Tenis

Krajanu se ispunila želja: Čilić u petak prvi na teren protiv Przysieznog

Vedran Babić • četvrtak, 03.04.2014.
Krajanu se ispunila želja: Čilić u petak prvi na teren protiv Przysieznog
Foto: EPA

Davis Cup ogled između Poljske i Hrvatske u Varšavi u petak će otvoriti Marin Čilić i Michal Przysiezny, dakle prvi hrvatski i drugi poljski "reket". Nakon njih na teren će Jerzy Janowicz i Borna Ćorić. U igri parova očekivano su nominirani Marin Draganja i Mate Pavić odnosno Mariusz Fyrstenberg i Marcin Matkowski...

Hrvatskom izborniku Željku Krajanu ispunila se želja. Marin Čilić prvi će na teren u 2. kolu Prve skupine Euroafričke zone Davis Cupa protiv Michala Przysieznog. Nakon njih na teren će Jerzy Janowicz i Borna Ćorić.

"Ima i Borna šansu u svom meču, ali je bolje kad povedeš 1-0, pa drugi igrač suparničke momčadi osjeća veći pritisak. Nadao sam se tom ždrijebu i barem nam je to za sada išlo na ruku. Ključno je, međutim, da se osvoje tri boda, to je ono što se na kraju broji", rekao je Krajan nakon ždrijeba.

Čilić se s 30-godišnjim Poljakom i 73. tenisačem svijeta do sada nije susreo. Kaže kako ga nije previše gledao, ali: "Znam da voli igrati na brzoj podlozi, a jedne godine je u Wimbledonu pobijedio i Ivana Ljubičića. Znam da ima odličan servis i forhend, tako da s njim treba biti oprezan i ne podcjenjivati njegove mogućnosti. Opet, moram respektirati sebe i želim ući u meč dosta agresivno, biti taj koji vodi igru. Nadam se da ću doći do pobjede, mislim da sam za to spreman, pa da Borni malo smanjim pritisak, jer će mu definitivno biti breme na leđima protiv Janowicza."

Prvi hrvatski "reket" navikao se nositi s pritiskom koji dolazi sa statusom glavne uzdanice. "I inače je u ovom natjecanju uz igranje vezana obaveza više, jer ne igraš samo za sebe, nego i za svoju zemlju i suigrače. To je poseban izazov. Mi smo u Varšavu došli pobijediti kao momčad, a ne kao pojedinci. Mislim da sam ovih godina pokazao da u ovakvim situacijama mogu igrati dobro i vjerujem da se po tom pitanju ništa neće promijeniti ni ovog vikenda."

I dok je Przysiezny od 2009. godine naovamo poražen u devet od posljednjih 11 pojedinačnih mečeva u Davis Cupu, Ćorićev suparnik Jerzy Janowicz u odličnoj je formi u ovom natjecanju. Slavio je u 11 od posljednjih 12 mečeva u singlu. Dakako, Janowicz je veliki favorit, i zbog visoke pozicije na ATP ljestvici (21.), ali i zbog kvalitete. Unatoč tome, Ćorić neće izaći na teren s bijelom zastavom.

"Ako ćemo gledati rang-listu, ja nemam velike šanse, ali tenisač nikad ne ulazi u meč misleći da će izgubiti, nego uvijek traži šansu za pobjedu. Tako će biti i sa mnom. Zna se tko je favorit, zna se tko je Janowicz i pogotovo kako igra na ovakvim brzim podlogama, no ako se pojavi bilo kakva šansa ja ću je nastojati iskoristiti."

Izbornik Krajan prokomentirao je situaciju glede Ćorićeva žulja na nozi zbog kojeg je neplanirano odigrao samo jedan turnir u SAD-u tijekom ožujka.

"Sve je sada u redu. Prošlo je dosta vremena, već nekoliko dana trenira punim intenzitetom i nema nikakvih naznaka da bi ozljeda mogla predstavljati problem."

Što se igre parova tiče, nominacije su očekivane. Poljaci su u sastavu Mariusz Fyrstenberg - Marcin Matkowski, a Hrvati će se osloniti na Marina Draganju i Matu Pavića. Prvi nedjeljni meč igrat će Janowicz i Čilić, a drugi Przysiezny i Ćorić.

Davis Cup, 2. kolo Prve skupine Euroafričke zone:

Poljska - Hrvatska
Petak, 4. travnja (od 16 sati): Przysiezny - Čilić, Janowicz - Ćorić
Subota, 5. travnja (od 16 sati): Fyrstenberg/Matkowski - Draganja/Pavić
Nedjelja, 6. travnja (od 12 sati): Janowicz - Čilić, Przysiezny - Ćorić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.04.2014. u 19:11
    Idemo po pobjedu!
    Obrisan korisnik