Rukomet

RN Löwen visokom pobjedom zasjeo na prvo mjesto, Kiel siguran kod Flensburga

Danijela Lemaić • nedjelja, 11.05.2014.
RN Löwen visokom pobjedom zasjeo na prvo mjesto, Kiel siguran kod Flensburga
Foto: EPA

Ovog vikenda održano je 32. kolo rukometne Bundeslige u kojem su RN Löwen, Gummersbach i Emsdetten upisali uvjerljive pobjede, dok su se bodovi podijelili između Hamburga i Hannovera, Melsungena i Magdeburga, Balingena i Mindena te Bergischera i Lemga. Berlinske Lisice uoči Final Foura EHF Kupa teže od očekivanog svladale su Wetzlar, dok su se u derbiju kola između Kiela i Flensburga spretnijima pokazali momci Alfreda Gislasona koji su tako upisali nova dva boda.

THW Kiel - SG Flensburg-Handewitt 33:25 (15:12)

U derbiju 32. kola rukometne Bundeslige Kiel je ugostio Flensburg. Pred obje ekipe je završnica Lige prvaka, a momke Alfreda Gislasona čeka i velika borba za naslov njemačkog prvaka s RN Löwenom. Iako se očekivalo kako će Flensburg pružiti bolji otpor, Kiel je već pred kraj prvog poluvremena dao naslutiti kako ništa neće prepustiti slučaju i kako ide po što veću pobjedu. Nakon 60 minuta u tome je i uspio te se sada nalazi na drugom mjestu tablice s istim brojem bodova kao i Lavovi koji, pak, zbog povoljnije razlike bodova vode u Prvenstvu.

U susret su dobro ušle obje momčadi koje su prvih devet minuta igru držale u izjednačenom tonu. S dva uzastopna pogotka Flensburg odlazi na +2 (6:4), no to ubrzo sustiže Kiel i poravnava rezultat. U 22. minuti pri rezultatu 9:9 domaćin ubrzava tempo te ostavlja goste na minus tri (10:13), zaostatak s kojim se otišlo i na odmor.

U drugom dijelu sraza Kiel pokazuje zašto je jedna od najjačih momčadi u Ligi te se sa svakim novim napadom polako, ali sigurno odvaja od Flensburga. Tako su domaći momci u 44. minuti imali +5 (23:18) da bi to vrlo brzo povećali na +7 (30:23). Konačnih 33:25 za novo slavlje Kiela postavlja Gudjon Valur Sigurdsson.

Marko Vujin s osam je pogodaka predvodio Kiel do nove pobjede, dok je Johan Sjöstrand zaustavio 15 lopti. Kod Flensburga najefikasniji su bili Anders Eggert i Bogdan Radivojević s pet zgoditaka, dok je čuvar mreže Mattias Andersson sakupio 15 obrana.

ThSV Eisenach - Rhein-Neckar Löwen 19:42 (8:22)

Nakon što je u prošlom kolu minimalno slavio kod Hamburga, RN Löwen ove je subote gostovao kod pretposljednje ekipe tablice kod koje je htio ostvariti što veću pobjedu. Naime, u bitci s Kielom za naslov prvaka Lavovima je svaki pogodak od velikog značenja. U utakmici u kojoj je samo u prvom poluvremenu palo 30 golova, momci Gudmundura Gudmundssona ostavili su Eisenach na -23 i tako preuzeli vodeće mjesto na ljestvici.

Od prve minute snažno je krenuo RN Löwen koji u 13. minuti preko Stefana Sigurmannssona postavlja rezultat 10:3. Zbog odlične obrane RN Löwena i reakcija njegova vratara Niklasa Landina Eisenach nikako ne uspijeva pronaći put do mreže, dok gosti bez problema pune suparničku mrežu. Stoga do isteka 30. minute domaćin uspijeva zabiti samo osam pogodaka, dok je RN Löwen bio siguran 22 puta.

U drugom dijelu susreta nastavila se igra iz prvog poluvremena i prednost gostujuće ekipe samo je rasla. Tako je u 41. minuti imala +17 (30:13) da bi do posljednjeg sučeva zvižduka to povećala na +23 kada za konačnih 42:19 zabija Andy Schmid s linije sedam metara.

Kod Eisenacha najbolji su bili Aivis Jurdzs i Faruk Vražalić svaki s po četiri gola, dok je vratarski tandem Villasden-Gorobtschuk zaustavio pet lopti. U redovima pobjednika najefikasniji je bio Andy Schmid s 12 zgoditaka, dok su među vratnicama Niklas Landin i Goran Stojanović zajedno zaustavili 17 lopti.

HSG Wetzlar -Füchse Berlin 24:25 (14:15)

Berlinske Lisice prije završnice EHF Kupa odradile su posljednji trening, naime, gostovale su kod Balićevog Wetzlara. U uzbudljivom susretu Wetzlar je gotovo priredio iznenađenje svom gostu koji je pobjedu osigurao deset sekundi prije samoga kraja.

Susret je serijom 2-0 otvorio Berlin, ali uskoro to sustiže Wetzlar koji prvo poravnava rezultat na 4:4, a zatim i prelazi u vodstvo od +3 (7:4). Gosti su veći dio prvog dijela pokušavali nadoknaditi svoj zaostatak, a na pogodak zaostatka stigli su u 28. minuti kada za 13:14 pogađa Konstantin Igropulo. Do isteka 30. minute svaka je momčad mrežu zatresla po jednom stoga se u svlačionice otišlo pri rezultatu 15:14.

Drugi dio dvoboja pogotkom otvara Jens Tiedtke za 15:15 nakon čega je uslijedila serija obrana i izgubljenih lopti. S obzirom na to mreže su mirovale pune četiri minute, a post od pogodaka prekidaju Colja Löffler i Sven-Sören Christophersen za 17:15 Berlina. Sustigao je domaćin i taj zaostatak te se u završnicu susreta ušlo u egalu. Da susret ne bi završio bez pobjednika pobrinuo se Steffen Fäth koji deset sekundi prije kraja dvoboja pogađa za 25:24 i pobjedu Berlina.

Kod Wetzlara najbolji su bili Christian Rompf i Steffen Fäth svaki s po pet pogodaka, dok je vratar Andreas Wolff zaustavio pet lopti. Kod Berlina Konstantin Igropulo sa svojih sedam pogodaka predvodio je momčad do nove pobjede, dok je jedan manje imao Sven-Sören Christophersen. Čuvar mreže Petr Štochl sakupio je sedam obrana.

HSV Hamburg - TSV Hannover-Burgdorf 25:25 (14:13)

Samo dva dana nakon što je predsjednik Hamburga Andreas Rudolph podnio ostavku i kazao kako zaustavlja svoj dio financija klubu, igrači Martina Schwalba u svojoj su dvorani ugostili su Hannover. Da situacija unutar kluba nije dobra pokazao je i sam rezultat po isteku 60. minute, naime, igrači Hannovera uspjeli su otkinuti bod Hamburgu unatoč tome što su doputovali sa sedam igrača i dva vratara.

Dobro su u susret krenule obje momčadi koje su rezultat držale u egalu prvih osam minuta. Nakon toga, Hamburg prebacuje u višu brzinu i preko Kentina Mahea odlazi na +3 (6:3). Tada je uslijedila crna rupa za obje momčadi koje nikako nisu mogle posložiti napad stoga su mreže mirovale punih šest minuta. Post od pogodaka prekida Juan Candau Andreu za 6:4. Držali su domaćini tu prednost do posljednje minute prvog dijela, ali za odlazak na odmor pri minimalnom zaostatku pobrinuo se Candau Andreu koji postavlja 14:13.

U nastavak dvoboja ušla je nešto bolje ekipa Hannovera koja je izjednačila rezultat te držala taj tempo gotovo cijelo poluvrijeme. Minimalna prednost se izmjenjivala između obje momčadi, a konačnih 25:25 i podjelu bodova postavio je Csaba Szücs.

Joan Canellas sa šest pogodaka bio je najbolji igrač kod Hamburga, dok je Domagoj Duvnjak mrežu tresao jednom. Blaženko Lacković nije se upisao u listu strijelaca. Vratar Johannes Bitter obranio je 16 lopti. Kod Hannovera najbolji je bio Torge Johannsen s deset golova, dok je čuvar mreže Nikolai Weber zaustavio šest lopti.

TuS N-Lübbecke - TV Emsdetten 27:35 (13:16)

Iako je trener Dirk Beuchler najavljivao kako svi igrači ovaj susret moraju shvatiti maksimalno ozbiljno, pogotovo nakon poraza od berlinskih Lisica u prošlom kolu, posljednja ekipa tablice uspjela je iznenaditi Lübbecke i upisati uvjerljivo slavlje nad njime.

Dvoboj se od prvog sučeva zvižduka igrao u izjednačenom tonu sve do 18. minute susreta kada na prvih +2 (8:6) odlazi Lübbecke. Držali su domaćini tu prednost sve do 24. minute kada pogotkom Janka Božovića Emsdetten izjednačava na 11:11 da bi kasnije serijom 3-0 ostavio domaću ekipu na minus tri (13:16) s čime se otišlo i na odmor.

U nastavku susreta Lübbecke se nikako nije mogao posložiti te su gosti samo povećavali svoje vodstvo. Tako nakon već samo pet minute igre u nastavku imaju +6 (21:15) nakon čega se Beuchlerovi momci nisu više uspjeli vratiti u priključak. Konačnih 35:27 za Emsdetten postavlja Drago Vuković.

Drago Vuković i Dennis Wilke bili su najbolji strijelci svaki s po pet golova. Vratar Nikola Blažičko nastavio je s odličnim obranama i zaustavio 13 lopti. Kod Emsdettena istaknuo se Janko Božović s deset pogodaka, dok je jedan manje imao Ernir Arnarson. Vratar Nils Babin upisao je 15 obrana.

VfL Gummersbach - Frisch auf Göppingen 26:22 (12:9)

Nakon što su slavili nad Mindenom i podijelili bodove s Magdeburgom u prošlom kolu, momci Emira Kurtagića krenuli su u novu borbu. Ovog puta su u svojoj dvorani ugostili Frisch auf Göppingen nad kojim su po isteku 60. minute upisali pobjedu.

Od prve minute svoj tempo postavlja Gummersbach koji pogotkom Floriana von Gruchallea postavlja rezultat 5:2. Borili su se gosti vratiti susret u izjednačenje, ali domaćin je dobro postavio svoju obranu. U svom naumu su uspjeli tek u 24. minuti susreta kada na 8:8 poravnava Felix Lobedank. Zahvaljujući dobrim reakcijama Carstena Lichtleina na golu Gummersbach se ponovno odvaja i na odmor odlazi s +3 (12:9).

Prvih 15 minuta nastavka držao je domaćin svoju prednost, ali gosti pojačavaju tempo te nanovo izjednačavaju rezultat zgoditkom Dragosa-Nicolaea Oprea za 17:17. U posljednjih deset minuta dvoboja Gummersbach prebacuje u višu brzinu te se odvaja od svog gosta. Pogotkom Michala Kopče odlazi na +3 (19:22), prednost koja se zadržala do 59. minute. Za konačnih +4 (26:22) pogađa Raul Santos.

Sa šest pogodaka Raul Santos bio je najbolji igrač kod Gummersbacha, dok je vratar Carsten Lichtlein zaustavio 18 lopti. Momir Rnić s pet zgoditaka bio je najefikasniji pojedinac u redovima Göppingena, dok je vratar Primož Prošt sakupio 13 obrana.

MT Melsungen - SC Magdeburg 31:31 (15:15)

Dvije susjedne ekipe na tablici susrele su se u 32. kolu rukometne Bundeslige. U prvom susretu ove sezone Melsungen je s deset pogodaka prednosti svladao Magdeburg što mu ovaj put nije pošlo za rukom. Naime, nakon zanimljivih 60 minuta rezultat na semaforu bio je izjednačen.

Dobro su krenule obje momčadi u utakmicu, naime, igralo se u izjednačenom tonu prvih 15 minuta susreta sve do dva uzastopna pogotka domaćina nakon čega semafor pokazuje 8:6. Dobro je držao tu prednost Melsungen i činilo se kako će s njom ići i na odmor, ali Magdeburg u posljednjoj minuti prvog dijela iznenađuje te nadoknađuje zaostatak stoga se na odmor otišlo pri rezultatu 15:15 nakon što je vratar Melsungena Mikael Alf Appelgren zaradio crveni karton.

U drugom dijelu Magdeburg je krenuo jako dobro te prelomio rezultat u svoju korist i otišao na +2 (22:20), no ubrzo domaćin sustiže tu prednost. Do kraja se igralo pogodak za pogodak stoga su po bod uzele obje momčadi.

Kod Melsungena najbolji je bio Michael Allendorf sa sedam golova, dok je jedan manje imao Patrik Fahlgren. U redovima Magdeburga najefikasniji je bio Robert Weber s deset golova, dok je njih sedam dodao Andreas Rojewski.

HBW Balingen-Weilstetten - TSV GWD Minden 26:26 (15:13)

Ekipa Balingena se nalazi među tri momčadi koje imaju najveće izglede sljedeću sezonu igrati u rangu niže stoga se momci Markusa Gaugischa moraju boriti za svaki bod kako bi se pokušali spasiti. No, u borbi s Mindenom unatoč minimalnom vodstvu nisu uspjeli uzeti dva boda.

Nakon 20 minuta izjednačene igre Balingen je prebacio u višu brzinu ta u završnicu prvog dijela dvoboja ušao s +2 (10:8). Iako je Minden smanjio na samo pogodak zaostatka (13:14), a potom probao i izjednačiti, vratar Balingena zaustavlja protivnički napad i njegova momčad to dobro iskorištava u napadu. Naime, Florian Billek netom prije isteka 30. minute odvodi svoju momčad na +2 (15:13).

Početkom drugog dijela susreta Balingen je otišao na +2 (18:16) te je tu prednost držao sve do 47. minute susreta kada Minden preko Yvesa Kunkela izjednačava rezultat na 20:20. Uslijedila je potom igra pogodak za pogodak koja se zadržala do posljednjeg sučeva zvižduka stoga je konačan rezultat bio 26:26.

Kod Balingena najbolji je bio Manuel Liniger s osam zgoditaka, dok je dva manje dodao Roland Schlinger. Vratar Bastian Rutschmann obranio je 13 lopti. Nenad Bilbija sa šest golova bio je najbolji u redovima Mindena, dok je vratarski tandem Persson-Vortmann sakupio devet obrana.

Bergischer HC - TBV Lemgo 34:34 (18:15)

Lemgo je u sklopu 32. kola rukometne Bundeslige gostovao kod Bergischera, ekipe koja se trenutno nalazi na 15. mjestu tablice. U zanimljivom susretu domaćini su uspjeli otkinuti bod devetoplasiranom Lemgu.

Tek se nakon 15. minute igre jedna momčad uspjela odvojiti od svog protivnika, naime, upravo tada je domaćin pogodcima Fabiana Gutbroda i Alexandera Oelzea otišao na +2 (10:8). Iako je Bergischer u 26. minuti imao i +5 (17:12), Lemgo na kraju smanjuje svoj zaostatak na minus tri (15:18) s kojim se odlazi u svlačionice.

U nastavak su dobro ušli domaći momci koji odlaze na +4 (22:18), ali nisu uspjeli zadržati svoju prednost. Brzim napadima Lemgo dolazi u priključak te u samoj završnici susreta izjednačava na 33:33. Iako je Lemgo minutu prije kraja dvoboja imao pobjedu u rukama (34:33), spretnim se pokazuje Viktor Szilagyi koji s posljednjom sekundom zabija izjednačujući pogodak.

Viktor Szilagyi sa šest pogodaka bio je najefikasniji strijelac kod Bergischera, dok je vratar Björgvin Pall Gustavsson obranio deset lopti. Kod Lemga najbolji je bio Arnoldus Haenen sa sedam golova, dok je vratarski tandem Bauer-Dresrüsse zaustavio deset lopti.

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

32. kolo

HSV Hamburg25:25Hannover-Burgdorf
TuS N-Lübbecke27:35TV Emsdetten
Melsungen31:31Magdeburg
Gummersbach26:22Göppingen
HBW Balingen-Weilstetten26:26Minden
Bergischer34:34Lemgo
ThSV Eisenach19:42Rhein-Neckar Löwen
Kiel33:25Flensburg
Wetzlar24:25Füchse Berlin
1Kiel 341114:878+23659
2Rhein-Neckar Löwen 341126:892+23459
3Flensburg 341021:848+17354
4HSV Hamburg 341082:978+10453
5Füchse Berlin 34953:882+7146
6Melsungen 34994:980+1440
7Magdeburg 34995:939+5639
8Hannover-Burgdorf 34918:986-6832
9Lemgo 341010:1060-5031
10TuS N-Lübbecke 34917:972-5530
11Wetzlar 34883:902-1929
12Göppingen 34972:989-1726
13Gummersbach 34902:969-6726
14Minden 34905:976-7124
15Bergischer 34934:1010-7622
16HBW Balingen-Weilstetten 34905:980-7519
17ThSV Eisenach 34841:1028-18713
18TV Emsdetten 34869:1072-20310

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Bundesliga

  • Rezultati
  • Ljestvica

32. kolo

HSV Hamburg25:25Hannover-Burgdorf
TuS N-Lübbecke27:35TV Emsdetten
Melsungen31:31Magdeburg
Gummersbach26:22Göppingen
HBW Balingen-Weilstetten26:26Minden
Bergischer34:34Lemgo
ThSV Eisenach19:42Rhein-Neckar Löwen
Kiel33:25Flensburg
Wetzlar24:25Füchse Berlin
1Kiel 341114:878+23659
2Rhein-Neckar Löwen 341126:892+23459
3Flensburg 341021:848+17354
4HSV Hamburg 341082:978+10453
5Füchse Berlin 34953:882+7146
6Melsungen 34994:980+1440
7Magdeburg 34995:939+5639
8Hannover-Burgdorf 34918:986-6832
9Lemgo 341010:1060-5031
10TuS N-Lübbecke 34917:972-5530
11Wetzlar 34883:902-1929
12Göppingen 34972:989-1726
13Gummersbach 34902:969-6726
14Minden 34905:976-7124
15Bergischer 34934:1010-7622
16HBW Balingen-Weilstetten 34905:980-7519
17ThSV Eisenach 34841:1028-18713
18TV Emsdetten 34869:1072-20310

Izdvojeno