Liga prvaka, Polufinale - prve utakmice, 23.04.2014, 20:45 h, Madrid, Santiago Bernabéu
Suci: Howard Webb (Engleska), Michael Mullarkey (Engleska), Darren Cann (Engleska)
Real Madrid
Real Madrid
Karim Benzema 19'
1:0(1:0) Bayern
Bayern

Video: Ancelotti nadmudrio Guardiolu, Real s postignutim i bez primljenog gola u München

Josip Piršljin • srijeda, 23.04.2014.
Video: Ancelotti nadmudrio Guardiolu, Real s postignutim i bez primljenog gola u München
Foto: EPA

Dugoočekivani okršaj Real Madrida i Bayerna završio je minimalnom pobjedom Ancelottijeve ekipe. Talijanski stručnjak je taktički nadmudrio Guardiolu i ostvario vrlo dobar rezultat pred uzvrat na Allianz Areni.

Real Madrid
Bayern
Real Madrid
Bayern
1
Iker Casillas
3
Pepe
(do 73')
4
Sergio Ramos
5
Fabio Coentrao
15
Daniel Carvajal
14
Xabi Alonso
19
Luka Modrić
22
Angel Di Maria
23
Isco
(do 82')
7
Cristiano Ronaldo
(do 73')
9
Karim Benzema
Pričuvni igrači
2
Raphael Varane
73'
11
Gareth Bale
73'
24
Asier Illarramendi
82'
Trener
Carlo Ancelotti
1
Manuel Neuer
4
Dante
13
Rafinha
(do 66')
17
Jerome Boateng
21
Philipp Lahm
7
Franck Ribery
(do 72')
10
Arjen Robben
27
David Alaba
31
Bastian Schweinsteiger
(do 73')
39
Toni Kroos
9
Mario Mandžukić
Pričuvni igrači
8
Javi Martinez
66'
19
Mario Götze
72'
25
Thomas Müller
73'
Trener
Josep Guardiola

Dvoboj Reala i Bayerna ponudio je puno bolji nogomet nego utakmica između Atletico Madrida i Chelseaja u polufinalu Lige prvaka. Los Blancosi su slavili 1:0 i, čini se, pronašli recept kako igrati protiv Bavaraca. Luka Modrić je odigrao odličnih 90 minuta, dok se Mario Mandžukić u istom vremenu nije uspio istaknuti.

Bayern je bolje otvorio susret u Madridu, Bavarci su imali veći posjed lopte i bili su aktivniji u igri prema Casillasu, no do početnog pogotka ipak je došla domaća ekipa. Iz prve prave prilike Real je poveo, bila je to odlično odigrana kontra.

Nakon što Mandžukić nije uspio pronaći nekog od suigrača u kaznenom prostoru Reala, domaći su poveli brzi protunapad. Ronaldo je odličnom loptom gurnuo Coentraa po lijevoj strani, a Portugalac je pronašao u sredini Benzemu koji nema težak zadatak pospremiti loptu u mrežu.

Utakmica se nakon tog pogotka još više otvorila, počele su se redati prilike na obje strane, a izglednije je imao Real. U 26. minuti Ronaldo je mogao udvostručiti prednost Los Blancosa, ali je loše pucao ispred Neuera. Prije odlaska na odmor veliku je šansu propustio i Di Maria, našao se na par metara od njemačkog vratara, no pucao je preko gola.

Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Ancelottijeve ekipe, a u nastavku utakmice Bayern je igrao slično kao i u prvih 45 minuta. Pritiskao je obranu Reala, kružio okolo i pokušavao kratkim dodavanjima izbaciti domaće braniče, no oni su večeras bili na visini zadatka.

U 73. minuti Ancelotti je iz igre izvadio "načetog" Ronalda, a ubacio je Balea kako bi Realovi kontranapadi dobili na još većoj brzini i učinkovitosti. Nešto ranije Guardiola je pokušao promijeniti rezultat uvođenjem Götzea.

Upravo je veznjak gostujućeg sastava imao veliku priliku u 84. minuti. Odlično je pucao prema vratima Reala, ali još bolje je reagirao Casillas koji je zaustavio njegov pokušaj i obranio prednost svoje ekipe. Još je pokušao Müller u sudačkoj nadoknadi, ali ovo nije bila noć Nijemaca.

Liga prvaka

polufinale - prve utakmice

Atlético Madrid0:0Chelsea
Real Madrid1:0Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.04.2014. u 18:26
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2014. u 18:25
    Samo nemoj mislit da jedna ekipa može imat posijed preko 50 post ako obje igraju isto npr Bayern Barca .Sa podjednakim posijedom bi dobio isto dosadnu tekmu sa gro dodavanja sa obje strane i pokojom prilikom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2014. u 18:21
    Pa stvar je da se takve dvije momčadi nađu igraju uglavnom na kontre,I kada jedna od tih zabije počinje show samo rijetko igraju isto jedna uvijek teži naprijed.Sada se postavlja pitanje dali je tebi lijepo gledat milion dodavanja sa ponekom prilikom ili ubitačne konkretne kontre,? Tako se igra... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2014. u 14:08
    A što kad se nađu dvije takve momčadi sa istom filozofijom, da ne žele igrati, da samo napucavaju loptu i ne žele preuzeti rizik, da ih ne zanima dali će postići gol, nego samo kako spriječiti da ga ne prime? Kakva je to utakmica kad već uoći utakmice možeš tvrditi da će završiti 0:0? Kome je to... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2014. u 02:55
    Pričate gluposti neznam od kada vi pratite nogomet., Zašto je nogomet zanimljiv? upravo zato što se mogu suprotstaviti dvije ili tri totalno drugačije filozofije igre.kao npr Finale superkupa Chelsea Bayern,Mou protiv Pepa,Simeone vs Klopp itdAncelotti je pravi lisac iskusan trener koji ima najviše... [više na forumu]
    Obrisan korisnik