Rukomet

Pobjede Gorici, Đakovu i Umagu, u Bjelovaru podjela bodova

Sportnet • četvrtak, 01.05.2014.
Pobjede Gorici, Đakovu i Umagu, u Bjelovaru podjela bodova
Foto: Ivana Strahija

Treće kolo Lige za poredak i Lige za ostanak završeno je upisanim pobjedama domaćina te neriješenim susretom Bjelovara i Buzeta. U Umagu je istoimeni domaćin uspio nadoknaditi šest pogodaka i slaviti protiv Zameta u zanimljivoj i napetoj završnici.

MRK Umag – Zamet 31:30 (12:16)

Umažani su u trećem kolu Lige za poredak ugostili Zamet i upisali pobjedu nakon napete i zanimljive završnice. Rezultatska prednost bila je gotovo cijeli susret na gostujućoj strani, a Zamet je u 23. minuti imao i šest pogodaka više od protivnika, a Umag je četiri minute prije odmora došao na tri pogotka zaostatka. U drugoj dionici igre gosti su nastavili s dobrom igrom te su imali i pet razlike (18:13), ali domaćini su strpljivo čekali priliku. U 41. minuti pogodak za izjednačenje postigao je Leon Vučko, a sedam minuta kasnije Umag je potpuno okrenuo rezultat otišavši na tri pogotka razlike. Krunoslav Pahanić donio je svojoj momčadi pobjedu u posljednjoj minuti susreta.

Umag je do pobjede vodio Ante Gadža s deset pogodaka u protivničkoj mreži, a vratarski duo Milinković-Burnić sačuvao je deset lopti. Najbolji strijelac u momčadi Zameta bio je Luka Kovačević upisavši osam pogodaka. Dino Slavić skupio je 16 lopti, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu njegove momčadi.

Gorica – NFD Medveščak 30:24 (15:15)

Gorica je u trećem kolu Lige za ostanak ugostila Medveščak i upisala laganu pobjedu 30:24. Gosti su uspjeli držati priključak u prvom poluvremenu, a u osmoj minuti zadnji puta su imali vodstvo 5:4. Tada su domaći igrači okrenuli rezultat u svoju korist, a u 11. minuti izjednačujući zgoditak postigao je Luka Pandža. Nastavilo se s igrom gol za gol, a na odmor se otišlo pri rezultatu 15:15.

Pitanje pobjednika je odlučeno polovicom drugog poluvremena kada su domaćini napravili seriju 4-0 i otišli na pet pogodaka prednosti. Pet minuta prije kraja Gorica je pogotkom Ivana Laljeka otišla i na šest zgoditaka više od protivnika, a s tom razlikom je i završio susret. Najefikasniji kod domaće momčadi bio je Laljek s osam postignutih pogodaka, a odličan je bio i Tomislav Sladoljev koji je skupio 19 obrana. U gostujućim redovima Hrvoje Marinčić upisao je osam pogodaka, a Sven Horvat obranio je devet lopti.

Đakovo – Moslavina 35:31 (18:18)

U prvom poluvremenu domaćini su se u dva navrata, u početnim minutama, uspjeli odvojiti na dva pogotka razlike, ali prvih 30 minuta bilo je uglavnom rezultatski izjednačeno. Igralo se gol za gol, a na odmor se otišlo s izjednačenim rezultatom (18:18).

Domaćini su se u 38. minuti odvojili na tri razlike, a na kraju se ispostavilo da je to bila nedostižna razlika za njihove protivnike. Đakovčane je predvodio sjajni Marko Nađ sa sedam zgoditaka u protivničkoj mreži i stopostotnom realizacijom. Vratar Mario Gagulić sačuvao je 14 lopti. Alen Horvat postigao je osam pogodaka za goste, a njegov suigrač Vedran Kristić upisao je sedam obrana.

Bjelovar – Buzet 26:26 (13:11)

Treći susret Lige za ostanak, između Bjelovara i Buzeta završio je podjelom bodova. Gostujući igrači odlično su otvorili utakmicu i u desetoj minuti imali su 6:1, ponajviše zahvaljujući sjajno raspoloženom Ivanu Ćosiću koji je postigao četiri gola u tom razdoblju. Domaćini su četiri minute prije odmora došli do izjednačujućeg zgoditka, a strijelac je bio Luka Tandara. Na poluvremenu je Bjelovar imao minimalnu prednost.

Drugo poluvrijeme pripalo je domaćoj momčad koja je nekoliko puta imala i tri pogotka prednosti, ali dobru igru nije uspjeli okruniti s upisana dva boda. Buzet je četiri minute prije kraja imao i vodstvo pri rezultatu 26:25, ali Bjelovar je u 59. minuti izjednačio rezultat. Pogotkom Rolanda Nreca domaćini su sačuvali bod na domaćem terenu. Najbolji u redovima domaće momčadi bio je Nrec sa sedam zgoditaka, a vratarski duo Prvonožac-Udžbinac skupio je 14 obrana. Na gostujućoj strani raspoloženi Ćosić postigao je 11 pogodaka, a čuvari mreže Jović-Jerman obranili su 12 lopti.

Tekst: Marija Pastuović

Premijer liga - Liga za poredak

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bjelin Spačva Vinkovci33:26Ribola Kaštela
Umag31:30Zamet
1Umag (+8)6179:178+116
2Zamet (+4)6185:164+2112
3Ribola Kaštela (+8)6160:179-1912
4Bjelin Spačva Vinkovci (+4)6174:177-38

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!