Košarka

James: "Kevin Durant je bio najkonstantniji i zaslužuje titulu MVP-a"

Branimir Korać • četvrtak, 10.04.2014.
James: "Kevin Durant je bio najkonstantniji i zaslužuje titulu MVP-a"
Foto: EPA

Četverostruki osvajač titule najkorisnijeg igrača NBA lige, LeBron James, u konkurenciji za nagradu nalazi se i ove sezone. Ipak, zvijezda Heata u prvi plan gura zvijezdu Thundera, Kevina Duranta...

Nakon što je Paul George pao u formi poslije fantastičnih izdanja u ranijem dijelu sezone u kojem je vukao Indianu do prvog mjesta u ligi, u utrci za MVP-a regularnog dijela sezone ostali su LeBron James i Kevin Durant.

Durant je prema većini prvi favorit za osvajanje nagrade, a isto smatra i James koji je to priznanje dobio četiri puta u posljednjih pet godina. Jedini koji je prekinuo njegovu dominaciju bio je Derrick Rose 2011. godine.

"Kevin Durant ima fantastičnu sezonu i bilo bi sjajno da osvoji titulu MVP-a. Jednostavno je igrao košarku na razini pravog najkorisnijeg igrača lige. Ove sezone je bio najkonstantniji i ubilježio je fenomenalne brojeve", rekao je James.

Durant je ove sezone prosječno ubacivao 32.0 poena po susretu uz 7.6 skokova i 5.6 asistencija. Ujedno je i prestigao Michaela Jordana i zasjeo na treće mjesto svih vremena s 41 uzastopnom utakmicom s 25 i više poena.

S druge strane James predvodi Miami heat s 26.9 poena, 6.9 skokova i 6.5 asistencija po utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2014. u 13:45
    Nisam ništa negativno mislio, KD je najizgledniji MVP regularnog dijela prvenstva jer njegova momčad dobro stoji. No i to bi bilo upitno da LBJ sam ne traži od onih koji biraju da izaberu KD. Po meni KD i njegov tim u playoffu neće igrat važniju ulogu, a takvim ja nikad ne bi dao MVP titulu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2014. u 12:39
    Večina analitičara neš priča kak je ove godine najizjednačenija utrka za mvp-a nakon dugo vremena, al po mom mišljenju nije ni blizu. Durant ima malo bolje brojke ukupno, okc ima bolji omjer od heata iako su na zapadu, a ovi na bijednom istoku, westbrooka nije dosta dugo bilo, a kad nadmašiš... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2014. u 11:14
    kakav durant, ima ih dosta koji zaslužju više od njega
    Obrisan korisnik
  • vlacng11.04.2014. u 00:00
    Zasluženo!
    vlacng