Liga prvaka, polufinale - prva utakmica, 22.04.2014, 20:45 h, Vicente Calderón
Suci: Jonas Eriksson, Klasenius, Wärnmark, Gustavsson, Johannesson, Strömbergsson (svi Švedska)
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0:0(0:0) Chelsea
Chelsea

Video: Uspavanka u Madridu, Chelsea uspio u naumu da sačuva praznu mrežu

Josip Tolić • utorak, 22.04.2014.
Video: Uspavanka u Madridu, Chelsea uspio u naumu da sačuva praznu mrežu
Foto: EPA

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka na Vicente Calderónu nije ponudila nogomet za pamćenje. Uz laganu dominaciju Atlética, ali bez velikih prilika, ogled je završen bez pogodaka i Chelsea na Stamford Bridge vjerojatno odlazi zadovoljniji.

Atlético Madrid
Chelsea
Atlético Madrid
Chelsea
13
Thibaut Courtois
20
Juanfran
23
Miranda
2
Diego Godín
3
Filipe Luís
6
Koke
4
Mario Suárez
(do 80')
14
Gabi
21
Diego Ribas
(do 60')
8
Raúl García
(do 86')
19
Diego Costa
Pričuvni igrači
10
Arda Turan
60'
24
José Sosa
80'
9
David Villa
86'
Trener
Diego Simeone
1
Petr Čech
(do 18')
28
César Azpilicueta
24
Tim Cahill
26
John Terry
(do 73')
3
Ashley Cole
4
David Luiz
12
John Obi Mikel
8
Frank Lampard
7
Ramires
9
Fernando Torres
22
Willian
(do 90'+4')
Pričuvni igrači
23
Mark Schwarzer
18'
14
Andre Schürrle
73'
19
Demba Ba
90'+4'
Trener
José Mourinho

Kao i mnogo puta dosad, taktika Joséa Mourinha za branjenjem u ključnim utakmicama u gostima pokazala se dobrom, ali ne i odviše gledljivom odlukom. Njegov Chelsea na gostovanju kod Atlético Madrida na Vicente Calderónu odlazi s 0:0 nakon utakmice u kojoj su momčadi više gledali kako obraniti svoj, a ne napasti tuđi gol.

Pravu šahovsku partiju Mourinha i domaćeg stratega Diega Simeonea obilježila je ozljeda Petra Čecha nakon nezgodnog pada u borbi za loptu na vlastitoj gol-liniji već u 16. minuti. Poslije dugotrajnog pružanja pomoći češki je čuvar mreže morao napustiti svoja vrata, a zamijenio ga je australski veteran Mark Schwarzer.

Ta činjenica, međutim, nije previše pomutila redove gostiju čiji su se izleti u suparničku polovicu mogli nabrojati na prste jedne ruke. Od blage inicijative koju su pokazali crveno-bijeli, pak, najljepšim se može proglasiti pokušaj Marija Suáreza u 34. minuti, kada je s 20-ak metara gađao sami donji desni kut, ali Schwarzer je laganim dodirom sačuvao mrežu.

Nastavak je ponudio sličnu priču, a barem malo zanimljivosti u utakmicu donijeli su navijači burnim reakcijama na česta odugovlačenja igre gostujućih nogometaša. U takvoj naelektriziranoj atmosferi dogodile su se i tri javne opomene zbog kojih u uzvratu neće biti Franka Lamparda (preoštar start), Johna Obija Mikela te Gabija (međusobno naguravanje).

U takvom je odnosu snaga Atlético u posljednjih 15-ak minuta mini-pritiskom pokušao prelomiti utakmicu. Prvo je Gabi iz slobodnog udarca natjerao Schwarzera na još jednu dobru intervenciju, potom Arda Turan glavom promašio okvir, da bi potencijalni šok na drugoj strani propustio donijeti David Luiz u 90. minuti iz slobodnog udarca s ruba šesnaesterca.

Na koncu je na semaforu ostalo ništa-ništa, što je rezultat koji obećava ofenzivniji nogomet u uzvratu na Stamford Bridgeu za osam dana.

Liga prvaka

polufinale - prve utakmice

Atlético Madrid0:0Chelsea
Real Madrid1:0Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.04.2014. u 14:49
    Meni nije jasno zasto ljudi misle da se nogomet prije igrao defanzivnije nego danas?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2014. u 13:58
    čak se i prije Krista igrao nogmet bolji nego Chelsea jučer.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2014. u 13:49
    Reklo bi se cilj opravdava sredstvo, ali rezultat 0:0 je kurva od rezultata..... Očekujem rani pogodat atletica u uzvratu čisto za gušt! tko god pobijedio, nek u finale prođe bolji, a ne da u polufinalu ispadne lošiji....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2014. u 12:24
    Netko je spomenuo Torresa... Braćo, pa kako bi Torres uopće mogao zabiti u ovakvom rasporedu. Nije Torres najveći promašaj Chelsea, nego je Chelsea najveći promašaj Torresa... Šteta što nije digao sidro prije i otišao negdje gdje se igra nogomet pa čak po cijenu da vrati pola para. Ovak seru po... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2014. u 11:51
    Na ovom forumu se ne smije reći da suci u Ligi prvaka pomažu Englezima, a pomagali su i Arsenalu protiv Bayerna i Cityu protiv Barcelone, isto tako i Unitedu protiv Olympiacosa, a i pogrešno isključili Schweinsteigera u utakmici United - Bayern. Sad večeras Lampard namjerno igra rukom i ne dobije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik