Nogomet

Ancelotti: "Nitko ne želi osvojiti LP više od nas"; Guardiola: "Želim da Ronaldo igra"

Josip Piršljin • srijeda, 23.04.2014.
Ancelotti: "Nitko ne želi osvojiti LP više od nas"; Guardiola: "Želim da Ronaldo igra"
Foto: EPA

Dva svjetska nogometna giganta susrest će se u polufinalu Lige prvaka. Real Madrid pred svojom publikom na legendarnom stadionu Santiago Bernabeu želi ponoviti 2000. godinu. Tada je kraljevski klub izbacio Bavarce u polufinalu i potom osvojio naslov najbolje momčadi u Europi. Tu titulu u Madridu čekaju već 12 godina, dok je Bayern aktualni europski prvak i ne misli se olako odreći toga.

Ono što nije uspjelo Mourinhu godinu ranije, pokušat će napraviti Carlo Ancelotti. Trener Reala osvojio je prošlog tjedna Kup Kralja što je dalo dodatnog samopouzdanja njegovoj ekipi i talijanski stručnjak smatra da nema tog kluba koji želi osvojiti Ligu prvaka više od Reala.

"Igramo vrlo važno polufinale, nitko nema veću želju osvojiti ovo natjecanje od nas, to je naša velika prednost i motivacija, ali nije opsesija. Cijelo vrijeme samo razmišljamo o toj utakmici, imam pouzdanja u svoje igrače i znam da se mogu nositi s pritiskom i očekivanjima", kazao je Ancelotti.

"Nećemo pokušavati zaustaviti naše protivnike da razvijaju igru, već ćemo se koncentrirati na naše kvalitete kako bi pobijedili. Moramo biti kompaktni na terenu i držati balans među linijama. Suprotstavljamo se izuzetno jakoj momčadi i bez obzira što mnogi misle da nismo favoriti, moj je cilj ući u finale", otkriva Talijan.

Ancelotti će protiv Bayerna moći poslati gotovo najjaču postavu, među njima je i hrvatski veznjak Luka Modrić, no upitan je nastup Cristiana Ronalda: "Ako bude zdrav i spreman, igrat će. Ako ne, nećemo riskirati obnovu ozljede", ističe Ancelotti.

Dugogodišnji protivnik Madriđana u vidu trenera Barcelone, Josep Guardiola, osvrnuo se na nastup Ronalda riječima kako želi vidjeti najboljeg Realovca na travnjaku.

"Nadam se da će Ronaldo igrati. Nogomet se igra zbog publike, a ona želi gledati najbolje igrače gdje Ronaldo zasigurno spada. Cristiano je golgeter, Isco im daje više kontrole i posjed lopte, Benzema im daje stabilnost, a Ramos, Alonso i Modrić mogu kvalitetno iznijeti loptu iz pozadine", pohvalio je Pep među ostalima i hrvatskog veznjaka koji će se suprotstaviti kolegi iz reprezentacije Mariju Mandžukiću.

"Osvojili smo Bundesligu još u ožujku, u finalu smo Njemačkog kupa i sada smo u polufinalu Lige prvaka. Bilo je iznimno teško, no bili smo uporni. Uzeti naslov pobjednika Lige prvaka nije nimalo lako kada se uzmu u obzir velike momčadi koje su u konkurenciji. U svakom slučaju, ja ću biti ponosan na svoje igrače", zaključio je Guardiola.

Bayern nije mogao računati na Manuela Neuera u zadnje vrijeme, ali njemački reprezentativni vratar trebao bi stajati među vratnicama u Madridu. Susret će zbog ozljeda propustiti Alcantara, Contento i Shaqiri.

Real i Bayern zadnji su se put sreli u polufinalu ovog natjecanja 2012. godine, a prošli su Nijemci nakon jedanaesteraca na Santiago Bernabeu. Sergio Ramos zasigurno još sanja onaj zapucani penal.

Liga prvaka

polufinale - prve utakmice

Atlético Madrid0:0Chelsea
Real Madrid1:0Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.04.2014. u 19:23
    neznam kakvo bi bilo cudo da i ne zaigra Mandzukic.i bez njega ce Muller raditi nered u obrani Reala a i ne trci nista manje od Mandzukica.. tako ko god da zaigra Realu se lose pise,ubit ce ih Pep sa veznim redom i sakriti im loptu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2014. u 19:16
    samo se nadam golijadi večeras
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2014. u 19:08
    Nakon Chelsea X2, još jedan poklon kladionica Bayern X2. Iskoristite to
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2014. u 18:27
    Parkirat će Ancelotti autobus,zato neigra Janjevac iz dubrave Ronaldo
    Obrisan korisnik
  • ZooM23.04.2014. u 17:47
    Ako Mandžo danas ne nastupi onda je sasvim jasno da nema što tražiti sljedeće sezone kada stiže Lewa.
    ZooM