Tenis

Challengeri: Pavić, Ćorić i Mektić u četvrtfinalu, Delić nastavlja u dobroj formi

Vedran Babić • srijeda, 30.04.2014.
Challengeri: Pavić, Ćorić i Mektić u četvrtfinalu, Delić nastavlja u dobroj formi
Foto: FaH

Iako su ovoga tjedna Ivo Karlović i Ivan Dodig već završili svoje nastup na ATP turniru u Münchenu, Hrvatska ima još svojih predstavnika. Doduše, na Challengerima, no njihovi su rezultati za sada vrlo dobri. U Tunisu je Ante Pavić prošao u četvrtfinale, a Mate Delić u drugo kolo, dok su u kineskom An-Ningu Borna Ćorić i Nikola Mektić također među posljednjih osam...

Na najjačem ovotjednom Challengeru, u Tunisu (125.000 dolara) na zemlji, Ante Pavić plasirao se u četvrtfinale svladavši kvalifikanta Flavija Cipollu 6:3, 4:6, 6:2. Kada je bilo najvažnije, u trećem setu, Pavić je 203. tenisaču svijeta dvaput oduzeo servis i spasio jednu break loptu. U svom trećem četvrtfinalu sezone na Challengerima Pavić će igrati protiv Turčina Marsela Ilhana.

U Tunisu je uspješan bio i Mate Delić, koji je prošloga tjedna u Vercelliju ostvario svoj najbolji rezultat karijere. U finalu tamošnjeg Challengera izgubio je od Simonea Bolellija, ali je unatoč tome dosegao najbolji renking karijere (264.).

U prvom kolu Tunisa Delić je porazio domaćeg predstavnika Ameura Ben Hassena 6:3, 6:4, a sljedeći mu je suparnik četvrti nositelj Facundo Arguello.

U An-Ningu u Kini na Challengeru vrijednom 50.000 dolara, također na zemljanoj podlozi, Borna Ćorić i Nikola Mektić također su prošli među osam. Ćorić je protiv četvrtog nositelja Ze Zhanga vodio 6:0, 2:0 kada mu je ovaj predao, dok je Mektić sa 6:3, 6:4 svladao šestog nositelja, Britanca Daniela Coxa.

Ćorić će svoj najbolji rezultat na Challengerima tražiti protiv petog nositelja Matta Reida iz Australije, a Mektićev je suparnik drugi nositelj iz Slovenije, Grega Žemlja.

ATP Challenger Tunis (125.000 $), 2. kolo:
A. Pavić (Hrvatska) - Cipolla (Italija, Q) 6:3, 4:6, 6:2

1. kolo:
Delić (Hrvatska) - Ben Hassen (Tunis, WC) 6:3, 6:4

ATP Challenger An-Ning (50.000 $), 2. kolo:
Ćorić (Hrvatska) - Zhang (Kina, 4) 6:0, 2:0 predaja Zhanga
Mektić (Hrvatska) - Cox (VB, 6) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac01.05.2014. u 12:20
    Borna i Nikola su u polufinalu,a novinari opet ne prate..
    teniosac
  • Josippo30.04.2014. u 20:40
    Mektic protiv corica u finalu. Vec vidim to. Ta dva australca do finala bi Borna trebao pobjediti, pogotovo jer igraju na zemlji.
    Josippo