Tenis

Borna Ćorić bez naslova u Kini, prvi nositelj i branitelj naslova prejak

Vedran Babić • nedjelja, 13.04.2014.
Borna Ćorić bez naslova u Kini, prvi nositelj i branitelj naslova prejak
Foto: Dana Anders

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić nije uspio osvojiti svoj šesti ITF naslov. U finalu 15.000 dolara vrijednog turnira u kineskom Chengduu poražen je od domaćeg igrača i branitelja naslova Di Wua u dva seta...

Na putu do finala u Chengduu Borna Ćorić nanizao je tri Kineza i jednog Japanca, no četvrti Kinez bio je prejak. Prvi nositelj i branitelj naslova Di Wu slavio je 6:4, 6:2.

197. tenisač svijeta realizirao je sve četiri break prilike koje je imao, a Ćorić jednu od pet. Kinez je do naslova stigao bez izgubljenog seta u pet ovotjednih mečeva.

22-godišnjem Wuu to je deveti ITF naslov, do kojeg je došao ostvarivši svoju 15. pobjedu u zadnjih 16 mečeva. Ćoriću je ovo pak prvi poraz u finalu nakon što je lani osvojio pet naslova.

Ovotjednim rezultatom Ćorić će na ATP ljestvici napredovati s 295. na otprilike 270. mjesto, što će mu biti najbolji renking karijere.

Oba tenisača ostaju u Chengduu gdje se idućeg tjedna igra još jedan ITF turnir, također vrijedan 15.000 dolara. Branitelj naslova ponovno je Wu.

ITF Chengdu (15.000 $), finale:
Ćorić (Hrvatska, 6) - Wu (Kina, 1) 4:6, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!