Tenis

Krajan: "Zvijezda je rođena", Ćorić: "Reternirao sam nevjerojatno"

Vedran Babić • petak, 04.04.2014.
Krajan: "Zvijezda je rođena", Ćorić: "Reternirao sam nevjerojatno"
Foto: Dana Anders

Nakon veličanstvene pobjede nad Jerzyjem Janowiczem Borna Ćorić još nije bio u potpunosti svjestan svoga dostignuća. Izbornik Željko Krajan također je prezadovoljan te je potvrdio kako neće mijenjati postavu za subotnju igru parova...

"Zvijezda je rođena", kazao je izbornik Željko Krajan nakon što je Borna Ćorić u pet setova svladao 21. tenisača svijeta Jerzyja Janowicza (2:6, 6:2, 7:5, 5:7, 6:4) i došao do najveće pobjede svoje karijere, koja je tek u stvaranju.

"Nadao sam se da Borna može barem zaprijetiti, ali da meč može završiti ovako i da ga ovako privede kraju, nisam očekivao. Borna je prošao sve faze meča, ispustio je i break u četvrtom setu, prvi je put igrao pet setova, vratio se nakon svega i pobijedio ovakvog igrača. Zagazio je već u seniorski tenis, ali ova mu pobjeda može dati više samopouzdanja nego bilo koja prije", dodao je Krajan.

Krajan o Čilićevu meču

"Marin je odradio fantastičan posao. Na njemu je bio veliki pritisak. Znali smo da on mora dobiti oba meča ako želimo pobijediti. U dobroj je formi i to je i pokazao, iako nikada nije lako nositi ulogu favorita."

Ćorić je pak priznao kako još uvijek nije svjestan što je napravio. "Vjerojatno ću ujutro biti svjestan svega."

O samom susretu rekao je: "Bilo je teško, ali ne mogu reć da je bilo baš toliko teško. Više sam se umorio u nekim mečevima na dva dobivena seta jer je bilo dosta brzih izmjena. On stvarno servira nevjerojatno dobro i tu je dobio dosta jeftinih poena. Nije neki tip koji će previše držati loptu, nego više ide na nekakav winner iz 2-3 udarca."

Segment igre kojim je 17-godišnji Zagrepčanin, inače 295. tenisač svijeta, najzadovoljniji bio je - retern.

"Malo sam se bojao toga jer zadnjih se mjeseci mučim na reternu. Znao sam da ako budem dobro reternirao, da ću imati veliku šansu. Uzeo sam mu servis 5-6 puta, reternirao sam nevjerojatno."

Fizički je Borna bio na visokom nivou. "Imao sam jedan grč koji se dogodi i prođe. Nešto sam i pio radi preventive, ali fizički sam mogao odigrati još tri seta bez problema."

Hrvatska je tako, ipak neočekivano, povela 2-0 poslije prvog dana 2. kola Prve skupine Euroafričke zone Davis Cupa. U subotu je na rasporedu igra parova. Poljake će u igri pokušati zadržati Mariusz Fyrstenberg i Marcin Matkowski, dok će Marin Draganja i Mate Pavić pokušati priskrbiti svojoj reprezentaciji pobjednički, treći bod.

Izbornik Krajan nema namjeru mijenjati nominirani sastav. "Mislim da je sve jasno. Draganja i Pavić su pozvani za parove. Stavljati nekoga drugoga nema smisla. Ako se preko noći ne dogodi neko čudo, oni sigurno nastupaju."

Foto: HTS/Gordana Anders

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric07.04.2014. u 08:27
    Strašan potencijal za budućnost i velika perspektiva, ali Borna korak po korak, zapamti...
    matbaric
  • Mithrandir05.04.2014. u 18:09
    Svaka čast malome. Fantastićno odigran meč. Prvo dobije set i misliš si bravo mali, neka ga malo stisne i izmori. Onda povede 2:1 i misliš si je......e vodi 2:1...........jel' može izdržat'?.........i onda dobije odlučujući 5 set kao najiskusniji igrač na touru.......zadnji gem serva za meč....prvo... [više na forumu]
    Mithrandir
  • sportoz05.04.2014. u 12:01
    Ne treba pretjerivati jer je pred njim još dugačak put, ali da je strašan potencijal to je sigurno.
    sportoz