a Dinamo je slavio s 2:0, iako je dobrim dijelom drugog poluvremena imao igrača manje.

Dinamo je, nakon obavljene tri zamjene u Koprivnici, ostao kraći za igrača, kad je u 67. minuti ozlijeđen Zvonko Pamić. "Pod šokom sam povrede Zvonka Pamića, nevjerojatno je što nam se događa u zadnje vrijeme", kazao je Dinamov strateg.

Tome je Zoran Mamić dodao: "Iako još nemamo točne informacije, one će biti tek nakon pretraga, čini se da se radi o teškoj povredi koljena. Slavenov igrač mu je u trku, nenamjerno, zarotirao stajnu nogu i sve izgleda kao problem kojeg smo imali s Taravelom, Addyjem i Husejinovićem."

Iako je Mamić pobjedom zadovoljan, stekao se dojam da je posebno u prvih pola sata Dinamo igrao ispod snage te da je opet pokazao dva svoja lica. "Pitao sam prije početka utakmice igrače znaju li kakvu utakmicu igraju, nisam dobio dojam da igramo za trofej, za finale Kupa. Mislim da svi mi moramo malo više poraditi na tome da se Kup shvaća ozbiljnije, a ne kao skoro pa prijateljska utakmica. No, nije odgovornost samo na njima, nego i na meni, ipak je istina da nemaju osjećaj o važnosti utakmice."

Trener Slaven Belupa Elvis Scoria nije bio zadovoljan: "Mi smo odigrali dobro, imali smo prvih pola sata tečnost u igri, htjeli smo igrati. Kad smo primili gol, pravi neobranjivi eurogol, pokušali smo se otvoriti i igrali smo s četiri špice, kad je Dinamo bio kraći za igrača zbog ozljede Pamića, no primili opet gol iz kontre."

Može li ipak reći da je bilo bolje no u subotu? Da je momčad pokazala da se budi? "Teško je pričati u situaciji u kojoj smo izgubili, kazao je Zoran da igrači nisu bili orijentirani na to da se radi o Kupu. Mi smo također morali čuvati neke prvotimce, šteta. Ne mogu biti zadovoljan s 2:0, rezultat je prevelik."

Strategu Slavena jedno je jasno: "Čini mi se da uvijek nađemo način da okrenemo utakmicu protiv sebe. Ta kriza traje dugo, mi moramo postati kompetitivni i igrati na rezultat. Ekipa ne zna pobjeđivati."

O Zadru, protiv kojeg Slaven Belupo igra u subotu, Scoria još nije želio govoriti: "Dinamo je napravio veliki korak ka finalu. Dinamu sve čestitke, a na nama je da se okrenemo prvenstvu, sad imamo malo bolji dojam."

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lovro-ZG13.03.2014. u 19:03
    Moraš ti protrest svoje igrače, a ne tražit od drugih da veličaju Kup u nebesa da tvojim igračima sine kako se bore za trofej...
    Lovro-ZG