Nogomet

Vukas: "Otvorilo nam se superpogotkom Sušića, nakon toga je bilo lakše"

S Poljuda:Vedran Babić • nedjelja, 11.05.2014.
Vukas: "Otvorilo nam se superpogotkom Sušića, nakon toga je bilo lakše"
Foto: Duje Bonačić

Pomoćni Hajdukov trener Hari Vukas zadovoljan je što se njegova momčad pobjedom oprostila od svojih navijača za ovu sezonu te je dodao kako im je "superpogodak" Sušića uvelike pomogao u tome. Gostujući trener Tomislav Rukavina već se okrenuo odlučujućoj utakmici za ostanak u ligi, protiv Hrvatskog dragovoljca u Gradskom vrtu...

"U pripremi utakmice željeli smo igrati kao do sada, kontrolirati igru i posjed lopte te na taj način s puno kretnji stvoriti prigode. Danas se otvorilo superpogotkom Sušića, nakon čega je bilo lakše. Došle su prigode i golovi, sve u svemu zaslužena pobjeda Hajduka", kazao je na konferenciji za medije pomoćni trener Hajduka Hari Vukas.

Ova utakmica bila je posljednja Marija Pašalića u dresu Hajduka na Poljudu. Pašalić je iz igre izašao pred sam kraj susreta pobravši ovacije poljudskog stadiona. "Željeli smo da ga publika nagradi pljeskom. Skrenuo je pozornost na sebe svojim igrama i svi smo zadovoljni."

U čemu je bila razlika u Hajdukovim izvedbama večeras i u utakmicama u kojima rezultat nije bio dobar, upitan je Vukas. "Istra je bila čvršća od Osijeka, nismo imali šansi kao danas. Svima nam je drago i zbog Milovića, jako smo zadovoljni što smo se ovako oprostili od naših navijača za ovu sezonu. Morali smo se mobilizirati, skupiti, kako bi momci shvatili da se moramo na najbolji mogući način oprostiti od naših navijača."

U posljednjem kolu ove sezone Hajduk sljedećeg vikenda gostuje u Maksimiru kod novog-starog prvaka Dinama. "Ostao nam je taj najveći hrvatski derbi i svaki igrač mora biti ponosan što može sudjelovati u toj utakmici. Bit ćemo maksimalno motivirani", poručio je Vukas.

Gostujući trener Tomislav Rukavina kazao je kako je Hajdukova pobjeda zaslužena i nastavio: "Htjeli smo biti gusti jer smo znali da su oni motivirani, dobri i da imaju kvalitetu te da im ne smijemo ostavljati puno prostora. No, nismo računali da će biti tako precizni i da će ti udarci izvan kaznenog prostora prelomiti utakmicu."

Osijek će pitanje ostanka rješavati u posljednjem kolu kada u Gradski vrt stiže Hrvatski dragovoljac. "Kada smo prije 7-8 kola izgubili od Hrvatskog dragovoljca i bili zadnji na tablici, činilo se da ćemo ovisiti o drugima, ali smo sada došli u situaciju da sami o sebi ovisimo. Igramo doma, imamo prednost pred Dragovoljcem, našim izravnim konkurentom, imamo navijače kojima se zahvaljujem što su prevalili toliki put i došli nas bodriti. Vjerujem da će ih i u Osijeku biti puno, bit ćemo spremni za tu utakmicu."

Rukavina je još jednom, na novinarski upit, pojasnio situaciju glede neigranja Mateja Jonjića, Hajdukova igrača na posudbi u Osijeku.

"U ponedjeljak sam pitao naše čelne ljude da vide situaciju s njim. Predsjednik i direktor nazvali su Hajduk i razgovarali s Vučevićem. Izričito im je rečeno da Jonjić ne može igrati tako da ga ja tijekom tjedna nisam ni pripremao za susret. Jonjić je zadužio ovaj klub i nismo ga htjeli dovoditi u nezgodnu situaciju. Zadovoljni smo njime, karakteran je dečko i puno je dao Osijeku u ovoj polusezoni."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2014. u 00:39
    a za igrace rijeke koji su posudjeni osijeku i zadru , brbic i ekipa su imali sta komentirat rijeku kad im nije dozvolila igrat ....
    Obrisan korisnik