Rukomet

Kiel preuzeo vodeće mjesto na tablici, RN Löwen teško do slavlja nad HSV-om

Danijela Lemaić • ponedjeljak, 05.05.2014.
Kiel preuzeo vodeće mjesto na tablici, RN Löwen teško do slavlja nad HSV-om
Foto: EPA

Ove subote započelo je 31. kolo rukometne Bundeslige u kojem su Kiel, Flensburg i Bergischer upisali uvjerljive pobjede nad svojim protivnicima, Balićev Wetzlar je u zanimljivom susretu minimalno poražen od Hannovera, dok su Füchse i Minden s dva gola više svladali svoje suparnike. U srazu Magdeburga i Gummersbacha nije bilo pobjednika te su momčadi podijelile bodove, jednako kao i u susretu Göppingena i Balingena. U vrlo uzbudljivom dvoboju, koji je bio od velikog značaja za RN Löwen, nakon velike borbe Lavovi su uspjeli svladati HSV.

Rhein-Neckar Löwen - HSV Hamburg 32:31 (12:15)

Susret prve i četvrte momčadi bio je najvažniji dvoboj u 31. kolu Bundeslige gdje je HSV pobjedom mogao pomoći Kielu da se odvoji od RN Löwena na vrhu tablice. Iako je tijekom susreta ekipa Martina Schwalba imala i tri pogotka prednosti, Lavovi se nisu dali te su uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist te su minimalnim slavljem ostali za vratom Kielu u borbi za naslov prvaka Njemačke.

Susret se od samog početka igrao u izjednačenom tonu gdje se minimalna prednost izmjenjivala između obje ekipe. Prvo veće odvajanje stvara HSV u 17. minuti kada odlazi na +2 (8:6). Brzo to sustižu Lavovi te izjednačavaju na 9:9, ali potom ponovno HSV kreće u napad te ostavlja RN Löwen na minus tri pogotkom Matthiasa Flohra. Do kraja 30. minute obje momčadi mrežu su zatresle po jednom stoga je rezultat na poluvremenu bio 15:12.

U drugom dijelu susreta pritišće ekipa Gudmundura Gudmundssona koja tako sustiže HSV te preko Kima Ekdahla du Rietza i par obrana Niclasa Landina prelazi u vodstvo (21:19). Imala je domaća ekipa prednost od +3 (27:24) u 50. minuti susreta, dok se HSV uspio približiti na pogodak zaostatka tek tri minute prije kraja dvoboja (29:30). Na 32:31, točnije, konačnih minus jedan HSV dovodi Joan Canellas koji biva siguran s linije sedam metara, dok u posljednjem napadu RN Löwena Uwe Gensheimer promašuje gol stoga je konačan rezultat bio upravo onaj kojeg je postavio Canellas.

Uwe Gensheimer s devet golova bio je najefikasniji igrač kod Lavova, dok je njih šest imao Alexander Petersson. Niclas Landin zaustavio je 11 lopti. Joan Canellas sa sedam golova bio je najbolji strijelac kod HSV-a, dok je Domagoj Duvnjak dodao njih tri. Blaženko Lacković nije se upisao u strijelce. Vratari Bitter-Cleverly obranili su deset lopti.

TBV Lemgo - THW Kiel 24:46 (9:25)

Nakon što je u prošlom kolu uvjerljivo svladao Hannover, Kiel je ponovio isti uspjeh i u 31. kolu natjecanja. U gostima kod devetoplasiranog Lemga od početka je krenuo u jakom tempu i do isteka 60. minute upisao slavlje s čak 22 pogotka prednosti te tako preuzeo vodeću poziciju na tablici Lige.

Od prvog sučeva zvižduka Kiel je pokazao kako je apsolutni favorit u ovom susretu te u prve četiri minute stvara 4-0 seriju. Prvi pogodak za Lemgo daje Hendrik Pekeler za 1:4, ali gosti ponovno pojačavaju tempo te uskoro odlaze na +8 (11:3). Iz minute u minutu vodstvo Kiela j raslo, dok domaćin nije mogao pronaći put do gostujuće mreže te je u prvom dijelu susreta uspio zabiti samo devet golova, dok se Kiel jednostavno odvojio na +16 (25:9), razliku s kojom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme donijelo je malo bolju igru Lemga koji počinje lakše zabijati golove te preko Floriana Kehrmanna smanjuje zaostatak na 13:26. Kiel potom prebacuje u višu brzinu te se pogotkom Patricka Wienceka odvaja na +21 (38:17). Do kraja susreta ta se prednost minimalno povećala stoga je konačan rezultat od 46:24 postavio nanovo Wiencek.

Hendrik Pekeler s pet golova bio je najbolji igrač kod Lemga, dok je jedan manje imao Florian Kehrmann. Vratar Nils Dresrüsse obranio je osam lopti. Kod Kiela najefikasniji je bio Marko Vujin s 11 pogodaka, dok je njih devet imao Niclas Ekberg. Vratarski tandem Sjöstrand-Palicka sakupio je 15 obrana.

Füchse Berlin - TuS N-Lübbecke 25:23 (13:11)

Povratak Drage Vukovića

Uoči susreta s Berlinom trener Lübbeckea Dirk Beuchler najavljivao je kako Drago Vuković još nije u potpunosti spreman za igru iako se vratio treniranju, no istaknuo je kako će Vuković zajedno s Arneom Niemeyerom biti u sastavu za dvoboj kako bi mogli pomoći svojoj ekipi ukoliko bude potrebno. S obzirom na to da je Lübbecke držao tempo uz Berlin dobar dio susreta Vuković je ipak ušao na teren te je pokazao da unatoč ozljedi može pomoći svojim suigračima, a protivničku je mrežu zatresao tri puta.

U srazu Špoljarićevog Berlina i Lübbeckea Drage Vukovića i Nikole Blažička bilo je zanimljivo od prve minute. Iako je dio prvog poluvremena vodila gostujuća momčad, na kraju je u velikoj borbi za konačnu potvrdu petog mjesta i još jednog sigurnog plasmana u EHF Kup Berlin uspio izvući pobjedu te upisati nova dva boda na tablici Lige.

Nakon što obje ekipe gube loptu u napadu prvi pogodak u susretu postiže Aleš Pajović za početno vodstvo Lübbeckea. S druge strane pogotkom mu odgovara Sven-Söre Christophersen nakon čega se gostujuća momčad odvojila na +2 (4:2). Držala je tu prednost sve do 22. minute kada na 10:10 izjednačuje Berlin pogotkom Fabiana Wiedea koji domaćina vodi i u vodstvo 11:10. Tu minimalnu prednost zadržao je i kod odlaska na odmor kada je bilo 13:11.

U drugom poluvremenu sustiže Lübbecke svog protivnika te izjednačava na 16:16 što je označilo početak igre pogodak za pogodak koja je tako sve navijače Lisica držala u neizvjesnosti. U 52. minuti Fredrik Petersen i Paul Drux vode Berlin u vodstvo od 23:21 koje Berlin zadržava i do isteka 60. minute kada je semafor pokazao 25:23.

Kod Berlina najbolji su bili Iker Romero i Konstantin Igropulo svaki s po pet golova. Aleš Pajović s osam zgoditaka bio je najefikasniji kod gostiju, dok je Drago Vuković zabio tri gola. Nikola Blažičko obranio je osam lopti.

SG Flensburg-Handewitt - MT Melsungen 35:23 (16:9)

Nakon što su prije samo tri dana izgubili od HSV-a, momci Ljubomira Vranješa okrenuli su se novom kolu Bundeslige u kojem su tražili pobjedu kako bi osigurali svoju treću poziciju na tablici. U goste im je stigao šestoplasirani Melsungen koji nije uspio pružiti nikakav otpor Flensburgu stoga su nova dva boda pripala domaćinu.

Susret se igrao u izjednačenom tonu sve do 11. minute susreta kada Flensburg pokazuje svoju jačinu te s četiri uzastopna pogotka ostavlja Melsungen na minus četiri (4:8). Nakon tog odvajanja gosti se više nisu uspjeli vratiti u priključak te je Flensburg do odlaska u svlačionice samo povećao svoju prednost stoga se na odmor otišlo pri rezultatu 16:9 kojeg postavlja Steffen Weinhold.

Drugo poluvrijeme serijom 2-0 otvara Flensburg za rezultat 18:9, dok za 10:18 siguran biva Philipp Müller. Ponovno domaćin daje dva uzastopna pogotka te se odvaja na +10 (20:10) nakon čega je prednost sve više rasla. Anton Mansson pogađa za 35:23 nakon čega novi napad Flensburga zaustavlja Mikael Alf Appelgren stoga je pogodak Manssona označio i konačan rezultat susreta.

Anders Eggert s 11 zgoditaka bio je najbolji strijelac kod pobjedničke ekipe, dok je Lasse Svan Hansen dodao njih šest. Vratarski tandem Andersson-Rasmussen zaustavio je 17 Melsungenovih napada. Kod gostiju najbolji igrači bili su Michael Müller i Anton Mansson s četiri pogotka, dok je čuvar mreže Mikael Alf Appelgren obranio 12 lopti.

SC Magdeburg - VfL Gummersbach 25:25 (10:13)

Nakon što je u prošlom kolu pobijedio Minden, Gummersbach je prešao granicu od 22 boda te tako donekle osigurao ostanak u Bundesligi. Unatoč tome momci Emira Kurtagića idu po nove bodove kako bi i matematički to osigurali, a u sklopu 31. kola gostovali su kod sedmoplasiranog Magdeburga. Nakon odigranih 60 minuta u GETEC Areni bod su upisala oba sastava s obzirom na to da je rezultat po posljednjem sučevu zvižduku bio izjednačen.

Od prve minute dobro kreće Gummersbach koji stvara seriju 3-0. Prvi pogodak za Magdeburg zabija Matthias Musche za 1:3. Nastavlja se potom dobra igra gostiju te domaćin dolazi u priključak tek u 17. minuti dvoboja kada za 6:6 pogađa Musche. Igralo se potom pogodak za pogodak sve do 25. minute susreta kada Gummersbach pojačava tempo i odlazi na novih +3 što je ujedno bila i razlika na poluvremenu (13:10).

Držala je gostujuća ekipa svoju prednost prvih pet minuta nastavka nakon čega je Magdeburg prebacio u višu brzinu te izjednačio na 16:16. Započela je tada igra gol za gol gdje su put do mreža vrlo lako nalazile obje strane. Gummersbach je imao +2 (23:21) u 55. minuti, ali domaći sastav nije dao da dva boda otiđu suparnicima te ih je ubrzo i sustigao. Za konačnih 25:25 i podjelu bodova mrežu trese Yves Grafenhorst.

Robert Weber s deset golova bio je najbolji strijelac Magdeburga, dok je vratarski tandem Eijlers-Quenstedt obranio deset lopti. Kod Gummersbacha najefikasniji je bio Barna Putics s devet pogodaka, dok je vratar Carsten Lichtlein sakupio 16 obrana.

TV Emsdetten - Bergischer HC 22:34 (14:18)

Posljednja momčad tablice u svojoj je dvorani ugostila momčad Bergischera koja se nalazi iznad crte ispadanja iz najjače lige svijeta. Kako bi osigurali odvajanje od Balingena, momci Sebastiana Hinzea trebali su pobjedu do koje su na kraju uspjeli doći.

Iako je u susret dobro ušao Bergischer i odvojio se na +2 (3:1), ubrzo je Emsdetten sustigao svog protivnika te poravnao rezultat na 4:4, a potom i na 6:6. Uslijedila je tada akcija gostiju s kojom se odvajaju na +6 (14:8). Uspio je na minus tri stići domaćin (11:14), a do završetka prvog poluvremena gostujuća ekipa je put do mreže pronašla četiri puta, dok je Emsdetten to uspio tri puta stoga je rezultat na poluvremenu bio 18:14.

Nastavak susreta donio je i nastavak dobre igre Bergischera koji je tako nakon pet minuta igre u drugom dijelu dvoboja imao +8 (23:15). Na +11 (29:18) povećava Kristian Nippes, dok za konačnih 34:22 zabija Fabian Gutbrod.

Janko Božović sa sedam golova bio je najefikasniji igrač u redovima Emsdettena, dok je vratar Nils Babin obranio sedam lopti. S deset golova Fabian Gutbrod predvodio je svoju momčad do nove pobjede, dok je njih osam dodao Kristian Nippes.

TSV Hannover-Burgdorf - HSG Wetzlar 25:24 (13:12)

Dvije susjedne ekipe na tablici susrele su se u 31. kolu Bundeslige nakon što je Hannover uvjerljivo izgubio od Kiela u prošlom kolu, dok je Wetzlar slavio nad Magdeburgom. U zanimljivom susretu u kojem je bio dodijeljen i crveni karton pobjedu je na kraju izvukao Hannover koji se tako popeo za dva mjesta na tablici.

Prvi napad odmah iskorištava Wetzlar za početno vodstvo, dok mu s druge strane odgovara Csaba Szücs za poravnanje rezultata. Pao je još pogodak kod obje momčadi nakon čega kreće brža igra Hannovera koji se tako odvaja na +4 (6:2). Uspio ga je Wetzlar sustići pri rezultatu 7:7 nakon čega je uslijedila igra pogodak za pogodak koja se zadržala sve do isteka 30. minute. Za minimalno vodstvo prije odlaska na odmor zabija Torge Johannsen koji tako postavlja rezultat 13:12.

Gotovo cijelo drugo poluvrijeme obilježila je igra u kojoj su se golovi nizali jedan za drugim te tako održavali izjednačeni ton utakmice. U 42. minuti Hannover ostaje bez Szücsa koji zarađuje crveni karton što je pomoglo gostima da se odvoje na +3 (19:16), ali ubrzo Hannover to sustiže te prelazi u vodstvo. Tako je u 55. minuti bilo 24:21 za domaćina što Wetzlar nije mogao sustići već je samo smanjio zaostatak stoga je Hannover upisao pobjedu s minimalnom prednošću (25:24).

Sedam pogodaka Larsa Lehnhoffa i Torgea Johannsena uvrstili su ih na listu najboljih kod Hannovera, dok je vratar Nikola Weber sakupio 18 obrana. Kod Wetzlara najefikasniji je bio Tobias Reichmann sa šest golova, dok je jedan manje imao Christian Rompf. Vratarski tandem Wolff-Dahl zaustavio je 11 lopti.

Frisch Auf Göppingen - HBW Balingen-Weilstetten 25:25 (13:13)

Nakon što je u prošlom kolu izgubio od pretposljednje ekipe tablice, Göppingen je krenuo u borbu za novu pobjedu protiv još jedne ekipe s dna Lige, Balingena. U dvoboju po isteku 60. minute nije bilo pobjednika stoga su se bodovi podijelili.

Na početku susreta Göppingen je krenuo dobro te se odvojio na +2 (5:3), ali vrlo brzo se Balingen vratio u igru te poravnao rezultat na 6:6. Ponovno pojačava tempo domaćin te ostavlja goste na minus tri, ali Balingen pokazuje da se ne predaje te sustiže svog suparnika te nanovo izjednačuje stoga se na odmor otišlo s 13:13.

S novih 30 minuta nastavila se igra pogodak za pogodak u kojoj su povremeno obje momčadi imale malu prednost. Iako je u 58. minuti Balingen imao pobjedu u ruci s rezultatom 25:24, prekršajem Wolfganga Strobela Göppingen zarađuje sedmerac kojeg i iskorištava za poravnanje rezultata na 25:25. Da dva boda ne bi otišla Balingenu zaslužan je i Primož Prost koji zaustavlja posljednji napad gostiju stoga je pogodak s linije sedam metara označio i konačan rezultat.

Kod Göppingena najbolji je bio Momir Rnić sa sedam golova, dok je vratar Primož Prost sakupio 14 obrana. Kod Balingena najefikasniji su bili Florian Billek i Manuel Liniger također sa sedam zgoditaka. Vratari Katsigiannis-Rutschmann obranili su sedam lopti.

TSV GWD Minden - ThSV Eisenach 25:23 (11:12)

Ekipa Gorana Perkovca ugostila je pretposljednju ekipu tablice u nadi kako će s nova dva boda, jednako kao i Gummersbach, prijeći granicu od 22 boda koja bi donekle osigurala ostanak u Bundesligi. U tome su i uspjeli nakon što su slavili s dva pogotka prednosti nad Eisenachom u svojoj dvorani iako su nakon prvog poluvremena bili u zaostatku.

Dobro je susret otvorio Minden koji postavlja uvodni rezultat 3:0. Prvi zgoditak za Eisenach daje Moritz Schäpsmeier za 1:3. Ubrzo je gostujuća ekipa prebacila u višu brzinu te sustigla svog domaćina pri rezultatu 5:5, ali i sjajnim reakcijama Aivisa Jurdzsa i Jon Hannesa Jonssona prešla u vodstvo od +2 (11:9). Uspio je Minden smanjiti svoj zaostatak pa se tako u svlačionice otišlo pri rezultatu 12:11 za goste.

U drugom dijelu sraza igralo se pogodak za pogodak sve do 42. minute kada se na +3 odvaja Minden (19:16). Nakon toga Eisenach nije uspio ponovno izjednačiti rezultat stoga je po posljednjem sučevu zvižduku pobjeda otišla u ruke Mindena (25:23).

Aljoscha Schmidt bio je siguran osam puta što ga je uvrstilo na listu najboljeg igrača u momčadi, dok je vratarski dvojac Persson-Vortmann obranio 15 lopti. Kod Eisenacha najbolji je bio Aivis Jurdzs sa šest golova, dok su jedan manje imali Bjarki Elisson i Faruk Vražalić. Čuvar mreže Rene Villadsen sakupio je osam obrana.

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

31. kolo

Magdeburg25:25Gummersbach
TV Emsdetten22:34Bergischer
Hannover-Burgdorf25:24Wetzlar
Göppingen25:25HBW Balingen-Weilstetten
Lemgo24:46Kiel
Flensburg35:23Melsungen
Füchse Berlin25:23TuS N-Lübbecke
Minden25:23ThSV Eisenach
Rhein-Neckar Löwen32:31HSV Hamburg
1Kiel 341114:878+23659
2Rhein-Neckar Löwen 341126:892+23459
3Flensburg 341021:848+17354
4HSV Hamburg 341082:978+10453
5Füchse Berlin 34953:882+7146
6Melsungen 34994:980+1440
7Magdeburg 34995:939+5639
8Hannover-Burgdorf 34918:986-6832
9Lemgo 341010:1060-5031
10TuS N-Lübbecke 34917:972-5530
11Wetzlar 34883:902-1929
12Göppingen 34972:989-1726
13Gummersbach 34902:969-6726
14Minden 34905:976-7124
15Bergischer 34934:1010-7622
16HBW Balingen-Weilstetten 34905:980-7519
17ThSV Eisenach 34841:1028-18713
18TV Emsdetten 34869:1072-20310

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

31. kolo

Magdeburg25:25Gummersbach
TV Emsdetten22:34Bergischer
Hannover-Burgdorf25:24Wetzlar
Göppingen25:25HBW Balingen-Weilstetten
Lemgo24:46Kiel
Flensburg35:23Melsungen
Füchse Berlin25:23TuS N-Lübbecke
Minden25:23ThSV Eisenach
Rhein-Neckar Löwen32:31HSV Hamburg
1Kiel 341114:878+23659
2Rhein-Neckar Löwen 341126:892+23459
3Flensburg 341021:848+17354
4HSV Hamburg 341082:978+10453
5Füchse Berlin 34953:882+7146
6Melsungen 34994:980+1440
7Magdeburg 34995:939+5639
8Hannover-Burgdorf 34918:986-6832
9Lemgo 341010:1060-5031
10TuS N-Lübbecke 34917:972-5530
11Wetzlar 34883:902-1929
12Göppingen 34972:989-1726
13Gummersbach 34902:969-6726
14Minden 34905:976-7124
15Bergischer 34934:1010-7622
16HBW Balingen-Weilstetten 34905:980-7519
17ThSV Eisenach 34841:1028-18713
18TV Emsdetten 34869:1072-20310

Izdvojeno