Košarka

Šarić uoči Crvene zvezde: "Očekujem da ćemo mi igrači i navijači biti kao jedno i ostvariti pobjedu"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • petak, 28.03.2014.
Šarić uoči Crvene zvezde: "Očekujem da ćemo mi igrači i navijači biti kao jedno i ostvariti pobjedu"
Foto: Kristijan Komarica

Cibona će u nedjelju popodne odigrati posljednju ovosezonsku domaću utakmicu u ABA ligi. Momčad Slavena Rimca srest će se s Crvenom zvezdom, koja je već osigurala prvo mjesto na ljestvici i pravo na organizaciju Final Foura u beogradskoj Areni, a susret bi mogao biti najava polufinala završnog turnira...

Košarkaši Cibone u ponedjeljak su uspješno priveli kraju lov na nastup na Final Fouru ABA lige, a posljednji ovosezonski domaći nastup u ovom natjecanju očekuje ih u nedjelju s početkom u 16 sati, kada će ugostiti Crvenu zvezdu. Rasterećeni poslije ostvarenog cilja u utrci za odlazak na završni turnir, Cibosi se nadaju punoj dvorani i pobjedi koja bi im otvorila mogućnost da poslije 26. kola budu treći i u polufinalnom nastupu u Beogradu idu na Cedevitu.

Da bi se to ostvarilo, momčadi Slavena Rimca nije dovoljno u nedjelju nadjačati Crvenu zvezdu, već će im trebati i Cedevitina gostujuća pobjeda nad Partizanom, u susretu koji je na rasporedu u ponedjeljak u 20:45 sati.

Šarić: "Spekulacije pokušavam ostaviti sa strane"

Dario Šarić ne može pobjeći od nagađanja gdje će igrati sljedeće sezone, ali kako je otkrio, to mu sada nije glavna preokupacija. "Trenutno sam u Ciboni, bili smo usmjereni na borbu za Final Four, a spekulacije pokušavam ostaviti sa strane. Bilo je lijepo pročitati da se Efes zanima za mene, iako ja za to nisam znao, ali dajem 100 posto za Cibonu. Ako se i dogodi da odem, moći ću reći da sam se borio 100 posto za taj klub."

Najavljujući posljednje kolo, Dario Šarić čestitao je suigračima na osiguranom odlasku na Final Four u glavnom gradu Srbije, ističući da i nedjeljnom susretu trebaju pristupiti s najvećim mogućim motivom: "Došli smo do kraja, pred nama je zadnja i najvažnija utakmica, protiv najjače ekipe u ligi. Igramo dobro zadnja dva-tri mjeseca, uz dva ili tri pada koje smo imali, očekujem da ćemo mi igrači i navijači biti kao jedno i ostvariti tu pobjedu."

Bez obzira na osigurani nastup na završnom turniru, Šarić vjeruje da će Vukovi biti jednako gladni kao i dosad, a tome bi mogla pomoći i podrška s tribina: "Zadnja je utakmica ABA lige kod kuće, volio bih da ljudi dođu, da bude situacija da se sjedi po prolazima ili da bude kao kad je moj 'stari' igrao, da se zbog punih tribina teško može izvesti lopta iz auta. Znam da je to teško očekivati, ali nakon Europskog prvenstva i prije Svjetskog prvenstva koje nas čeka, hrvatska košarka to mora imati."

Ogled s Crvenom zvezdom mogao bi biti prvi u mjesec dana, s mogućnošću susreta i na beogradskom Final Fouru, koji se održava od 25. do 27. travnja. Dođe li do tog dvoboja, podrška s tribina bit će na strani momčadi Dejana Radonjića, ali Šarić ističe da je na završnom turniru moguće baš sve: "Mi smo ekipa u kojoj svatko zna svoj posao, imamo glavu i rep, u jednoj utakmici možemo ostvariti bilo što. Glupo je pričati da ćemo osvojiti Final Four, ali imamo svoju šansu i nadat ćemo se da možemo nešto napraviti."

S obzirom na to da ove sezone gotovo isključivo igra na poziciji krilnog centra, 19-godišnjem Šibenčaninu će nedjeljna utakmica u Domu Dražena Petrovića dobro doći i za odmjeravanje snaga s Markom Simonovićem i Ivanom Radenovićem kao izravnim suparnicima, ali i za privikavanje na igranje protiv Bobana Marjanovića, koji je sa svoja 222 centimetra visine poseban izazov u reketu.

"Simonović i Radenović su slični po tome što se radi o fizički dobrim igračima, s dobrim tijelom, što se toga tiče stvarno su na euroligaškoj razini. Simonović je, rekao bih, dosta bolji šuter nego Radenović, ali Radenović je bolji u skoku, u borbi za poziciju, a i on ima ruku za šut s poludistance. Respektiram bilo koga s kime se susrećem, prije ću o nekom reći dvije dobre stvari nego dvije loše", opisao je Šarić.

Poslijepodnevni termin

Susret Cibone i Crvene zvezde prvo je bio zakazan za ponedjeljak, a potom premješten u novi termin, u nedjelju u 19:30 sati, ali dogodila se još jedna promjena. Utakmica će početi u nedjelju u 16 sati, s pozitivnim odgovorom Vukova na zamolbu gostiju iz Beograda da se igra ranije, kako bi Crvena zvezda imala što više vremena za povratak kući i pripremu za polufinale Eurokupa.

Kako su već izdane i prodane ulaznice s prethodnim nedjeljnim terminom, u 19:30 sati, u Ciboni su najavili da će vrijediti za ulazak u dvoranu.

"Od Marjanovića nekad ne vidite koš u post-upu, što je grozan osjećaj, a kada podigne ruke, još je teže. Radi se o euroligaškom igraču, svi u Crvenoj zvezdi imaju tu kvalitetu, ali naša ekipa je gladna, nikog se ne boji, mislim da će na Final Fouru naša prednost biti to što smo najgladniji od sviju. Ako se dogodi poraz, dogodi se, ali dat ćemo sve od sebe za pobjedu", dodao je glavni ovosezonski Cibonin adut, ističući kako je njegov osobni cilj pomoći momčadi sa što više raznovrsnih i nepredvidivih poteza kako bi na taj način odgovorio na sve kvalitetnije skautiranje i pripremanje na suparničkoj strani.

Poput Šarića, i Slaven Rimac nada se da će Cibona u nedjelju biti prava, bez obzira na to što je važan dio pažnje, kako je otkrio trener Vukova, usmjeren početku hrvatske Lige za prvaka, u srijedu protiv Alkara u Domu Dražena Petrovića. Po Rimčevoj najavi, Vukovi će u domaćem prvenstvu probati proširiti rotaciju, a tome bi moglo pomoći i priključivanje Filipa Krušlina, koji već neko vrijeme trenira s momčadi i bit će registriran za nastupe u Ligi za prvaka. Ipak, s obzirom na to da je Krušlin dugo pauzirao zbog ozljede, Rimac nije mogao procijeniti hoće li potencijalni novi adut ove sezone biti spreman za povratak na parket.

Protiv Crvene zvezde i na Final Fouru ABA lige Cibosi će biti u dosadašnjem sastavu, a trener se u nedjelju nada najboljem: "Crvena zvezda je momčad 'broj jedan' u ABA ligi, imaju veliki roster, dobro guraju u Eurokupu. Mi na krilima naših rezultata moramo ući u utakmicu s puno samopouzdanja, uz veliku podršku publike možemo odigrati dobro. Na nama je da pokažemo gdje smo u odnosu na njih, mogu nam biti protivnik na Final Fouru i ovo će biti dobra provjera."

S obzirom na to da Beograđani 2. travnja kod kuće igraju prvu utakmicu polufinala Eurokupa protiv ruskog Uniksa, trener Vukova očekuje da će njegov kolega Radonjić puno rotirati, a i Cibosi bi mogli sakriti neke svoje adute. S nešto manje treninga, što je dobro došlo ponajprije starijim igračima, Rimac je pokušao spojiti potrebu za osvježenjem s pripremom za nedjeljni susret, svjestan da neće biti puno vremena za predah poslije ulaska u brzi ritam odigravanja hrvatske Lige za prvaka.

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

26. kolo

Krka73:67Szolnoki Olaj
MZT Skoplje Aerodrom87:95Radnički
Cibona67:76Crvena zvezda
Igokea69:60Široki Brijeg
Zadar77:75Petrol Olimpija
Mega Basket92:86Budućnost VOLI
Partizan77:68Cedevita
1Crvena zvezda 224+282
2Cedevita 197+115
3Partizan 188+160
4Cibona 179+82
5Budućnost VOLI 1511+64
6Igokea 1313-78
7Krka 1214+5
8MZT Skoplje Aerodrom 1214-4
9Mega Basket 1214-11
10Petrol Olimpija 1115-16
11Radnički 1016-122
12Szolnoki Olaj (-1)818-134
13Zadar 719-180
14Široki Brijeg 620-163

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.03.2014. u 15:01
    mater im jebem i promjeni rasporeda utakmice u pičku materinu, šta idu srbima pod ruku sad ja propustim utakmicu zbog njih
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2014. u 12:34
    Šarić uz silni talent koji ima, još je najborbeniji i karakterniji igrač, bit će vođa i u reprezentaciji uz Bogdanovića
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG29.03.2014. u 11:54
    Po pobjedu!
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik29.03.2014. u 08:05
    Šarić tako zrelo i odmjereno govori da je za ne vjerovati da ima samo 19 godina. Odličan je na terenu , ali i u glavi. Dobro je da je Krušlin dobio drugu šansu. Trebaju iskoristiti što su igrači Zvezde u glavama u polufinalu Eurokupa.
    Obrisan korisnik